[ad_1]
در این مطلب به توضیحاتی درباره اینکه در این ایام چه چیز دیگری می توان نذری داد؟ پرداخته شده است؟ با هر امکاناتی می توان نذری داد؟
به شرح صفحه اقتصاد، در ماه محرم از هر خیابان و کوچه که میگذریم، هیئت ها و موکبهایی را میبینیم که انواع اقسام نذری ها را پخش میکنند. شما هم اگر هوای نذری دادن به سرتان زده است با خواندن این شرح میتوانید هر چیزی که قلب تنگتان میخواهد، نذری دهید.
صدای طبل و عزاداری برای ابا عبدالله می آید؛ در خانه نشسته است. پنجره را دوباره گذاشته تا صدای هیئتی که از اول محرم بر سر کوچه شان به پا شده است را بشنود. دلش هوای روز هایی را میکند که پای خارج رفتن را داشت و می توانست در میهمانی امام حسین(ع) شرکت کند. هوای روزهایی که هر چقدر در توانش بود نذری میداد تا اندکی در پاداش این روزها شریک باشد.
چند سال خادم امام مهربانیها بود. اما الآن میگوید توانش را ندارد. دلش هوای روزهایی را کرده که با نذری دادن حس سبکی می کرد. با خودش میگوید: «همه چیز گران شده است. دیگر نمیتوانم نذری بدهم.» صدای عزاداری نزدیک تر می شود. به نظر می رسد دسته ای از عزادار ها در حال آمدن به کوچه هستند.
دلش طاقت نمی آورد. نمی تواند همینطور دست روی دست بگذارد. از جایش بلند می شود. تصمیم جدید ای گرفته است. شربت خاکشیری صحیح میکند. با خود میگوید هوا گرم است. این شربت عطش عزاداران اباعبدالله را بر سو میکند. چادرش را سر میکند. لنگ لنگان به سو در می رود. هیئت عزاداران را میبیند. اندکی سپس چهره های عزاداران را سپس از نوشیدن شربت ها که میبیند، اشک شادی می ریزد و از تصمیمش حس رضایت میکند.
با هر امکانات و وسعی که دارید، می توانید نذری بدهید
مردم کشورمان از سالیان دور به مناسبت های مختلف با نیت ها و خواسته های گوناگون نذری می دادند. شاید شما هم یکی از افرادی باشید که تصمیم داشتید نذری بدهید اما با کمی بالا و پایین در ذهن تان از نیت خود پشیمان شده اید. شاید با خودتان گفتید حتما باید غذا نذری بدهید. یا با خودتان حساب و کتاب کرده اید که حداقل باید 100 پرس غذا بدهید تا نذرتان صحیح باشد و مورد اجابت قرار بگیرد.
اما باید بفهمید که اشتباه می کنید. این میهمانی اباعبدالله است. نذری دادن روش ها و اشکال متنوعی دارد و همه میتوانند با توجه به وسع، سلیقه و تاریخ شان در اون شریک باشند.
شما می توانید به جای 100 یا هزاران پرس غذا، همان غذایی که برای خودتان صحیح میکنید را نذری بدهید. چطوری؟ قطعا تا به حال این کار را کرده اید یا به ذهن تان رسیده است. یک پرس یا چند پرس غذا را به چند نفر از همسایه هایتان بدهید. همین چند پرس خودش پاداش و برکت زیادی برای شما به دنبال دارد. نیازی نیست حتما هزاران پرس غذا نذری بدهید.
با یک مشت برنج نذری بدهید و پاداش کنید
در تاریخ قاجار که سنت نذری دادن به اوج خود رسیده بود، افرادی که توانایی نذری دادن نداشتند، با ریختن مشتی برنج در پلوی نذری یا کمی گوشت یا حبوبات در خورشت، در مراسم نذری شریک میشدند.
هرچه قلب تنگتان می خواهد نذری بدهید
فرقی نمی کند چه چیزی نذری می دهید، مهم این است که بیکار ننشینید. شما می توانید انواع شربت، چای، شیر، شیر کاکائو، آبمیوه، خرما، بیسکوئیت، میوه، بستنی، کیک، حلوا، شله زرد، انواع آش و غیره نذری دهید.
برخی ها یک فلاسک آب در مغازه شان قرار می دهند تا رهگذاران تشنه ای که از اون نزدیکی ها می گذرند را بی نیاز کنند. برخی دیگر نذر میکنند که زباله های مراسم های عزاداری را جمع کنند.
برخی دیگر به نانوایی ها می روند و یک یا چند نوبت از پخت نان را نذری می دهند.
برخی از مردم نذری های خود را در مساجد و هیئت ها توزیع می کنند و برخی در خیابان ها، خانه های سالمندان، موسسات خیریه و مراکز بهزیستی و … کمک می کنند.فرقی نمی کند شما چه چیزی یا چه جایی نذری می دهید، مهم نیتی است که پشت این عمل خیر وجود دارد.
نذر لباس مشکی
نذری که حتما نباید خوراکی و غذا باشد. شما میتوانید در این ایام با تهیه لباس مشکی و عزاداری یا حتی یک عدد روسری یا پیراهن بین نیازمندانی که توانایی تهیه لباس مشکی عزاداری ندارند، نذری بدهید.
نذر خون برای امام حسین(ع)
نیاز به خون از همه گرو ههای خونی یک نیاز همیشگی است.عزاداران اباعبدالله میتوانند با اهدای خون خود با عنوان نذر نجات دهنده جان بیماران نیازمندی باشند که در این روزها به سبب کمبود پلاکت چشم صبر همنوعان خود هستند. در شهرهای مختلف از ابتدای محرم تا آخر ماه صفر پویش هایی با عنوان پویش حسینی نذر خون راه اندازی می شود. می توانید نذر تان را به این شکل ادا کنید. البته حواستان باشد که خدایی نکرده خودتان کم خون نباشید.
نذر خوش اخلاقی
راحت از ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان، میتوانیم در هر روز از سال مهربانی به هم نوعان مان نذری دهیم. خوب تر کار کردن در هر شغلی که هستیم. منصف بودن در هر عرصه ای که قرار داریم. کمی صبر به خرج دادن در هر کاری که بر وظیفه مان قرار می دهند. وظیفه پذیر بودن در هر جایگاهی که قرار داریم.
همه این ها می تواند نذری باشد که با انجام اون میتوانید به دنیای دور و بر مان مهربانی و صفا و مهربانی هدیه کنیم. هر ثانیه و ساعت زندگیمان را میتوانیم نذر کنیم. نذر برای خوب تر بودن با هم نوعان مان. نذر مهربانی. نذر کنیم که با مردم مان خوش اخلاقتر برخورد کنیم و هر کس از کنار مان رد شد، به او اخم نکنیم. به همین راحتی میتوانید در نذری دادن سهیم شوید.
اگر شما هم یکی از از همان افرادی هستید که تا به حال با فکر و خیالهای عظیم تصمیم به نذری داشتن داشته اید و پشیمان شده اید، دست به کار شوید. با هر چیزی که فکرش را هم نمیکنید می توان در میهمانی ابا عبدالله سهیم شوید.
منبع: فارس
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]