افزایش بازدهی گیاه برنج با دستکاری ژن اون توسط دانایان

[ad_1]

افزایش بازدهی گیاه برنج با اضافه کردن ژن OsDREB1C، امکان پذیر خواهد بود. این ژن، 40 درصد بازدهی گیاه برنج و سایر محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد.

آبان تتر

اضافه کردن ژن ویژه به محصولات کشاورزی، بازدهی اون‌ها را افزایش می‌دهد که این روش، نوعی ترفند ژنتیکی به شمار می‌آید. تغییرات ساختن شده در گیاه، در جاذبه کود زیادتر کمک می‌کند و میزان فتوسنتز گیاه را بالاتر می‌برد. همچنین تسریع مرحله گلدهی نیز جزو فواید اضافه شدن ژن به گیاه برنج است. در نهایت، این روش برداشت محصول را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد.

افزایش بازدهی گیاه برنج با دستکاری ژن

متخصص ژنتیک گیاهی در موسسه تحقیقات روتامستد با نام متیو پل، در مورد افزودن ژن به گیاه برنج می‌گوید: «افزایش بازدهی نتیجه از ژن واحدی که کل این اثرات را ساختن می‌کند، حیرت‌انگیز است. فکر نمی‌کنم قبلاً چنین چیزی دیده باشم. این رویکرد را می‌توان در محصولات دیگر نیز آزمایش کرد.» مطالعه اخیر، آزمایشات انجام شده روی گیاه گندم را نیز بیان می‌کند.

افزایش بازدهی گیاه برنج با دستکاری ژن

تاثیر ژن‌ها در رشد و بازدهی گیاهان فراوان فراوان است، به طوری که اگر فقط یکی از ژن‌های ذرت اصلاح شود، بازدهی اون 10 درصد افزایش می‌یابد. از راه روش‌های سنتی نیز می‌توان بازدهی محصولات کشاورزی را افزایش داد، ولی این کار، فقط 1 درصد در بالا رفتن بازدهی تاثیر دارد، بنابراین اصلاح ژن فراوان موثرتر عمل می‌کند.

برای یافتن ژن‌هایی که در افزایش بازدهی محصولات کشاورزی تاثیر دارند، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی ونبین ژو، متخصص فیزیولوژی محصولات زراعی از آکادمی علوم کشاورزی چین (CAAS)، به بررسی 118 ژن تنظیم کننده ذرت و برنج پرداختند. ژن‌های مورد استفاده در این بررسی، به رمزگذاری پروتئین‌هایی به نام فاکتورهای رونویسی مشغول هستند.

آیا ژن‌های تنظیم کننده در برنجی که در خاک کم نیتروژن رشد می‌کنند، به شکل مداوم کوشش دارند؟ تیم ونبین ژو تحقیقات خود را در راستای این سوال شروع کردند. دلیل شروع مطالعه و بررسی با چنین سوالی این است که ژن‌های تنظیم کننده، احتمالا جاذبه مواد غذایی را افزایش دهند.

افزایش کوشش این ژن‌ها در برنجی که در خاک ساده می‌روید، افزایش جاذبه نیتروژن گیاه را به دنبال خواهد داشت و در نتیجه دانه بیشتری تولید خواهد شد.

نتایج مطالعه تاثیر ژن OsDREB1C بر گیاهان

محققان، از بین ژن‌های مذکور، فقط 13 ژن را یافتند که وقت رشد گیاه در خاک عاری از نیتروژن، شروع به کوشش کردند. 5 مورد از این 13 ژن، دلیل افزایش 4 برابری در جاذبه نیتروژن شدند. ژن OsDREB1C را در واریته‌ای از برنج به نام Nipponbare درون کرده و در گروه دیگری از گیاهان برنج، این ژن را غیر فعال کردند.

آزمایش‌های انجام شده توسط شائوبو وی و شیا لی از آکادمی علوم کشاورزی چین، بیانگر این داستان بود، گیاهانی که ژن OsDREB1C را دریافت نکردند، رشد کمتری داشتند و برعکس، گیاهانی که این ژن در اون‌ها فعال بود، بازدهی رشد بالاتری داشتند. در واقع این ژن به تغذیه خوب گیاه و جاذبه نیتروژن زیادتر کمک می‌کند.

پژوهشگران به نتیجه رسیده‌اند که افزایش ژن مذکور در گیاهانی همانند برنج، بازدهی 40 درصدی در رشد را به دنبال داشت که پم رونالد، متخصص ژنتیک گیاه برنج در دانشگاه کالیفرنیا دیویس اعتقاد دارد که رقم بزرگی است.

استیو لانگ، متخصص فیزیولوژی گیاهی در دانشگاه ایلینوی می‌گوید:

«کاری که اون‌ها انجام دادند، این است که واریته فراوان خوبی از برنج را انتخاب کردند و علامت دادند که می‌توانند اون را خوب تر کنند. این کار فراوان متقاعدکننده‌تر از بهبود یک واریته آزمایشی است.»

گیاهان آزمایش شده، گلدهی سریع‌تری نیز داشتند. با این روش، در هر فصلی کشاورزان قادر خواهند بود که محصولات بیشتری را آموزش دهند.

زیادتر بخوانید:

نظر شما در مورد افزایش بازدهی گیاه برنج با دستکاری ژن اون توسط دانایان چیست؟ لطفا نظرات خود را در قطعه کامنت با جونی در میان بگذارید.

[ad_2]