[ad_1]
یکی از مشکلات شایعی که دلیل درد کودکان شیر حقیر و نوزادان میشود، کولیک و یبوست است.
راههای مختلفی برای معالجه این مشکل وجود دارد. قطره دایمتیکون یکی از داروهایی است که توسط پزشکان برای یبوست، نفخ معده و یا روده نوزادان تجویز میشود. واجب به ذکر است که قطره دایمتیکون برای بزرگسالان کاربردی نیست و به منظور نوزادان و کولیک نوزادی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو برای سنین بالای ۱۲ سال به شکل شربت و یا قرص ارائه میشود.
نوبت اینترنتی مطب بهترین دکترهای متخصص و فوق تخصص گوارش کرج
دردهای گوارشی از بدترین انواع درد هستند و معمولا ناخوش را عاصی میکنند. سیستم گوارش به سختی علائم بیماری را علامت میدهد و با فرد صبوری میورزد، اما زمانی که دیگر توان ندارد، با خشم علائم خود را بروز میدهد.
اگر ساکن کرج هستید و با علائم گوارشی مواجه شدهاید یا سابقهی بیماریهای گوارشی دارید و تمایل دارید که بررسیها و چکاپهای گوارش را انجام دهید، درون سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو شوید و اولین نوبت متخصص گوارش کرج را دریافت کنید. از بهترین دکترهای متخصص گوارش کرج می توان به پزشک محمد تقی صفری نشانه کرد. که می توان در سایت دکترتو از ایشان نوبت اینترنتی مطب دریافت کنید.
دایمتیکون چیست؟
دایمتیکون یک نوع داروی گوارشی میباشد که جهت رفع نفخ و ورم معده، فشار روده و گاز دستگاه گوارش استفاده میشود.
حتی ممکن است پزشک گوارش در برخی موارد از این دارو برای معالجه سرطان پانکراس و اختلالات پانکراس استفاده کند.
عوامل زیادی از قبیل یبوست، حساسیت به برخی غذاها، آشامیدن نوشیدنیهای گازدار، مصرف غذاهای شدید و یا پرخوری سبب به وجود آمدن مشکل در دستگاه گوارش میشوند و معمولا پزشک گوارش مصرف دایمتیکون را برای رفع این مشکلات توصیه میکند. از دایمتیکون به نام یک عامل ضد نفخ به منظور کم کردن نفخ معده و درد شکم استفاده میشود.
در واقع نفخ به جمع شدن گاز در معده و روده گفته میشود. نفخ بر دلیل بلعیدن هوا وقت خوردن فراوان سریع غذا یا آشامیدن سریع، پر خوری فراوان، مصرف غذاهای چرب یا شدید به وجود میآید.
نحوه عملکرد دایمتیکون
قطره Dimethicone یا دایمتیکون به منظور یواش کردن گاز اضافی ناشی از درون شدن هوا و یا برخی غذاها در معده شیرخواران استفاده میشود. قطره دایمتکون کمک به شکسته شدن حبابهای گاز در روده میکند. همچنین حبابهای گازی را در معده میشکند زیرا یک مادهی فعال میباشد. این دارو دلیل میشود گاز آسانتر از بین برود.
در قرص و قطره دایمتیکون یک مادهی موثر، به نام سایمتیکون وجود دارد برخی از محققان پزشکی اعتقاد دارند که دایمتیکون با کاهش کشش سطحی حبابهای گاز در معده و روده، دلیل خوب تر شدن علائم فرد ناخوش میشود. اما دسته دیگری معتقد هستند که دایمتیکون به مواد غذایی موجود در لوله گوارش متصل شده و به دفع آنها کمک میکند.
دسته دیگر از افراد یکی از بر پایه این که داروی دایمتیکون از جاذبه غذا پیشگیری میکند؛ از این دارو برای کاهش لاغری و تناسب اندام استفاده میکنند زیرا معتقدند زمانی که جاذبه مواد غذایی کم شود، طبیعی است که وزن فرد نیز کاهش مییابد. اما این روش برای کاهش وزن به هیچ عنوان روش درستی نیست و پزشک متخصص گوارش نیز استفاده از دایمتیکون برای لاغری را تایید نمیکند.
نحوه مصرف و دوز مصرفی دایمتیکون
نحوه مصرف داروی دایمتیکون کاملا وابسته به مشکلات گوارشی است. برای اون که دلیل دارو در بهترین حالت خود قرار بگیرد خوب تر است هر هشت ساعت یک بار مصرف شود؛ اما این وقت تاریخ را میتوان با توجه به نیاز ناخوش تغییر داد.
همچنین منظور میشود این دارو را سپس از خوردن وعدههای غذایی و قبل از خواب استفاده شود. طریقه مصرف داروی دایمتیکون به شکل زیر است:
- از آنجایی که دایمتیکون به نام قرص هم عرضه میشود؛ معمولا پزشک گوارش قرص دایمتیکون را برای بزرگسالان تجویز میکند
- شربت دایمتیکون برای کودکان بالای 12 سال مناسب است؛ معمولا بین 40 تا 125 میلی گرم، 4 بار در روز منظور میشود. ( خوب تر است بدون مراجعه به متخصص گوارش دارویی به کودکان ندهید اما در صورتی که بدون نسخه از این دارو استفاده میکنید، بیش از 500 میلی گرم در روز استفاده نکنید )
- خوب تر است به کودکان 2 تا 12 سال 40 میلی گرم، 4 بار در روز داده شود.
- قطره دایمتیکون برای کودکان زیر 2 سال به میزان 20 میلی گرم، 4 بار در روز داده شود.
همچنین در صورتی که از قطره دایمتیکون برای نوزاد خود استفاده میکنید، حتما به این موارد دقت کنید:
- قطره را قبل از مصرف خوبی تکان دهید.
- سپس از شیردادن به نوزاد و یا قبل از خواب او در شب بهترین تاریخ برای مصرف قطره است.
- در مصرف این دارو حتما برای راحتی خود و فرزندتان از قطره چکان استفاده کنید.
- بیش از حد مجاز و میزان توصیه شده توسط متخصص گوارش از این قطره به نوزاد ندهید.
- در صورتی که قلب درد و بی قراری نوزاد با استفاده از قطره دایمتیکون یواش نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- توجه داشته باشید استفاده از این دارو وابسته به تاریخ نیست. یعنی در صورتی که تاریخ مصرف دارو را یاد بردن کردید، مشکلی در تاثیر دارو به وجود نخواهد آمد.
- اگر نوزاد شما دارای تیروئید باشد از مصرف این دارو برای او خورداری کنید.
مصرف قرص، شربت و یا قطره دایمتیکون با کم کردن کشش سطحی حبابهای گاز روده و یا معده برای آزاد کردن گاز کمک کرده و یبوست و نفخ معده را رفع میکند. این دارو به آروغ زدن و دفع گاز کمک میکند. و همچنین درد شکم ناشی از تشکیل گاز را تسهیل میدهد. قطره دایمتیکون در معالجه علائم مرتبط با گاز همانند درد شکم و نفخ نوزادان فراوان کارامد عمل میکند.
برای مصرف قطره دایمتیکون، باید از سرنگ یا قطره چکانهای خوراکی که دنبال با بطری هستند استفاده کنید. قبل از مصرف برچسب روی دارو را با دقت بخوانید و براساس همان دستورالعمل داده شده دارو را مصرف کنید. اگر در رابطه با دستورالعملهای نوشته تردید داشتید، از یک متخصص گوارش یا داروساز سوال کنید.
عوارض جانبی دایمتیکون
به هر حال هر دارویی دارای عوارض جانبی است. اما هنگامی که پزشک دارویی را برای یک بیماری تجویز میکند، اطمینان دارد که اثرات اون دارو برای ناخوش از عوارض اون زیادتر میباشد. الآن عوارض جانبی دایمتیکون را با هم بررسی کنیم:
- سردرد
- حس حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- خارش شدید در برخی نواحی پوست
- کهیر
- حس تنگی نفس
- بالا رفتن تپیدن قلب
- تورم در ناحیه لبها
- تورم در برخی بافتهای بدن
- تغییر رنگ در برخی از قطعههای پوست
در صورتی که سابقه حساسیت دارویی دارید،د دارای رژیم غذایی کم نمک، کم سپاس و کم چرب هستید، برای مصرف دارو حتما با پزشک مشاوره کنید. به علاوه زمانی که از این دارو مصرف میکنید از خوردن غذاهای شدید، حبوبات و کافئین دوری کنید.
همچنین اگر سپس از مصرف دارو شاهد بروز این علائم بودید؛ علاوه بر قطع مصرف دارو با متخصص گوارش خود تماس بگیرید و در شکل در دسترس نبودن ایشان با اورژانس تماس بگیرید. واجب به ذکر است که خوش بختانه تا به حال هیچ تداخل دارویی با قرص یا قطره دایمتیکون شرح نشده است.
اگر نوزاد شما مشکوک به کولیک و یا نفخ معده است، میتوانید از پزشکان دکترتو برای دریافت ویزیت اینترنتی و یا مشاوره آنلاین کمک بگیرید. همچنین اگر میخواهید از سلامت روش درمانی که برای فرزندتان برای یبوست و نفخ معده نزد گرفتهاید، اطمینان نتیجه کنید؛ میتوانید با متخصص گوارش هایی که در سایت ما وجود دارند ارتباط گرفته و از آنها مشاوره بگیرید.
[ad_2]