برای پیشگیری از خلع ید زمین‌های غیر فعال در شهرک‌های صنعتی چه باید کرد؟ 

[ad_1]

زمین‌های واگذار شده در شهرکهای صنعتی اگر موجب استفاده برداری و تولید نشوند خلع ید خواهد شد. در چه شکل زمین های واگذاری خلع ید می شود؟
به شرح صفحه اقتصاد، علی رسولیان افزود: با توجه به سیاست‌های وزارت صمت به مخصوص توازن بخشی صنعتی در سطح سرزمین امسال رویکرد متفاوتی اتخاد کردیم که یکی از اون در واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی است؛ بر این پایه زمین در شهرک‌های تقاضا اساس به افرادی که اهلیت دارند واگذار می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال‌های قبل تنها راه واگذاری زمین، داشتن مجوز تاسیس بود یعنی هر کسی که مجوز تاسیس داشت می‌توانست در شهرکها، زمین را در اختیار بگیرد، اما امسال در شهرک‌هایی که تقاضا اساس است ارزیابی کیفی مبتنی بر شاخص‌های قابل اندازه گیری وجود دارد یعنی اراضی عملا به فعالان اقتصادی موجود که توان کار اقتصادی دارند تحویل می‌شود. البته در چار چوب سامانه الکترونیکی شفاف؛ نحوه واگذاری، قیمت ها، محل ها، همچنین نحوه پرداخت اقساط همه مشخص است و فعال اقتصادی هم می‌تواند با استفاده از سامانه، زمین را در اختیار بگیرد این کار فراوان کمک می‌کرد تا کسانیکه زمین در اختیار می‌گیرند افراد اقتصادی، توانمند و عملا کسانی باشند که بتوانند تولید را رقم زنند.

رسولیان گفت:، اما درخصوص اراضی که در سال‌های قبل واگذار شده، هم حالا راه جدی خلع ید را نزد می‌بریم. زمین‌هایی که تاریخ زیادی از واگذاری اون‌ها قبل و همچنان راکد و غیر فعال هستند برای اون‌ها تقسیم بندی مناسبی انجام شده است.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی افزود: سال قبل بیش از هزار و 800 پرونده به مراجع قضایی ارجاع شد و حداقل 900 هکتار زمین در دو روش، استفاده از محاکم قضایی و تفاهم نامه به دولت، برگشت داده شد.

رسولیان با نشانه به اینکه در شش ماه نخست امسال، تقریبا 225 هتکار زمین را در دادگاه خلع ید کردیم، گفت: در یک اتفاق فراوان خوب، زیادتر فعالان اقتصادی که زمین گرفتند مقدمات اجرایی کار را آماده کردند یعنی راه ساختن واحد تولیدی و تکمیل طرح‌ها را پیگیری می‌کنند ما هم در این زمینه به جد دنبال کننده هستیم البته کسانیکه به هر دلیلی طرح را به استفاده برداری نرسانند خلع ید می‌شوند.

وی در مورد زیر ساخت‌های شهرک‌های صنعتی هم افزود: دو زیر ساخت فراوان مهم در شهرک‌ها مد نظر است؛ نخست اینکه در طول یک سال قبل با تاکید وزیر صمت برای تامین زیر ساخت‌های برق، برای ساخت بیش از 93 پست برق مشارکت کردیم از این 92 پست برق، بخشی از اون مصوبات دولت است که امیدواریم تا 2 سال آینده زیرساخت تامین برق در شهرک‌ها را کامل کنیم.

رسولیان ادامه داد: اقدام دوم را در زمینه آب به شکل جدی نزد می‌بریم، بازچرخانی آب صنعت را هم در حوزه صنعت و هم در حوزه آب شرب در نزد گرفتیم که امیداوریم بتوانیم از راه تحویل تسویه پساب‌های شهری، آب بلند وقت و سودمند را برای صنایع تامین کنیم.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد آب مورد نیاز صنعت از این راه تامین می‌شود گفت: با توجه به براور‌دهایی که انجام شده حدود یک میلیارد متر مکعب پساب شهری در سطح سرزمین وجود دارد که نسبت به میزان آبی که هم حالا در صنایع استفاده می‌شود حجم فراوان خوبی است و امیدواریم بتوانیم حدود 500 میلیون متر مکعب از این میزان را استفاده کنیم.

منبع: تسنیم

[ad_2]