[ad_1]
آیا در مورد تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت اطلاعاتی دارید؟ اگر مایل هستید در مورد این اصطلاحات به اطلاعات واجب دست یابید در ادامه دنبال ما باشید.
بسیاری از افراد دو واژه اینترنت (Internet) و اینترانت (Intranet) را با هم اشتباه میگیرند. اختلافات زیادی بین این دو وجود دارد، برای مثال دسترسی اینترنت به روی همه دوباره است در حالی که اینترانت به نام یک سازمان خصوصی، برای دسترسی نیاز به اجازه ورود دارد.
از آنجا که اینترنت به روی همه دوباره است، نیاز به ساختن شبکهای دیگر وجود داشت که در انحصار یک محدوده مشخص همانند سازمان یا گروه خصوصی، مدرسه، کالج، دانشگاه و … باشد. در نتیجه اینترانت و اکسترانت پا به عرصه گذاشتند.
اینترانت امنیت و نگه داری حریم خصوصی را در شبکهای از گروه خاصی از افراد آماده میکند. در مورد اینترانت مردمی اطلاعاتی دارید؟ تفاوت اینترانت مردمی و اینترنت در چیست؟ علاوه بر اینترنت مردمی، اینترنت بین المللی نیز داریم. تفاوت اینترنت مردمی و اینترنت بین المللی در چه چیزی میتواند باشد.
برای دست یابی به پاسخ این سوالات در ادامه دنبال جونی باشید.
زیادتر بخوانید:
بهترین جایگزین واتساپ در ایران ؛ برنامه مانند واتساپ چی نصب کنیم؟
تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت
تمامی ما با واژهی اینترنت آشنایی داریم و اصطلاحاتی همانند اینترانت و اکسترانت در ادامه مطرح شدند. اما تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت در چیست و برای چی با وجود اینترنت، اینترانت و اکسترانت مطرح شدند. ما در ادامه به شکل کامل این اصطلاحات را بررسی خواهیم کرد.
شاید خوب تر باشد برای درک مفاهیمی چون اینترنت، اینترانت و اکسترانت در ابتدا به تعریف آنها بپردازیم.
اینترنت چیست؟
واژه (اینتر) به معنای بین است و به ارتباط میلیونها کامپیوتر در سطح دنیا نشانه دارد که در کنار هم یک شبکه را تشکیل میدهند. در صورتی که دو کامپیوتر به این شبکه متصل باشند میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند.
در واقع اینترنت شبکهای بوده که از اتصال کامپیوترها در سراسر دنیا شکل گرفته است. دلیل اصلی به وجود آمدن این شبکه بزر هم، تبادل اطلاعات بوده است. تعداد زیادی از دستگاههای کامپیوتری و الکترونیکی وجود دارند که این شبکه و برقراری ارتباط را ساختن میکند. برخی از این تجهیزات در کف اقیانوسها (همانند کابلها) و برخی در آسمان (همانند ماهوارهها) وجود دارند.
حتی موبایل و کامپیوتر شما هم جزئی از شبکه اینترنت هستند. علاوه بر اینها، تعدادی آرام افزار و کدهای برنامه نویسی در پس زمینه وجود دارند که امکان کوشش در اینترنت را آماده میکنند. در واقع، زمانی که دو کامپیوتر را به وسیله کابل شبکه به یکدیگر متصل میکنید، یک شبکه محلی به نام LAN ساختن میشود. اگر دستگاههای مختلفی همانند موبایل، تلویزیون، لپ تاپ و یا هر دستگاه الکترونیکی دیگری را از راه Wi-Fi به مودم یا روتر وصل کنید، یک شبکه محلی بیسیم به نام WLAN تشکیل میشود. واجب است بفهمید که شبکه اینترنت، مشهورترین شبکه در محدوده کل دنیا است.
در مورد تاریخچه اینترنت باید گفت که منشأ اون به سال ۱۹۶۹ میلادی برمیگردد. در اون تاریخ، وزارت نگهداری آمریکا بخشی به نام آژانس پروژه تحقیقات پیشرفته (A. R. P. A) داشت که پروژههای مهم را در سراسر ایالات متحده، از نظر مالی پشتیبانی میکرد.
در اون تاریخ، از توسعه پروژه اتصال کامپیوترها، برای تسهیل انتقال دادهها بین دانشگاهها حمایت کردند. آنها نام این پروژه را ARPANET گذاشته بودند که میتوان اون را به نام اولین اینترنت به حساب آورد.
زیادتر بخوانید:
حل مشکل اینترنت گوشی شیائومی [آموزش تصویری]
اکسترانت چیست؟
extranet یک شبکه خصوصی است که با استفاده از علمی اینترنت و سیستم ارتباط از راه دور عمومی بخشی از اطلاعات یا فعالیت یک کسب و کار را با تامین کنندگان، فروشندگان، شرکا، مشتریان یا مشاغل دیگر به اشتراک میگذارد.
یک extranet را میتوان به نام بخشی از اینترانت یک شرکت در نظر گرفت که به کاربران خارج از شرکت نیز گسترش مییابد و نیاز به امنیت و حریم خصوصی دارد.
این موارد میتواند شامل مدیریت بزرگ فایروال، صدور و استفاده از گواهینامههای دیجیتال یا ابزارهای مشابه تأیید اعتبار کاربر، رمزگذاری پیامها و استفاده از شبکههای خصوصی غیر واقعی (VPN) باشد که از راه شبکه عمومی تونل میشوند.
اکسترانتیک شبکه شخصی است که از پروتکل اینترنت و اتصالات شبکه استفاده میکند و امکان استفاده از سیستم ارتباط از دور جمعی برای محفوظ نگه داشتن اطلاعات مبادله شده سازمانها یا ادارات بوسیله کارپردازان و فروشندگان و شرکا و مشتریان یا دیگر تجار را آماده میکند.
بهطور کوتاه اکسترانت میتواند یک اینترنت شخصی سطح بالاتر از اینترنت باشد که کاملاً خصوصی اداره میشود.
تاریخچهی بکارگیری کلمه اکسترانت به دههی ۱۹۹۰ و آغاز دهه ۲۰۰۰ میلادی بر میگردد. هنگامی صنایع مختلفی که اعضای اونها از نظر جغرافیایی با یکدیگر فاصله داشتند و یا چند تیم برای اجرای یک پروژه همکاری میکردند، اولین بار برای بهاشتراکگذاری اطلاعات از کلمهی اکسترانت استفادهکردند.
اینترانت چیست؟
اینترانت یک شبکه خصوصی است که تنها از راه کاربران مجاز قابل دسترسی است. پیشوند intra به معنای داخلی بوده و این یعنی برای ارتباطات داخلی طراحی شده است. در واقع اینترانت یک نسخهی کوچک از اینترنت با قابلیتهای مشابه اما تنها در درون شرکت یا سازمان است.
اینترانت هم همانند اینترنت، از تکنولوژیهای شبکهای از جمله پروتکل کنترل انتقال/ پروتکل اینترنت (TCP/IP) استفاده میکند. برخی از اینترانتها به یک شبکهی محلی ویژه محدود هستند (LAN)، در حالیکه بقیه میتوانند از راه دور از راه اینترنت در دسترس باشند.
اینترانتهای محلی، بهطور کلی تا زمانی بیشترین امنیت را دارند که تنها از درون شبکه قابلدسترسی باشند. برای دسترسی به اینترانت از راه شبکهی پهناور WAN معمولا به درون کردن نام کاربری و رمز عبور نیاز است.
اینترانت در واقعیت یک سیستم ارتباطی ساده و مقرون به صرفهی درونسازمانی است که از راه اون شرکتها میتوانند بهطور مستمر و کم ارزشتر، بهخصوص زمانی که در موقعیتهای جغرافیایی متفاوت هستند، با هم ارتباط برقرار کنند.
شبکهی اینترانت میتواند استفادهوری مدیران را بهبود بخشد، چراکه به اونها کمک میکند بهجای اونکه به جستجو و دریافت اطلاعات بپردازند، تاریخ بیشتری را به تحلیل اطلاعات اختصاص دهند.
الآن که هر سه مفهوم را به شکل جداگانه بررسی کردیم باید به بیان تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت بپردازیم.
زیادتر بخوانید:
بهترین برنامه هک وای فای ؛ چطور وای فای را هک کنیم؟
بهترین برنامه هک بازی ؛ خوشی بازی بدون محدودیت
تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت در چیست؟
اگر واژه نت را به معنای شبکه در نظر بگیریم:
- اینتر به معنای بین است
- اینترا به معنای درون است
- اکسترا به معنای خارج است
بر پایه این تعاریف اینترانت امکان ارتباط درون سازمانی را آماده میکند، با اکسترانت میشود ارتباطی فراسازمانی و یا خارج از سازمان مربوطه برقرار کرد و با اینترنت ارتباطی با کامپیوترهای سراسر دنیا نتیجه میشود.
تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت در دسترس پذیری آنها است. اینترنت عمومی است، در حالی که دو مفهوم دیگر محدودیت در دسترسی دارند. عمده کاربران از اینترنت استفاده میکنند و اگر بخواهند در یک مکان مشخص فایلها و منابعی را به اشتراک بگذارند از اینترانت استفاده میبرند و همچنین اگر گروهی بخواهند از راه دور به شبکهای که ساختهاند دسترسی داشته باشند از اکسترانت استفاده میکنند.
تفاوت اینترانت و اکسترانت همچنین در تفاوت بین کاربردهای آنها است. اینترانت بهمنظور ارتباط درون سازمانی اعضای یک سازمان طراحی میشود. اکسترانت اما برای بهاشتراکگذاری اطلاعات با دیگر شرکا و مشتریان است و از راه یک شبکه عمومی ارائه میشود.
پس در مورد تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت باید گفت که اینترنت یک شبکه عمومی است در حالی که دو شبکه دیگر خصوصی هستند. دسترسی به اینترنت از هرنقطه از دنیا امکانپذیر است ولی 2 شبکه دیگر تنها مختص به یک سازمان ویژه هستند.
محدوده لباس اینترانت و اکسترانت نیز محدود است و توسط خود سازمان تعریف میشود. تفاوت اینترانت و اکسترانت تقریبا ناچیز است.
به طور کوتاه:
- اینترنت یک شبکه پهناور بوده و برای دسترسی آزاد و بدون حاکمیت همه افراد (همه مردم) ساخته شده است.
- اینترانت یک شبکه محدود بوده که فقط برای گروه خاصی از کاربران (همانند کارمندان اداره ها) ساخته شده است.
- همه میتوانند با داشتن شرایط و لوازم مورد نیاز به اینترنت متصل شوند اما در اینترانت نیاز به تایید اعتبار ورود به شبکه وجود دارد.
- اینترنت شامل تعداد زیادی از اینترانتها است اما در اینترانت میتوان در شکل آماده شدن امکان، با وجود محدودیتهایی به اینترنت متصل شد.
- تعداد کاربران اینترنت نامحدود است اما تعداد کاربران اینترانت محدود است.
- در اینترنت ترافیک بازدید کنندگان نامحدود (زیادتر) است اما در اینترانت محدود (کمتر) است.
- در اینترنت می توان هر اطلاعاتی را پیدا کرد اما اینترانت فقط شامل اطلاعات ویژه است.
- در اینترنت امکان کسب حقوق وجود دارد و پتانسیل تجاری دارد اما در اینترانت خیر.
- اینترانت امنتر از اینترنت است.
- اکسترانت همانند اینترانت است، تنها تفاوت اون دسترسی از راه پرتال وب است.
- افرادی که از اکسترانت استفاده میکنند نیاز به نام کاربری و رمز عبور دارند تا به قطعه مورد نظر دسترسی داشته باشند.
- هدف اصلی طراحی اکسترانت، اشتراک گذاری اطلاعات و فایلها در درون یک گروه است که اعضای این گروه در یک مکان ویژه متمرکز نیستند.
تفاوت اینترنت مردمی و اینترنت بین المللی چیست؟
شبکه مردمی اطلاعات یا همان اینترنت مردمی، شبکهای است که به منظور بهبود ارتباطات داخلی و افزایش کنترل و کاهش هزینههای ارتباطی درون سرزمین طراحی شده است.
برای اولین بار این طرح در دولت نهم، توسط وزیر ارتباطات محمد سلیمانی، مطرح شد. سیاست اجرایی برای شروع به کار شبکه مردمی اطلاعات بر مبنای قطع ارتباط کاربران داخلی با شبکه بین المللی وب بوده است که این امر یکی از عظیم ترین دغدغههای کاربران اینترنت در ایران بود.
طبق قانون جدید، شبکه مردمی اطلاعات مبتنی بر پروتکل اینترنت (IP) خواهد بود و سوئیچها، مسیریابها و مراکز داده نیز در کنار اون به کار گرفته خواهند شد تا درخواستهای دسترسی داخلی به اطلاعاتی که در درون سرزمین محافظت میشوند از راه شبکه خارجی اینترنت قابل دسترس نباشند.
اما اینترنت بین الملل چیست؟ زمانی که بزرگ یک وبسایت در خارج از ایران قرار داشته باشد، درخواست شما از درون ایران به سو روترها و بزرگ اون به مقصدی خارج از سرزمین ارسال میشود. پاسخ ارسالی از اون سایت نیز روی همان بستر به سو کامپیوتر شما ارسال میشود.
بنابراین ارسال و دریافت اطلاعات در بستری خارج از ایران شکل میگیرد. به حجم مصرفی برای ارسال و دریافت این اطلاعات به بزرگ خارج از سرزمین، ترافیک خارجی میگویند. در این حالت اینترنت مصرفی شما اینترنت بینالملل است.
پس اولین تفاوت اینترنت مردمی و اینترنت بین المللی در محدوده مسیریابی دادهها است. در واقع در اینترنت داخلی، وقت درخواست یک سیستم در درون ایران برای دوباره شدن یک وبسایت، دادهها مسیری در بین روترهای درون ایران را طی کرده و به بزرگ میرسند. در این حالت سیستم مبدا، روترها و بزرگ همه در ایران قرار دارند.
اما در اینترنت خارجی، دادهها از روترهای داخلی عبور میکنند و به روترهای خارجی میرسند. در نهایت بزرگ مقصد که در مکانی خارج از ایران قرار دارد، دادهها را دریافت میکند. این کوتاهای از تفاوت اینترنت مردمی و اینترنت بین المللی بود.
زیادتر بخوانید:
اینستا جی بی ؛ دانلود، نصب و آموزش استفاده از GBInstagram
اینستا پلاس ؛ دانلود، نصب و آموزش استفاده از Instagram Plus
تفاوت اینترانت مردمی و اینترنت در چیست؟
اینترانت مردمی یک شبکه کامپیوتری اینترانت بسته براساس پروتکل اینترنت است که توسط یک دولت مردمی ساخته و محافظت میشود یا توسط قسمت خصوصی ساختن شده است و در ابعاد مردمی پایگاههای داده را به یکدیگر متصل میکند.
هدف اصلی اینترانت مردمی نظارت بر ارتباطات درون یک سرزمین، قطع دسترسی به رسانههای بیرونی، کاهش هزینهها، کاهش حملههای اینترنتی یا استقلال شبکهای است. چنین شبکههایی معمولاً با رسانههای تحت اختیار دولت و جایگزینهایی برای سرویسهای خارجی دنبال است؛ از جمله جایگزین برای موتور جستجوی وب، ایمیل و سایر خدمات.
پس در مورد تفاوت اینترانت مردمی و اینترنت باید گفت که اینترانت مردمی یک شبکه خصوصی است که نظارت میشود و امنیت بالاتری نسبت به اینترنت دارد.
همانطور که در بالا نیز گفته شد، اینترنت ارتباط میلیونها کامپیوتر در سطح دنیا است. تعداد زیادی از دستگاههای کامپیوتری و الکترونیکی وجود دارند که این شبکه و برقراری ارتباط را ساختن میکند. نکته مهم در اینجا اتصال در سطح جهانی است.
در این مطلب به بررسی و معرفی تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت پرداختیم. همچنین تفاوت اینترنت مردمی و اینترنت بین المللی نیز بررسی شد. بسیاری از افرادی که در درک این مفاهیم مشکل دارند میتوانند با خواندن این مطلب به شکل کامل با این اصطلاحات دوست شوند. مفهومی به نام اینترانت مردمی نیز بررسی شد و تفاوت اینترانت مردمی و اینترنت که فراوان کاربردی است نیز بیان شد.
سوالات متداول
شبکه اینترنت چه مزایایی دارد؟
از جمله مزایای اینترنت میتوان به دستیابی به اطلاعات نشانه کرد. همچنین اینترنت این امکان را میدهد تا بهراحتی ارتباط برقرار کنیم. قابلیت دسترسی به منابع جهانی اطلاعات، صرفه جویی در تاریخ، یافتن منابع مورد نیاز در کمترین تاریخ، عدم محدودیت زمانی و مکانی و … نیز از دیگر مزایای اینترنت هستند.
زیادتر بخوانید:
.
نظر شما در مورد تفاوت اینترنت و اینترانت و اکسترانت چیست؟ لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت با جونی و سایر کاربران در بین بگذارید.
[ad_2]