[ad_1]
تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک دستاورد جدید دانایان است. به نظر میرسد حشرات پس از مرگ نیز میتوانند برای انسان سودمند باشند.
نکروباتیک که از تلفیق نکروز و رباتیک به دست آمده نامی است که محققین برای این دستاورد در نظر گرفتهاند. در این تحقیقات دانایان برنده به تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک شدهاند. محققین بر این باورند که این پروژه میتواند نسبت به سیستمهای رباتیک فعلی کم هزینهتر باشد و به نگه داری مکان زیست کمک کند.

چگونگی تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک
سبب اصلی این دستاورد، عضله فلکسور در پاهای عنکبوت است. عضله فلکسور عضلهای است که دلیل تاشوندگی به سو درون میشود. از آنجایی که انسان به کمک عضلات متضاد توانایی حرکت دارد، عنکبوت گزینه بهتری برای انجام این تحقیقات بود.
به بیان سادهتر میتوان گفت که عنکبوتها مجهز به نوعی سیستم هیدرولیک به نام پروزوما هستند که به قسمت مرکزی بدنشان متصل میشود. این قسمت از بدن عنکبوت با پمپاژ مایع دلیل دوباره شدن پاها میشود. پروزوما چندین دریچه دارد که به عنکبوت اجازه میدهد هر کدام از پاها و عضلاتش را جداگانه کنترل کند. در وقت مرگ، عضلات فلکسور عنکبوت فعال شده و چون هیچ فشاری بر پروزوما برای مواجهه با اون وجود ندارد، پاهای عنکبوت به درون جمع میشوند.
دانایان با کمی دقت به آناتومی بدن این جاندار بندپا، برنده به تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک شدند. آنها توانستند با درون کردن یک سوزن سرنگ و درون کردن هوا به درون پروزوما کنترل سیستم هیدرولیک اون را دست گیرند و عضلات پای عنکبوت را به راحتی دوباره و بسته کنند.
دنیل پرستون یکی از اعضای دانشکده مهندسی رایس در مورد پروژه تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک میگوید: «مشخص شده که عنکبوت پس از مرگ، نمونهای عالی برای ساخت چنگگهای کوچک طبیعی است.» به گفته دانایان عنکبوتها میتوانند نزد از تحلیل رفتن پاهایشان هزار بار دوباره و بسته شوند و تا 130 برابر زیادتر از وزنشان را جابجا کنند.
دانایان دانشگاه رایس برای توضیح دستاوردشان مقالهای منتشر کردند و در اون عنوان کردند که سالهاست انسان از بافت مرده حیوانات برای دستیابی به اهدافش استفاده کرده است. برای مثال برای تولید لباس از پوست برخی حیوانات استفاده میکند به همین دلیل تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک چندان هم شگفت آور نیست.
در قسمتی از مقاله آمده: «مفهوم نکروباتیک که در این پروژه ارائه شده از طراحیهای منحصر به فردی که دنیا ساخته، استفاده میگیرد. طراحیهایی که بازسازی آنها فراوان مشکل یا حتی غیر ممکن است.» دانایان میگویند که مهندسین رباتیک برای خلق آثارشان از الگوهایی که در دنیا وجود دارد استفاده میگیرند؛ برای چی زمانی که میتوانیم از خود دنیا برای این امر استفاده کنیم به جستجو رباتهای جدیدی برویم که در نهایت دلیل تخریب مکان زیست میشوند؟
دانایان دانشگاه رایس برای تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک مجبور بودند از راه اتاتازی آنها را معدوم کنند. از جمله مشکلاتی که بر سر راه این پروژه قرار داشت ساختن آراکنوفوبیا (عنکبوت هراسی) در برخی افراد آماده در موسسه بود. به گفته پرستون: «یکی از کارمندانی که در دفتر ما کار میکند واقعا از عنکبوت خوشش نمیآید. به همین سبب هر بار قرار بود محمولهی جدید عنکبوت از راه برسد، به دفتر زنگ میزدیم و به آنها اطلاع میدادیم تا مهیا باشند.» در گزارشی که در گیزمودو منتشر شده، آمده است که یک شرکت تامین نمونههای بیولوژیکی مسئول تهیه نمونه برای پروژه تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک بود.
زیادتر بخوانید:
نظر شما درباره تبدیل عنکبوت های مرده به چنگک رباتیک چیست؟ دیدگاه خود را در قسمت کامنتها با جونی به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
[ad_2]