[ad_1]
ستارهشناسان دانشگاه جان مورس و مونتپلیر لیورپول هشداری مبنی بر آخر عمر ستارهای به یک ابرنواختر (ابرغول قرمز) دریافت کردند که در نشریهیِ ماهانهی انجمن سلطنتی اخترشناسان بریتانیا منتشر شده است.
در این مطالعهیِ جدید، پژوهشگران ستارههای عظیمی را در آخرین فاز عمرشان که جرمی در حدود 8 تا ۲۰ برابر خورشید دارند یافتهاند که اصطلاحاً این فاز از مرگ ستارگان را ابرغول قرمز نامیدهاند. در این مرحله، یعنی صحیح نزد از اونکه مرگشان فرا برسد، حدود صد برابر کمرنگتر در روشنایی مرئی دیده میشوند. این تغییرات نوری به سبب انباشتگی مواد دُور ستاره است که روشنایی را تاریک میسازد.
زیادتر بخوانید: رازها پیدایش زمین با مطالعهی شهاب سنگ مریخی قدیمیسال آشکار شد!
چطور یک ابرغول قرمز در ثانیهیِ مرگ خود به انفجار ابرنواختر میرسد؟
تا به کنون، بر ما مشخص نبوده که تا چه مدّتی این ماده به ستاره میچسبد. الآن، برای اولینبار پژوهشگران توانستهاند مانندسازی نمایند که ابرغول قرمز در تاریخ پیشا-انفجار مانند چه چیزی میتواند باشد، خیال میکنید نتیچه تصویری چه بوده است؟ پیلههای پروانهای!
آرشیو تلسکوپهای کهنه تصاویری را از ستارگان موجود علامت داده است که در آستانهی انفجار بودهاند و این تصاویر نزد از این انفجارها گرفته شدهاند. ستارگان پدیدار شده در این تصاویر در وضعیت معمول بودهاند به این معنا که هنوز درون فاز نظری کمربند پیلهای نشدهاند. این پیشنهادات به ما میگویند که این پیله کمتر از یکسال است که تشکیل شده و این فرآوری فراوان سریع بوده است. بنجامین دیویس سرپرست نویسندگان از دانشگاه موریس میگوید:
«مادههای متراکم تقریباً بهطور کامل ستاره را در حدود ۱۰۰ برابر کمرنگتر در طیف مرئی تاریک میسازد. تمام اینها به این معناست که ستاره صحیح یک روز با انفجارش فاصله دارد، شما احتمالاً دوست نداشته باشید وقت این اتفاق در آنجا باشید!»
او افزود:
«تا نزد از این، ما تنها قادر بودیم جزییات مرگ ابرنواخترها را حدود یک ساعت نزد از این حادثه رصد نماییم. امّا امروزه با سامانهی هشدار اولیه قادریم بیصبر اونها را رصد کنیم، و بهترین تلسکوپ های دنیا را به سو جدید ستارگان علامتگیری کنیم و شاهد فروپاشی آنها به معنای واقعی کلمه در مقابل چشمانمان باشیم!»
زیادتر بخوانید:
شما درباره ابرغول قرمز شناسایی شده چه فکر میکنید؟ آیا اون را انقلابی در درک انسان از فضا میدانید؟ دیدگاه خود را در قسمت «کامنتها» با جونی به اشتراک بگذارید و اخبار علمی را با ما دنبال کنید.
[ad_2]