استانداردهای یونولیت و فوم در تولید یونولیت استاندارد

[ad_1]

یونولیت‌ها از جمله موادی هستند که به واسطه ویژگی‌هایی همچون قابلیت بازیافت، طول عمر بالا، مقاومت در برابر فشار و حلال‌های مختلف، وزن کم و … کاربردهای متعددی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی و بسته‌بندی دارند.

امروزه یونولیت‌ها انواع مختلفی دارند و از آنجا که در صنعت ساختمان‌سازی درجه مخصوص‌ای داشته و همیشه مورد استفاده قرار می‌گیرند تحت استانداردهای مخصوص‌ای تولید خواهند شد. در ادامه مطلب به بررسی استانداردهای یونولیت و فوم در تولید یونولیت استاندارد پرداخته خواهد شد.

تاریخچه یونولیت

یونولیت اولین بار در سال 1839 توسط دانشمندی به نام ادوارد سیمون به شکلی اتفاقی کشف شد و به دنبال دوست خود Hermann Staudinger توانست مشخص کند که این ماده در اصل یک پلیمر از استایرن است و می‌تواند کاربردهای متعددی داشته باشد. با تحقیقات مختلفی که این دو دانشمند بر روی پلیمر استایرن انجام دادند به دستاوردهای بزرگی رسیدند به‌گونه‌ای که در سال 1953 Hermann Staudinger جایزه نوبل شیمی را دریافت کرد. اولین بار یونولیت‌ها توسط یک شرکت آلمانی به نام BASF به تولید فراوان رسیدند اما اولین حجم مشخص از پلی استایرن در سال 1937 به بازارهای جهانی ارسال شد. امروزه تولید یونولیت در مراحل مختلفی انجام می‌شود به همین سبب در سنجیدن با قبل تفاوت های زیادی داشته و از کیفیت متفاوت تری برخوردار است.

تولید استاندارد یونولیت‌ها

با گذشت تقریبی دو قرن از کشف یونولیت‌ها، این ماده امروزه به شکل استاندارد در کارخانه‌های سراسر دنیا تولید می‌شود و به نام یکی از مهم‌ترین مصالح عایق سازی ساختمان‌ها به کار می‌رود. استفاده از این ماده راندمان اتلاف انرژی را در حد مطلوب در ساختمان‌ها تنظیم می‌کند. فرآیند ساخت تولید یونولیت استاندارد اولین بار در سال 1965 شروع شد که یک کارخانه در ایالت میشیگان آمریکا ساخت شد. یونولیت‌های استانداردی که در این کارخانه تولید می‌شوند از ۶/۰ تا حدود ۹/۴ متر ضخامت داشتند. جای تعجب نیست که این بلوک‌ها با این ابعاد و اندازه‌ها پس از خروج از خط تولید در اندازه‌های استاندارد و در نهایت در ابعاد و اندازه‌های مختلف برش داده می‌شد. هرچند که ماده اولیه یونولیت‌ها استایرن مونومر است اما بیش از 90 درصد حجم این مواد از هوا تشکیل می‌شود و میران دقیق و استاندارد هوا و استایرن در هر کدام از یونولیت‌های ساده، فشرده و … می‌تواند متفاوت باشد.

نحوه تولید یونولیت استاندارد

با توجه به نقش یونولیت در ساختمان‌سازی و صنایع مختلف امروزه این مواد به روش‌های استاندارد تولید می‌شوند. در واقعیت تولید یونولیت در 3 مرحله اصلی شامل نزد انبساط، تثبیت و شکل‌دهی تولید می‌شود به‌گونه‌ای که دانه‌های استایرن در درون دستگاه اکسپندر 20 تا 50 برابر حجیم می‌شوند و سپس سپس از تثبیت قطعه‌گیری خواهند شد. در نهایت مواد تثبیت شده بلوک‌های مادر یونولیت را تشکیل می‌دهند و به انواع یونولیت‌ها برش داده می‌شوند. هر کدام از انواع یونولیت‌ها می‌توانند با مقاومت فشار و تراکم‌های مختلفی تولید شوند که این تراکم و مقاومت فشاری نوع کاربرد آنها را مشخص می‌کنند.

مهم‌ترین ویژگی‌های یونولیت استاندارد

همانطور که گفته شد یونولیت‌ها امروزه کاربردهای متعددی دارند و می‌توانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. به شکل کلی یونولیت استاندارد می‌تواند ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  •       یونولیت استاندارد در سنجیدن با بسیاری از مصالح از وزن کمی برخوردار است.
  •       این ماده مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته و یکی از بهترین عایق‌های رطوبتی است.
  •       قیمت یونولیت استاندارد در سنجیدن با سایر مصالح به‌صرفه‌تر است.
  •       یونولیت استاندارد دارای سطح و ساختاری یکپارچه و یکدست است.
  •       یونولیت‌های استاندارد می‌توانند در برابر حرارت و صوت مقاومت بالایی داشته باشند.
  •       صدمه و خسارتی به مکان زیست نمی‌زنند و از طول عمر بالایی برخوردارند

استاندارد مواد اولیه SRM 1453 در تولید یونولیت استاندارد

مقام استاندارد مواد اولیه به شکل اختصار SRM توسط موسسه مردمی استانداردها و تکنولوژی (NIST) تدوین و نگارش شده است که در اون مواد اولیه پایدار که برای تولید یونولیت استاندارد به کار می‌روند و همچنین فرآیندها و آزمون‌ها به دنبال معادلات و تمام ملزومات این حوزه جمع آوری شده‌اند. SRM 1453 به نام یک مرجع و منبع استاندارد برای استفاده در کارخانه‌های تولید یونولیت خصوصاً یونولیت سقفی، اندازه‌گیری‌ها در آزمون‌های کنترل کیفی و کاربرد در آکادمی‌های آموزشی، صنایع و غیره استفاده می‌شود.

استانداردهای فنی برای استفاده از بلوک‌های یونولیت.

استانداردهای فنی برای استفاده از بلوک‌های یونولیت

به شکل کلی عملکرد بلوک‌های یونولیتی استفاده شده در ساختمان در صورتی قابل قبول خواهد بود که تمامی استانداردها همچون مقاومت در برابر آتش، رواداری ابعادی، مقاومت در برابر فشار و ضربه، شکل هندسی و … رعایت شده باشند. از جمله مهم‌ترین استانداردهای فنی برای استفاده از یونولیت در ساختمان می‌توان به موارد زیر نشانه کرد:

الزامات ایمنی در برابر آتش

به شکل کلی استفاده از یونولیت‌های غیرکندسوز در ساختمان‌سازی ممنوع است و حتما باید از یونولیت کندسوز استفاده شود. همچنین تولیدکنندگان موظف هستند که از مواد غیرکندسوز برای تولید یونولیت استفاده کنند. مواد اولیه مورد استفاده در یونولیت‌ها حتما باید بر پایه استانداردهای با اعتبار در یکی از گروه‌های D مطابق با استاندارد EN13501-1، گروه B1 مطابق با استاندارد DIN 4102، تيپ A مطابق با استاندارد BS 3837-1 و گروه A مطابق با استاندارد ASTM E84 باشند.

الزامات مکانیکی

بر پایه استانداردهای با اعتبار، یونولیت‌ها باید حتما تمامی الزامات مکانیکی را رعایت کنند و در برابر فشار، ضربه و تنش‌ها مقاومت بالایی داشته باشند. حداقل میزان مقاومت بلوک‌های یونولیت سقفی در برابر بارهای حین اجرا باید برابر با 200 کیلوگرم به ازای هر 30 سانتی‌متر باشد. در واقعیت میزان دانسیته استاندارد یونولیت با ارزش و مهم بودن فراوان زیادی دارد و حتما باید میزان دانسیته متناسب با نوع یونولیت و نوع کاربردهای اون باشد.

الزامات ابعادی

یکی دیگر از استانداردهای یونولیت که مورد توجه قرار دارد الزامات ابعادی اون است. ابعاد یونولیت‌ها خصوصاً یونولیت‌های سقفی باید دارای اندازه‌های استاندارد باشند برای چی که این یونولیت‌ها در درون تیرچه بلوک استفاده می‌شوند و باید بتوانند به خوبی فضای بین تیرچه‌ها را لباس داده و امکان بتن‌ریزی و استحکام آنها نیز آماده باشد

مشخصات ظاهری و ساختاری

یونولیت‌ها حتما باید دارای ظاهری تندرست و یکپارچه باشند. سطح این مواد باید صاف بوده و فاصله بین دانه‌های پلی استایرن کامل مشخص و دقیق باشد. در واقعیت کیفیت پخت یونولیت می‌تواند در مشخصات ظاهری و ساختاری اون مؤثر باشد.

عایق سازی با یونولیت استاندارد

اگرچه یونولیت‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند اما بارزترین کاربرد آنها عایق‌بندی پروژه‌های ساختمانی است. این مواد می‌توانند در سقف، دیوارها و کف ساختمان استفاده شوند. امروزه یونولیت‌ها می‌توانند در اندازه‌های سفارشی تولید شوند و برای عایق سازی ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند. هر چند که یونولیت‌ها نیاز به یک پوسته پوششی دارند اما می‌توانند در برابر انتقال گرما، نفوذ رطوبت و نفوذ صوت مقاومت بالایی داشته باشند.

مزایای یونولیت‌های سقفی استاندارد

امروزه انواع یونولیت استاندارد به نام یک لباس بی‌نظیر برای پیشگیری از اتلاف انرژی در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. مهم‌ترین مشکل و دغدغه جامعه امروزی بحران انرژی است و واجب است که با استفاده از مصالح نوین ساختمان این بحران تا حدی کنترل شود. استفاده از یونولیت‌های سقفی استاندارد در ساختمان‌سازی می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشند که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  •       این مواد با توجه به وزن فراوان کمی که نسبت به مصالح سنتی دارند می‌توانند در کاهش وزن کلی ساختمان‌ها نشان مخصوص‌ای داشته باشند.
  •       یونولیت‌ها می‌توانند در کاهش هزینه‌ها نشان چشمگیری داشته باشند و از استفاده زیادتر از مصالح پیشگیری می‌کنند.

مزایای یونولیت‌های سقفی استاندارد.

 

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *