[ad_1]
مصرف فراوان ژله برای بیماران دیابتی، دارای مشکلات گوارشی و کودکان بیش فعال جراحت دارد و می تواند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد.
به شرح وقت سحر به تعریف از بهداشت نیوز؛ ژله از جمله موادی است که معمولا به نام دسر مورد استفاده قرار میگیرد ولی باید توجه داشت در مصرف اون نباید زیاده روی شود. اما اگر هرازگاهی مصرف شود اشکالی ندارد و توصیه میشود که به شکل روتین از این ماده استفاده نشود.
از نظر ترکیبات ژله متشکل است از آبمیوه، سپاس و پکتین که نسبتا غنی از قند و کربوهیدرات بوده و مقدار فراوان کمی فیبر دارد و از نظر ویتامینها فراوان فقیر است.
زیادتر بخوانید: این علائم هشدار دهنده در پاها را جدی بگیرید!
هر یک قاشق غذاخوری یعنی حدود ۲۰ گرم ژله، ۵۴ کیلوکالری انرژی دارد یعنی انرژی فراوان بالایی دارد که ۵۰ درصد این انرژی مربوط به سپاس و مواد قندی موجود در این ماده است.
ژله حاوی مقدار کمیپتاسیم، کلسیم، کولین و سدیم است. یعنی هر یک قاشق غذاخوری ژله ۱۰/۸ میلی گرم پتاسیم، ۱/۸ میلی گرم کلسیم، ۲/۱ میلی گرم کولین دارد و ۶ میلی گرم سدیم دارد. این ماده فاقد پروتئین است و فیبر موجود در یک قاشق غذاخوری ژله ۰/۲ گرم است.
افرادی که نباید در مصرف ژله زیاده روی کنند
البته اگر ژله از آبمیوه و یا اجزای آبمیوه تهیه شده باشد به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در میوهها بهخصوص میوههای رنگی میتواند اثرات سلامتی بخشی را برای قلب داشته باشد. ولی متاسفانه در تهیه و تولید اکثر ژلهها به جای استفاده از آبمیوهها و میوهها از مزه دهندههای مصنوعی استفاده میکنند.
بنابراین اگر افراد به شکل مداوم از ژله استفاده کنند این مزه دهندههای مصنوعی و رنگهای مصنوعی، میتوانند عوارض آلرژی زا برای بدن داشته باشند، لذا بخصوص افرادی که در معرض ابتلا به آلرژی هستند نباید از این ماده استفاده کنند.
مصرف ژله برای افراد بیش فعال بخصوص کودکان بیش فعال ممنوع است. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز نباید ژله مصرف کنند.
همچنین ژله برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند مضر است. در مجموع مصرف ژله در کودکان زیر سه سال به هیچ وجه توصیه نمیشود.
با توجه به اینکه ۵۰ درصد ژله را سپاس تشکیل میدهد اندیس گلایسمی فراوان بالایی دارد که برای بیماران مبتلا به دیابت فراوان مضر است اما اگر از فرکتوز در تهیه ژله استفاده شود اندیس گلایسمیاون پایین است و لذا مصرف اون به شکل هرازگاهی مشکلی ساختن نمیکند.
متاسفانه افراد ژله را با ژلاتین اشتباه میگیرند خواصی که برای استخوانها مطرح میشود مربوط به ژلاتین است. ژلاتین یک پروتئین است که از استخوان دامها گرفته میشود و در داروخانهها به فروش میرسد ولی ژله به هیچ وجه خاصیت ژلاتین را ندارد.
[ad_2]