[ad_1]
انتقال سهام عدالت متوفیان تا آخر شهریور ۱۴۰۱
(۱۴۰۱/۰۵/۰۶) مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در ادامه در مورد انتقال سهام عدالت متوفیان نیز توضیح داد: سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان تا آخر شهریورماه راه اندازی شده و وراث این افراد می توانند برای انتقال سهام عدالت و دریافت سود سهام عدالت فوت شدگان اقدام کنند.
از بین ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت حدود سه میلیون نفر فوت شدهاند، قرار است فرایند تعیین تکلیف و تعریف و انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث این افراد تا شهریور ماه انجام شود.
چگونگی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی
بسیاری از صاحبین کدهای مردمی که فوت کردهاند، همچنان دارای سهام عدالت خود میباشند. اطلاع دقیق از نحوه فروش سهام عدالت متوفیان و نحوه انتقال اون به وراث، یکی از گفت و گوهای مهم در این زمینه است که سؤالاتی را به وجود آورده است. در این مطلب تا جای ممکن شک و شبهات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث می پردازیم.
چگونه میتوان اطلاع نتیجه نمود که شخص متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده است یا خیر؟
سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان ثروت هر شخص پایهریزی شده است. با مراجعه به این سایت و ورود کد مردمی شخص متوفی، میتوان از اختصاص سهام عدالت متوفی و میزان اون آگاهی واجب را کسب کرد. سامانه سهام عدالت در شکل زیر آورده شده است. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت بود، وراث میتوانند نسبت به انتقال سهام عدالت متوفی کارها واجب را انجام دهند.
مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه چگونه انجام میشود؟
اگر شخص متوفی، مشمول طرح سهام عدالت بوده باشد، وراث متوفی میبایست مراحل انتقال سهام عدالت را طی کنند تا این سهام، به نام وراث انتقال پیدا کند. در این مرحله، اگر مراحل قانونی انحصار وراثت به طور کامل انجام گرفته شده باشد، حال وراث میتوانند برای انتقال سهام عدالت متوفی به شرکت سپردهگذاری مرکزی مراجعه کنند یا بهشکل الکترونیکی از راه سامانه کارها واجب را انجام دهند تا مراحل قانونی برای انتقال سهام را انجام دهند.
مدارک مورد نیاز در مراجعه به شرکت سپردهگذاری مرکزی و یا بارگذاری در سامانه عبارت است از:تأییدیهنامه واریز مالیاتی، تأییدیه انحصار وراثت، تأییدیه فوت، اصل شناسنامه و کارت مردمی متوفی و ورثه. پس از طی مراحل اداری، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، به یکی از دفاتر پیشخوان دولت سو قرارداد شرکت سپرده گذاری برای انجام امور اداری مراجعه میکند. نتیجه بررسی مدارک و سلامت اون، سپس از طی مراحل قانونی از راه پیامک به وراث متوفی، اطلاعرسانی میشود.
برای انتقال سهام عدالت متوفیان چه باید کرد؟
سامانه سمات به نشانی www.csdiran.ir خدمات انتقال سهام عدالت متوفی را انجام میدهد. مدارکی که در قطعه قبلی به آنها نشانه شد برای طی مراحل قانونی واجب است. پس از ثبت در سامانه مذکور، یکی از وراث به دفتر پیشخوان دولت سو قرارداد سپرده گذاری برای دریافت فرمهای مربوط به انتقال سهام، مراجعه میکند. پس از تکمیل فرمهای تعریف و انتقالات و بررسی مدارک، فرمها برای بررسی و تأیید نهایی به شرکت سپردهگذاری مرکزی ارسال میشود تا نتیجه نهایی را اعلام کند. اگر پاسخ شرکت مثبت بود، فرایند انتقال و تقسیم سهام عدالت متوفی تکمیل میشود.
مبلغ سود سهام عدالت متوفیان چگونه پرداخت میشود؟
تمامی واریزی سود سهام عدالت از راه سامانه سجام www.sejam.ir شکل میگیرد. به همین نظم، ورثه متوفی میبایست در سامانه سجام ثبتنام کنند و با واردکردن شماره شبای حساب خود و شماره تلفن دنبال خود، از سود سهام عدالت متوفی استفادهمند شوند. سازمان خصوصیسازی با محاسبه میزان سود و تنها به شماره شباهای تأیید شده و از راه بانکهای عامل، سود اختصاص یافته برای هر فرد را به حساب آنها واریز میکند.
بدیهی است برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان، ارائه و تأیید شماره شبا توسط وراث الزامی میباشد.
سامانه سهام عدالت متوفی
وراث متوفی میتوانند با مراجعه به سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی csdiran.ir به وسیله میز خدمت، مراحل قانونی را جهت استعلام و انتقال سهام عدالت متوفی به انجام برسانند. کوشش بر این است که تمام فرایند نام نویسی و انتقال سهام از راه سامانه و به شکل غیرحضوری انجام بگیرد و تا حدودی زیرساختهای اون آماده شده است.
مدارک واجب برای ارائه به دفاتر پیشخوان دولت جهت تقسیم سهام عدالت متوفیان چیست؟
تمامی مدارک هویتی متوفی و همچنین مدارک تمامی وراث قانونی، در مراجعه به پیشخوان دولت الزامی است:
– کد مردمی، تاریخ تولد متوفی
– اصل کارت مردمی تمامی وراث
– اصل تأییدیه حصر وراثت
– شماره شبای بانکی وراث
– آدرس پستی و شماره تلفن وراث
آیا وراث میتوانند سهام شخص متوفی را به شخص ثالث خارج از وراث قانونی نیز منتقل نمایند؟
وراث قانونی تنها میتوانند سهمالارث خود را بهاندازه قانونی در تقسیم ارث که نام آنها در تأییدیه انحصار وراثت وجود دارد، انتقال دهند و انتقال اون به اشخاص دیگر به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد بود.
آیا امضای تقسیم نامه سهام عدالت میتواند توسط وکیل، قیم ولی یا کفیل وراث قانونی انجام شود؟
وراث قانونی میتوانند با تعیین وکیل قانونی و ارائه وکالتنامه رسمی از دفاتر اسناد، مراحل اداری و قانونی انتقال سهام متوفی را توسط وکیل، انجام دهند و وی نسبت به مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و امضای انتقال سهام عدالت به وراث اقدام کند.
آیا مهلتی (سقف زمانی) برای مراجعه وراث قانونی به دفاتر پیشخوان دولت تعیین شده است؟
همچنان سقف زمانی برای مراجعه تعیین نشده است و صرفاً فراخوان مراجعه وراث برای انتقال سهام عدالت متوفی صادر شده است که برای این داستان خوب تر است هر چه سریعتر برای طی مراحل قانونی اقدام شود تا بعدها ورثه به مشکل برخورد نکنند.
تکلیف وراث پس از وجود در دفاتر منتخب پیشخوان دولت و انجام کار و تقسیم سهام چیست؟
سپس از سپری کردن تمام مراحل اداری و وجود ورثه در دفاتر پیشخوان دولت، دیگر وراث تکلیفی ندارند و در شکل راستیآزمایی و تأیید شرکت سپردهگذاری مرکزی، میتوانند از تقسیم سهام عدالت، استفادهمند شوند و سود تخصیصیافته را از راه شماره شبای بانکی خود دریافت نمایند.
انتقال سهام عدالت متوفی از راه مراجعه به سامانه مربوطه در این خصوص امکان پذیر است و مراحل قانونی اون توسط وراث و یا وکیل قانونی سپری میشود.
ذکر این نکته ضروری است که اطلاعات ارائه شده در این مقاله بر پایه دادههای موجود و بهروز در اخبار تنظیم شده است و این صفحه میتواند با آخرین اخبار در خصوص سهام عدالت متوفیان، مجدد بهروزرسانی شود.
[ad_2]