[ad_1]
نتیجه ماهها تلاش سناتورها، نمایندگان کنگره و دولتمردان آمریکایی سرانجام به ثمر نشست و روز قبل شاهد امضای لایحه 280 میلیارد دلاری CHIPS توسط بایدن بودیم.
لایحه خبرساز CHIPS که چندی نزد از تخصیص بودجه 280 میلیارد دلاری توسط سنا به اون برایتان نوشته بودیم، سرانجام با امضای رئیس جمهور آمریکا جنبه رسمی به خود. گرفت. این لایحه شامل 52 میلیارد دلار یارانه برای فعالان صنعت نیمههادیها است.
زیادتر بخوانید: خودکفایی چین در تولید تراشه های 7 نانومتری ؛ آیا چین بر محدودیتها غلبه میکند؟
امضای لایحه 280 میلیارد دلاری CHIPS توسط بایدن
رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن روز قبل لایحه دو حزبی CHIPS and Science را امضا کرد و عملا بودجه 280 میلیارد دلاری را که شامل 52 میلیارد دلار بودجه برای نیرومند تولید داخلی نیمههادیها در ایالات متحده است، به قانون تبدیل کرد. رئیس جمهور آمریکا در مراسم امضای این لایحه در کاخ سفید گفت:
امروز روزی برای سازندگان است. لایحه CHIPS and Science چیزی است که در هر دوره تاریخی تنها یکبار چهره میدهد.
توافق جناحهای سیاسی در آمریکا، با هدف احیا و نیرومند پیش رفتن این سرزمین در زمینههای تکنولوژیکی و در مخالفت با سلطه فزاینده علمی چینی و دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا شکل میگیرد.
بحران جهانی کمبود تراشه و نیمههادیها، انگیزه بزرگی برای تولیدکنندگانی همانند اینتل شده تا اندوختههای کلانی برای احداث کارخانههای جدید اختصاص دهند تا بتوانند نیاز فزاینده بازار به نیمههادیها را تامین کنند. نیمههادیها و تراشههایی که امروز در ابزارهای بسیاری از انواع گوشی و لپتاپ هوشمند گرفته تا حتی اتومبیلها استفاده میشوند.
دلیل ورود جدی دولتمردان آمریکایی به این حوزه اما نتیجه نگرانی ایشان درباره احتمال اندوختهگذاری شرکتهای عظیم تراشهساز در کشورهای جنوب شرقی آسیا و به طور ویژه چین است. چین در شکل دستیابی به علمی برتر ساخت تراشه و نیمههادیهای دیگر، به رقیبی جدی برای آمریکا بدل میشود و حتی ممکن است بتواند انحصار این امر را در دست خود نگهدارد و خطرات مهمی برای صنایع آمریکایی ساختن کند.
علاوه بر این، ایالات متحده دلواپس از دست دادن سود کلان صنعتی است که خود همیشه از پیشگامان اون به شمار میرفته است؛ خصوصا که بسیاری از شرکتهای پیشگام و نوآور صنعت تراشه نیز وابسته به آمریکا هستند. با این اوصاف نگرانی سیاستمداران در این زمینه منطقی به نظر میرسد.
بنابر گزارشی که نیویورک تایمز مخابره کرده، نگرانیها درباره خروج اندوخته و صنعت از آمریکا هنگامی شروع شد که اینتل پیشنهادی به وزارت بازرگانی ایالات متحده ارائه داد مبنی بر تصرف کارخانهای متروکه در چین برای تولید تراشه!
چندی سپس از این منظور اینتل یکباره طرح را به حالت تعلیق درآورد اما صدای آهستههایی از ارتباطات و مذاکرات میان غول علمی آمریکایی و سیاستمداران به گوش میرسید. گفته میشد اینتل در ازای درخواست سیاستمداران برای عدم اندوختهگذاری در چین، دولت را تحت فشار قرار داده که تا قبل از تعطیلات آگوست، درباره تراشهها تصمیمی جامع بگیرد.
سرانجام اما اواخر ماه قبل، مجلس نمایندگان و سنا لایحه CHIPS and Science را پس از وقتها مذاکره و درگیری سیاسی تصویب کردند. در میان اندوختهگذاریهای مربوط به تحقیقات علمی آمریکا و در متن این لایحه، 52 میلیارد دلار یارانه مخصوص نیز برای تشویق تولیدکنندگان تراشه به ساخت کارخانههای ساخت نیمهرسانا یا «فابها» در خاک ایالات متحده نیز نزدبینی شده که به نظر نیاز اینتل برای عدم اندوختهگذاری در چین را برطرف خواهد کرد!
در اواخر ماه جولای نیز جینا ریموندو وزیر بازرگانی ایالات متحده هشدار داد که «آمریکا ممکن است زمان نزدآمده برای استفادهبرداری از نیاز روزافزون به تراشهها را از دست بدهد». او در نامهای به لوید آستین، وزیر نگهداری آمریکا گفته که:
شرکتهای تولیدکننده نیمههادیها بایستی تا پاییز امسال فرایند احداث کارخانههای جدید را شروع و خط تولید خود را راه بیندازند تا بتوانند تقاضای روافزون بازار را کم کم و طی سالیان آتی برآورده کنند.
بدون تردید یارانه کمکی تصویب شده، اینتل و دیگر تراشهسازان را چند قدم به احداث کارخانههای خود در ایالاتی چون اوهایو و آریزونا نزدیکتر میکند.
زیادتر بخوانید:
نظر شما درباره امضای لایحه 280 میلیارد دلاری CHIPS توسط بایدن چیست؟ نظرات خود را در قسمت کامنتها با جونی در میان گذاشته و اخبار علمی را با ما دنبال کنید.
منبع: theverge
[ad_2]