[ad_1]
منظور یکی از نمایندگان مجلس که بنزین از سبد مصرف مردم حذف شود برای اون است که افزایش قیمت بنزین، بر تورم دلیل نداشته باشد.
به شرح صفحه اقتصاد، صدای آهستههایی درباره اجرای طرح بنزین برای همه و احتمال کمبود بنزین و واردات اون شنیده میشود. بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه منظور عجیبی را مطرح کرده است. او گفته «ایران پالایشگاههای در حال احداث دارد. اگر بتوانیم ظرفیت سیانجی و الپیجی را گسترش دهیم میتوانیم به جای بنزین از گاز استفاده و بنزین را صادر کنیم.»
این نماینده مجلس تاکید کرده که «اگر بتوانیم مردم را به سو استفاده از گاز سوق دهیم، میتوانیم از ارزشاضافه بنزین بهرمند شویم. پس از اون جهت که بنزین تاثیر زیادی بر تورم دارد، به جای گران کردن بنزین اون را با گاز کم ارزش یا رایگان جایگزین کنیم.» باید دید که چنین اظهاراتی چقدر واقعبینانه و کارشناسی شده است.
ارزش گاز بیش از بنزین است
سید حمید حسینی، عضو هیأت مدیره و سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی در واکنش به اظهارات نجم آبادی به معاملهنیوز گفت: اولین شرط برای ارائه یک طرح، امکانپذیر بودن اون است. ایران چنین امکاناتی ندارد که به همه گاز مجانی بدهد.
وی بیان کرد: علاوه بر این، ارزش گاز زیادتر از بنزین است. آقای قالیباف، رئیس مجلس گفتند که در برنامه هفتم توسعه باید به سو صادرات گاز و مصرف این فراورده در درون سرزمین برویم. دقیقا بر خلاف دیدگاه ایشان است. امروز گاز کالایی فراوان ارزشمند است. یک روزی یک متر مکعب گاز ۵ سنت بود، الآن بیش از یک دلار معامله میشود.
وی نشانه کرد: هر ۲۸ متر مکعب گاز در اروپا بیش از ۶۰ دلار است؛ یعنی هر مکعب بیش از ۲ دلار قیمت دارد.
باید صادرات گاز را مبنا قرار دهیم
حسینی گفت: از اینها قبل، مردم استقبال نمیکنند. چطور ممکن است که همه خودروها آماده به استفاده از گاز شوند. ما نه امکانات واجب، یعنی پالایشگاه و ایستگاه سیانجی داریم و نه آنقدر که واجب است تولید گاز داریم. در حال آماده کل تولیدات ما ۲۵ میلیون متر مکعب است. اگر قرار باشد کل ماشینها گاز بسوزانند باید چندین پارس جنوبی راه بیاندازیم. باید بالای ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز سیانجی تولید کنیم.
عضو هیأت مدیره و سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی اضافه کرد: نه امکانات، نه تولیدات گازی و نه سلیقه مردم اجازه نمیدهد که چنین اقدامی شکل گیرد.
حسینی گفت: اگر امروز برای چنین کاری اندوختهگذاری کنیم، حداقل سه سال طول میکشد تا افزایش تولید داشته باشیم.
گفتنی است که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت سال جاری، ضمن افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل نمایشگاههای بین المللی تهران گفته بود که باید جهتگیری را اصلاح کنیم و صادرات گاز را مبنا قرار دهیم. گاز باثباتتر است و ارزش اضافه اون کمتر از حوزه نفت است. بنابراین ما که تصمیم استقلال داریم، باید بدانیم که توجه به گاز صدمهپذیری سیاسی و امنیتی ما را کاهش میدهد.
منبع: معامله نیوز
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]