جراحت فیلترینگ اینترنت همه بازارها را تحت شعاع قرار داده؛ بورس، بانک و بیمه هم متضرر شده‌اند!

[ad_1]

نایب رئیس کمیسیون اقتصاد و نوآوری اتاق بازرگانی ایران از جراحت فیلترینگ اینترنت بر کل صنعت ICT، بورس و بیمه می‌گوید. در جونی بخوانید.

آرون گروپس

در نشست تخصصی «بررسی اثرات محدودیت‌های اینترنت بر کسب‌وکارها» که روز 18 مهر در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، کارشناسان با نشانه به مشکلات نزد آمده برای کسب‌وکارها در نتیجه‌ی قطعی اینترنت، از فراگیر شدن تاثیر مخرب فیلترینگ اینترنت بر صنایع مختلف گفتگو کردند.

محمدرضا راوند دبیر کل سازمان کارآفرینی در این نشست با تاکید بر وجود 9 میلیون کسب‌وکار اینستاگرامی خطاب به مسئولانی که این عدد را فرضی می‌دانند به صراحت گفت می‌توانند این عدد را پابرجا کنند.

زیادتر بخوانید: آزادی بیان به سبک ایتا ؛ با چه امیدی به پلتفرم داخلی مهاجرت کنیم؟

دلیل‌ مخرب فیلترینگ اینترنت به صنایع رسید!

با این وجود که رقم کسب‌وکارهای آنلاین فراوان زیادتر از این رقم اعلام شده است، هنوز اقدامی برای رفع فیلترینگ اینترنت و پلتفرم‌های واتساپ و اینستاگرام شکل نگرفته است. این در حالی است که به‌تازگی شرح‌هایی از رسانه‌های داخلی همانند سازمان نصر مبنی بر خسارت 50 تا 500 میلیون تومانی به این کسب‌وکارها نیز منتشر می‌شود.

در این نشست، حسین سلاح‌ورزی نایب رئیس اتاق ایران اعلام کرد که آمارها حاکی از اون است که حجم بزرگی از کسب‌وکارها روی اینترنت با جراحت و یا کاهش شدید فروش روباه رو شده‌اند. علاوه بر این جراحت که متوجه کسب و کارها شده است، نایب رئیس اتاق ایران گفت که کاهش درآمدهای شرکت پست متأثر از محدودیت کوشش کسب‌وکارهای اینستاگرامی نیر فراوان قابل توجه است و فیلترینگ اینترنت، اندوخته‌گذاری را در سرزمین به‌طور جدی تهدید خواهد کرد.

فیلترینگ اینترنت

دسترسی آزاد به اینترنت از حقوق اصلی شهروندان است!

در این نشست افشین کلاهی رئیس کمیسیون جوانان کارآفرینی و کسب و کارهای نوین و علم بنیان اتاق ایران از رویکردی که در سرزمین به اینترنت وجود دارد انتقاد کرد و با ابزار نگرانی از عادی شدن قطعی اینترنت در سرزمین گفت:

«ما در سرزمین اعتقاد نکرده‌ایم که دسترسی به اینترنت فقط یک ابزار نیست، بلکه یک زیرساخت اساسی همانند برق، جاده و خیابان است که نمی‌توان مردم را از اون محروم کرد.»

خسارات ناشی از فیلترینگ کسب و کارها بر گردن حکومت است

به شرح جونی و به تعریف از پیوست در این نشست روزبه بابازاده رئیس انجمن اینترنت اشیا از توقف عظیم‌ترین پروژه هوشمندسازی صنعت سرزمین که نه سال بر روی اون کار شده بود، گفت. بابازاده با اظهار تاسف از این توقف و از دست رفتن اندوخته حتی در شکل وصل شدن اینترنت، اعلام کرد:

«در صنعت هوشمندسازی بالای 50 درصد مدیران اقدام به مهاجرت کرده‌اند. شرکت‌های ما به عمان و دبی و ترکیه رفته‌اند. قبل قطعی اینترنت مشکل با حکمرانی در گفت و گو انحصار صنعت حمل‌ونقل و اینترنت اشیا و هوشمندسازی داشتیم. بابازاده همچنین گفت: در اینترنت اشیا فراوان صدمه خوردیم. کسب‌وکارها فقط پلتفرمی‌ها نیستند. مشکل هک شدن هم به پوسته حکومت برمی‌گردد. فیلتر می‌کنید و مردم به سو استفاده از وی‌پی‌ان می‌روند. وی‌پی‌ان دری است که اون را برای هکرها دوباره گذاشته‌ایم. حکومت اگر می‌خواهد فیلتر کند، هزینه اون را برعهده بگیرید.»

در ادامه‌ی نشست، سید حسن هاشمی رئیس سازمان نظام صنفی کامپیوتر‌ای سرزمین با نشانه به محدودیت‌هایی چون فیلترینگ در فضای غیر واقعی گفت: «ما با فضای غیر واقعی رو‌به‌رو نیستیم، با دنیای غیر واقعی روبروییم و درحالی‌که کشورها در دنیای غیر واقعی در حال پیشرفت هستند و تلاش می‌کنند مرزهای‌شان را در اون توسعه دهند، ما در حال خودتحریمی و فیلترینگ هستیم.»

سید حسن هاشمی چندی نزد نیر در خصوص همین موارد، نامه‌هایی به رئیس جمهور و وزیر ارتباطات درباره مشکلات کسب‌وکارهای غیر واقعی نیز ارسال کرده بود و خواهان تجدید نظر در رویکرد فیلترینگ اینترنت شده بود.

از افراد دیگری که در همین خصوص صحبت کردند، فرزین فردیس عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بود. ایشان با نشانه به اختلالات و فیلترینگ اینترنت اعلام کرد، اثرات قطعی اینترنت تنها محدود به کسب‌وکارهای اینستاگرامی نبوده است، بلکه کل صنعت ICT و صنایع دیگر همانند بورس، بانک و بیمه صدمه‌ دیده‌اند.

فرزین فردیس، با نشانه به سهم 3.3 درصدی ICT در تولید ناخالص داخلی، از افت تولید این قسمت خبر داد. وی در ادامه، با نشانه به یک نظرسنجی منتشر نشده گفت:

نتایج اون علامت می‌دهد از 6 هزار مدیر، 76 درصدشان میل به مهاجرت فراوان و فراوان فراوان دارند و 9 درصد اون‌ها اقدام به مهاجرت کرده‌اند.

زیادتر بخوانید:

دیدگاه شما در ادامه‌ی پیامدهای فلترینگ اینترنت چیست؟ نظراتتان را در قسمت کامنت‌ها با جونی در بین گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *