[ad_1]
بسیاری از کارشناسان تغذیه تخم مرغ را از مغذی ترین غذاهایی میدانند که میتوان در رژیم غذایی گنجاند. تخم مرغ همیشه نسبتا کم ارزشتر از سایر مواد غذایی است و میتوان گفت همهکاره است زیرا میتوان اون را در هر سه وعده صبحانه، ناهار یا غذا مصرف کرد.
اما چیزی که تخم مرغ را منحصر به فرد میکند مشخصات تغذیهای اون است. یک وعده غذایی شامل دو تخم مرغ تقریبا تمام ویتامینها و مواد معدنی ضروری به جز ویتامین C و B3 را آماده میکند.
منبع عالی پروتئین
حتما میدانید که پروتئین برای بسیاری از چیزها از نگه داری و به دست آوردن عضله گرفته تا رشد و توسعه و بهطور کلی حمایت از تمام سلول های بدن مهم است. تخم مرغ منبع پروتئین است و بهمخصوص برای گیاهخواران ارزش خاصی دارد. بهعلاوه فراوان سیرکننده است و میتواند به کاهش وزن کمک کند. حتی تحقیقاتی وجود دارد که علامت میدهد خوردن تخم مرغ میتواند به محدود کردن کالری دریافتی شما تا بیش از ۴۰۰ کالری در روز کمک کند.
پروتئین در بین افرادی که فراوان ورزش میکنند نیز محبوب است زیرا به ساخت و نگه داری توده عضلانی بدن کمک میکند. بنابراین اگر سپس از تمرین به یک بین وعده نیاز داشتید میتوانید از تخم مرغ آب پز استفاده کنید.
پیشگیری از بیماری
ویتامین D موجود در تخم مرغ میتواند از بدن در برابر برخی بیماریها محافظت کند. تنها دو عدد تخم مرغ حاوی ۲۹ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین دی است. علاوه بر ضمانت سلامت استخوان ها، مطالعات علامت دادهاند سطوح پایین این ویتامین ممکن است با تعدادی از بیماری ها ازجمله سرطانهای ویژه، بیماری های قلبی و ام اس مرتبط باشد.
تخم مرغ همچنین منبع غنی آنتی اکسیدان کولین است که میتواند به محافظت در برابر از دست دادن حافظه کمک کند. آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین موجود در تخم مرغ نیز میتوانند در برابر تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا که عامل اصلی نابینایی در افراد مسن است، از ما محافظت کنند.
نیرومند سیستم ایمنی
افزودن تخم مرغ به رژیم غذایی در ماه های سرد سال میتواند به مواجهه با سرماخوردگی کمک کند. بسیاری از مواد مغذی موجود در تخم مرغ ازجمله ویتامین های A، D و E و مواد معدنی روی، سلنیوم و آهن در نیرومند سیستم ایمنی بدن موثرند.
کلسترول چطور؟
درگذشته تخم مرغ برای افزایش سطح کلسترول مورد انتقاد قرار میگرفت؛ موضوعی که منجر به محدود کردن مصرف اون توسط بسیاری از افراد میشد. اما در واقع شواهد کمی برای ارتباط مصرف تخم مرغ با خطرات قلبی عروقی وجود دارد. حالا میدانیم که کلسترول غذاها لزوما موجب افزایش کلسترول خون نمیشود. و برعکس، کلسترول غذایی نتیجه از تخم مرغ میتواند سطح کلسترول خوب را افزایش دهد و به محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
تنها افرادی که باید مواظب مصرف تخم مرغ خود باشند افراد دارای اختلال ژنتیکی، هایپرکلسترولمی خانوادگی یا یک نوع ژن به نام ApoE4 هستند که دلیل افزایش سطح کلسترول در خون میشود.»
[ad_2]