[ad_1]
معاون وزیر ارتباطات و علمی اظهار داشت: ایران با داشتن حدود هشت میلیون کاربر رمزارز از این ابزار برای دور زدن تحریمها می تواند استفاده کند.
به شرح صفحه اقتصاد، نخستین اجلاس جهانی انجمنهای رمزارز دنیا و فعالان حوزه بلاکچین با عنوان «تکنوبلاک» با وجود فعالان ایرانی و نمایندگان متعددی از کشورهای روسیه و ترکیه، امروز در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
رضا باقری اصل، معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و علمی اطلاعات، در کنفرانس تکنوبلاک بیان کرد: از سال ٢٠٠٨ که اولین وایتپییر سیستم یعنی بیتکوین شکل گرفت، پنج سال طول کشید تا مفهوم بلاکچین درون سیستمهای حقوقی کشورها شود. نمود این دغدغه تا به امروز ادامه دارد. اگر کمی به عقب برگردیم، در نوامبر ٢٠٢١، شاهد اوج قیمت بیتکوین تا ۶۸ هزار دلار بودیم و در سه ماه ارزش اون نصف شد و امروز به یک سوم رسیده است. این داستان یک دغدغه و صبر مردم برای نگه داری اندوخته را علامت میدهد. اعتمادی که مردم در اون عرصه داشتند، رشد بینظیر در اون عرصه را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه ایران از دو و نیم میلیون تا هشت میلیون کاربر در حوزه رمزارز دارد، گفت: البته شاید دید مردم، نگه داری یا ساختن تبادل سبد ثروتهای رمزارزی باشد؛ اما همچنین میتوان از این ابزار برای دور زدن تحریمها استفاده کرد، اما در کنار این مزیتها، بیمهایی نیز وجود دارد. بنابراین در کنار منافع باید نگاهی به مضرات داشت، زیرا بدون کنترل مضرات، امکان رشد، با مشکل مواجه خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات و علمی اطلاعات افزود: اما یک مساله در مورد این صنعت وجود دارد و اون مصرف انرژی است. در سرزمین ما ماینینگ قانونی ۲۰۰ و در حوزه غیرقانونی تا ۲۰۰۰ مگاوات هم برای صنعت استخراج، مصرف میشود و این علمی بخت عمومی دارد. به همین دلیل در این زمینه مقرراتی داشتیم. سال قبل یک کارگروه مخصوص اقتصاد دیجیتال تشکیل شد و به مهربانی وزیر اقتصاد و نیرو در دوره قبل، مصوبهای به تصویب کمیسیون رسید که امیدواریم تصویب شود. البته مایننیگ جنبه کوچکی از چیزی است که از این علمی صبر داریم.
باقری اصل اظهار کرد: به نظر میرسد باید این داستان را با حساسیت مخصوصای دیده و در کنار اون از منفعتی که این علمی ساختن میکند، استفاده کنیم. این علمی منفعت عمومی دارد و زیادتر بازیگران اون فراوانی کم سن هستند. همچنین در حالی که در دنیا بین کریپتو و بازار بورس همبستگی وجود دارد، در دو سال قبل، باتوجه به مسائل بورس در ایران، گرایش به حوزه افزایش یافت و به دلیل تغییر جهت بازار، رمزارزها در سرزمین نقش مخصوصای داشتند.
وی با بیان اینکه همچنین کاهش ارزش ثروتها در حرکت به استفاده از رمزارزها موثر است، گفت: در سرزمین ما بسیاری از این علمی استفاده میکنند. از طرفی علمی باید در خدمت مواجهه با کلاهبرداریها باشد، مقرراتگذاری ما باید هم خطرات و هم منافع را لباس دهد و بین آنها تعادلی ساختن کند. همچنین گرایش دولت به تسهیل امور است، مشارکت خوبی در حوزه اصناف شکل گرفته است و داستان ثروتهای دیجیتال داستان جدیدی است که در حال پیگیری اون هستیم. این اولین بار نیست که در دنیا اطمینان به علمی از دست رفته است و اگر ما نتوانیم دغدغههای مردمی که میخواهند به علمی اطمینان کنند را پاسخ دهیم، علمی ارزش خود را از دست خواهد داد.
گذار به اقتصاد دیجیتال، فرصتی نزد روی صنعت سرزمین
در این مراسم همچنین سیروس وطنخواه -رییس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری- اظهار کرد: امروزه نوآوریهای فناورانه از جنبههای کلیدی صنایع هستند. این جنبه سبب رقابتپذیری بین جوامع شده است. نوآوریهای فناورانه نیازمند بستر واجب است، بستری که امروزه به اقتصاد دیجیتال سرشناس شده است. در با ارزش و مهم بودن اقتصاد دیجیتال در کشورها آمارهای مختلفی وجود دارد و علمیهای دیجیتال مفاهیم اولیه اقتصاد را هم متحول میکند.
وی با بیان اینکه در سال ٢٠٠٩ و هنگامی نخستین بار رمزارزها درون دنیا شد، اینترنت برای نخستین بار جهت انتقال ارزش درون کار شد، گفت: تاثیرات این علمی و کاربرد اون بر اقتصاد کشورها قابل توجه است و حاکمیتها باید تصمیمات مهمی در این باره اتخاذ کنند. این موضوعات سبب میشود تهیه سیاستهای نقش مالی پرمخاطره باشد. به همین خاطر سیاستگذاران و ناظران دنیا در تلاشند تا تعادلی بین فینتک و ابزارهای مالی ساختن کنند.
رییس شورای سیاستگذاری همایش تکنوبلاک توضیح داد: گذار اقتصاد دیجیتال کشورها را قادر میکند صنعت را بهبود بخشند و با صرفهجویی در تاریخ شرایط خود راه به استفادهوری بهتری برسانند. مصرف کنندگان از راه دسترسی به خدمات خوب تر و هزینه کمتر، از شرایط بهتری استفادهمند شده و به همین دلیل اقتصاد دیجیتال امر مهمی در کشورها محسوب میشود.
وطنخواه خاطرنشان کرد: کارها شکلگرفتهبرای برگزاری کنفرانس امروز کارها پهناورای بوده است. جلسات متعددی بین نهادهای دولتی کشورهای شرکتکننده در کنفرانس شرکت گرفت. جلسات متعددی بین انجمنهای رمزارز ایران، روسیه و ترکیه انجام شد. محورهای کاری این کنفرانس انتقال تجربه در خصوص استفادهبرداری از زمانها و رفع چالشهای نزد روی بلاکچین است.
منبع: ایسنا
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]