[ad_1]
گروههایی از معلمان که همالآن رسالت خطیر آموزش و تربیت علمآموزان را در نظام آموزش و تربیت رسمی و عمومی بر وظیفه ندارند، مشمول قانون رتبهبندی فرهنگیان نمیشوند.
به شرح عکس زندگی به تعریف از فارس، این روزها با پرداخت علیالحساب رتبهبندی معلمان، وزارت آموزش و آموزش اعلام کرده است که در اجرای این قانون مُصر است.
احکام اعضای هیأت ممیزه هم اواخر خرداد امسال از سوی وزیر آموزش و آموزش صادر شد و احکام اعضای هیأتهای ممیزه استانی و رؤسای هیأتهای ممیزه شهرستان، منطقه، ناحیه توسط مدیرکل آموزش و آموزش استان و احکام اعضای هیأت ممیزه شهرستان، منطقه و ناحیه توسط مدیر، رئیس آموزش و آموزش شهرستان منطقه و ناحیه صادر شده است.
مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هم در حال مهیاسازی شرایط برای کوشش ارزیابان زبر دست است. وزارت آموزش و آموزش هم سایت رتبه بندی معلمان – rtb.medu.ir را معرفی کرده است تا معلمان به بارگذاری مستندات خود اقدام کنند.
عباس نجار رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و آموزش ۳۱ مرداد ۱۴۰۱، بخشنامه رتبهبندی معلمان را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است: خطاب به معاونتها، سازمانها، مراکز، دانشگاهها، اداراتکل و دفاتر زیر مجموعه آموزش و آموزش اعلام کرد: بنا به وعده انتخاباتی ریاست جمهوری و اعتقاد به ارتقای کیفیت نظام آموزش و تربیت و توجه به وضعیت معیشتی معلمان گرامی، علیرغم نقص لایحه رتبهبندی ارسال دولت قبل به مجلس شورای اسلامی و عدم فراهم اعتبار واجب برای اجرای اون، دولت، لایحه رتبهبندی را نیرومند کرده و بر اجرای اون پافشاری کرد.
این مهم که طناب ۵ ماده ۳ سیاستهای کلی ساختن تحول در نظام آموزش و آموزش سرزمین ابلاغی رتبه معظم رهبری و از ارکان سند تحول بنیادین آموزش و آموزش، زیر نظام تربیت معلم و فراهم منابع انسانی(شماره راهکارهای ۸.۷، ۱۰.۲، ۱۱.۴، ۱۱.۷، ۱۲.۱) و جزء(۲) طناب «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵ است، خوشبختانه با همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، قانون نظام رتبهبندی معلمان در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شور ای اسلامی رسید و آییننامه اجرایی اون به شمارههای ۵۹۴۲۶.ت۵۹۷۹۴ه مورخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ و اصلاحیه ۸۱۸۴۳.ت۶۰۱۵۱ه مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ در هیأت وزیران تصویب شد.
شایسته است مشمولین قانون نظام رتبهبندی معلمان مطابق آییننامه اجرایی اون جهت شروع فرایند رتبهبندی به آدرس اینترنی rtb.medu.ir مراجعه کنند.
سؤالات خود را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسید
مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و آموزش اعلام کرده است که استانها سؤالات خودشان درباره رتبهبندی را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسند.
در اطلاعیه مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و آموزش مورخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ با داستان سؤالات رتبهبندی خطاب به اداراتکل آموزش و آموزش استانها آمده است: در اجرای قانون نظام رتبهبندی معلمان به استحضار میرساند جهت اطلاع از چگونگی تکمیل فرمها، بارگذاری مستندات و خوداظهاریها در سامانه رتبهبندی و رفع سؤالات احتمالی، خواهشمند است در این خصوص با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هماهنگی واجب به عمل آید.
کدام گروه از فرهنگیان مشمول رتبهبندی نمیشوند؟
کدام گروه از فرهنگیان در اجرای قانون رتبهبندی معلمان مشمول نمیشوند.
- ۱- اشخاصی که همالآن رسالت خطیر آموزش و تربیت علمآموزان را در نظام آموزش و تربیت رسمی و عمومی بر وظیفه ندارند از قبیل:
الف) کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی(با نگه داری پست سازمانی یا بدون نگه داری پست سازمانی)
ب) کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی(به استثنای مدیران و معاونان که معلم بوده و از آموزش و آموزش حقوق دریافت میکنند)
ج) افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی
- مأمور به مجلس شورای اسلامی
- دانشجومعلمان
- خدمات
- انباردار
- اداری محض
- مرخصی بدون حقوق
- بازنشستگان قبل از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰
- و همچنین نیروهای طرح مهرآفرین هم هنوز مشمول رتبهبندی نشدند. درباره این گروه به طور جداگانه در خبر تعیین تکلیف معلمان مهرآفرین و پاسخ وزیر به سوالات رتبهبندی معلمان و عدم اجرای رتبهبندی معلمان مهرآفرین خلاف مصوبه مجلس است پرداخته میشود.
گلایههای معلمان از نحوه رتبهبندی
سامانه رتبهبندی معلمان از ۲۶ مرداد فعال شد و اعلام شد که معلمان مشمول، مدارک خود را بارگذاری کنند اما عدهای از معلمان گلایه دارند. یکی از معلمان گفت: خوداظهاری را چندبار تکمیل کردم و ثبت اطلاعات را میزنم اما سیستم میزند خطا در فعالیت و ذخیره نمیشود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر مستندات زیادی برای بارگذاری نزدبینی شده است و جمع آوری این مستندات و بارگذاری آنها فراوان وقتگیر است.
معلم دیگری به خبرنگار فارس گفت: باید در رتبهبندی معلمان به تدریس یک معلم و نحوه آموزش به علمآموزانش نمره بدهند. اینکه معلم چقدر نسبت به آنچه تدریس میکند بهروز است و چقدر خلاقیت و نوآوری در تدریس دارد.
وی ادامه داد: اینکه از معلم توقع برود که کتاب بنویسد چه معنایی دارد؟ اگر یک معلمی دوست دارد بنویسد، گفت و گو دیگری است اما اینکه معلمان را به سو نوشتن کتاب ببرند، به چه دلیل است؟
آقای هاشمی یکی از معلمان باسابقه تهران هم به خبرنگار فارس گفت: ما معلمان کوششهای زیادی انجام میدهیم اما تاکنون فکر نمیکردیم که باید مستندات آنها را نگه میداشتیم. اینها همه دردسر شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ما انسانهای زیادی را آموزش و تربیت کردیم و آنها در این سالها به درجههای رفیع رسیدند، این آموزش و این اتفاق، در کجای رتبهبندی دیده شده است؟
علیالحساب فوقالعاده رتبهبندی معلمان چگونه محاسبه شد؟
چند روز نزد و در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و آموزش سراسر سرزمین، علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: مبلغ علی الحساب رتبهبندی برای معلمان واریز شده است و خستگی یک و نیم ساله از تنمان خارج رفت. وی ادامه داد: ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت علی الحساب شد و شاهد اجرایی شدن رتبهبندی معلمان هستیم که طلیعهای جدید در آموزش و آموزش است.
این فوقالعاده فقط به افرادی وابستگی گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشتهاند و حقوق دریافت کردهاند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شدند و یا مرخصی بدون حقوق بودند به اندازه کارکرد مشمول این فوقالعاده شدند.
فوقالعاده بر پایه روز کارکرد در هر ماه به طور مجزا محاسبه شده است یعنی اگر فردی از ابتدای شروع طرح تاکنون شاغل بوده است، برای او به تعداد ۱۱ ماه فوقالعاده رتبهبندی محاسبه شده است. به استناد آییننامه رتبهبندی معلمان، این فوقالعاده به میزان ۴۵ درصد بندهای مشمول(حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل) محاسبه و معادل ۵۰ درصد اون برای هر ماه بدون کسورات قانونی به شکل علیالحساب به افراد مشمول پرداخت شد.
نوری: به گونهای نباشد که بگویند رتبه همینطور داده شد
یوسف نوری وزیر آموزش و آموزش در اختتامیه سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و آموزش سراسر سرزمین خطاب به مدیران آموزش و آموزش خطاب به مدیران آموزش و آموزش تأکید کرد که با دقت و بدون عجله، معلمان را رتبهبندی کنند. وزیر آموزش و آموزش گفت: «احراز صلاحیت در رتبه بندی جدی است و به گونهای نباشد که بگویند رتبه همینطور داده شد. عجله نکنید. همچنین رتبه هر فرد به خودش داده شود و بیعدالتی در حق حتی یک نفر نداشته باشیم».
به شرح فارس، هنوز وزارت آموزش و آموزش اعلام نکرده است از تاریخ کوشش سامانه رتبهبندی معلمان تاکنون، چه تعداد معلم، مدارک خود را بارگذاری کردند و این روند تا چه زمانی ادامه دارد. باید چشم به راه ماند و دید که فرایند اجرای رتبهبندی معلمان چگونه به ثمر خواهد رسید
[ad_2]