[ad_1]
با ثبت نخستین روشنایی تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه مردمی ایران ، آخرین قدم در مرحلۀ تجمیعِ زیرمجموعههای تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح علمی ایران برداشته شد.
آخرین قدم در مرحلۀ تجمیع زیرمجموعههای تلسکوپ و تکمیل طرح رصدخانه مردمی ایران با ثبت اولین روشنایی تلسکوپ ۳.۴ متری این رصدخانه برداشته شد.
رصدخانه مردمی ایران
- عکس تلسکوپ رصد خانه مردمی ایران
تلسکوپ رصدخانه مردمی ایران
به شرح منابع خبری:
اولین نورگیری رصدخانه مردمی ایران امروز سپس از ۲۳ سال تلاش محققان سرزمین شکل گرفت و به گفته محققان این طرح با استفاده از تلسکوپ ۳.۴ متری اون میتوان کهکشانهای پُرحجم در فاصله ۶۶ میلیارد میلیارد کیلومتری را رصد کرد.
این رصدخانه بزرگترین پروژه مردمی علمی سرزمین در حوزه نجوم است که در دستور کار پژوهشگاه علمهای بنیادی قرار گرفت و الآن در قله ۳۶۰۰ متری گرگش که با طی کردن مطالعات مکانیابی ۶ ساله انتخاب شد، آخرین فاز پایانی خود را کامل کرده است.
در ادامه میتوانید عکس گرفته شده توسط رصدخانه مردمی ایران را دید کنید:
دریافت “نخستین روشنایی” شروع مجموعهای از کوششهاست که هدف از آنها شناخت رفتار اپتیکی، کنترلی و مکانیکی تلسکوپ و سنجش ویژگیهای اصلی تلسکوپ نظیر ابعاد لکه نوری در کانون و قابلیت کنترلیِ اون همانند هدفگیری و رهگیری تلسکوپ و همچنین عملکرد اپتیک فعال است.
این فرآیند با انجام تنظیمات نهایی تلسکوپ و تجمیع آرامافزارها به استفادهبرداری علمی از تلسکوپ منتهی میشود. دادههای تصاویر اولین روشنایی علامت میدهد که تلسکوپ در ابتدای فرآیند، کیفیت عکس 0.8 ثانیه قوسی منطبق بر دید نجومیِ متوسط سایت رصدی گرگش را در کانون اصلی و در گستره میدان دید 2 دقیقه قوسی آماده میکند.
اخبار زیادتر:
[ad_2]