[ad_1]
جراحت قطعی اینترنت تا امروز 26 هزار میلیارد تومان است، این رقم چیزی بیش از یک سال حقوق نفتی ایران است. در این مقاله به تفصیل درباره خسارت فیلترینگ و محدودیت های اینترنت به کسب و کارها و اقتصاد ایران میپردازیم.
در روزهای اخیر و با اختلالات اینترنتی، کوشش بسیاری از کسبوکارهای آنلاین مختل شده است. اما جراحت قطعی اینترنت چقدر است؟
دقیقا 26 روز است که وضعیت اینترنت در ایران با اختلالات پهناورای مواجه شده و دسترسی کاربران به بسیاری از برنامهها و پلتفرمهای کاربردی محدود است. شرحها حاکی از این است که همچنان در برخی مناطق تهران و برخی شهرستانها، اینترنت به طور ساعتی قطع میشود و در نتیجه کاربران هیچ اتصالی با دنیای آنلاین ندارند.
اما راحت از همه دردسرهایی که نبود اینترنت برای ارتباطات آنلاین و عادی دارد، تکلیف کسب و کارهای غیر واقعی چیست؟ بنابر آمارها حدود 10 میلیون ایرانی به طور مستقیم و غیر مستقیم از اینستاگرام کسب حقوق میکنند و حال و با توجه به فیلترینگ پهناور این شبکه اجتماعی، با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند.
آماری که اخیرا منتشر شده حاکی از این است که خسارت قطعی اینترنت در ایران در روزهای اخیر، چیزی بیش از یکسال حقوق نفتی سرزمین است! اما مبنای این آمار چیست؟ با جونی در بررسی جراحت قطعی اینترنت دنبال باشید.
جراحت قطعی اینترنت در ایران
در حدود 26 روزی که اینترنت در ایران با محدودیتهایی مواجه بوده، حداقل بیست و شش هزار میلیارد تومان جراحت به اقتصاد سرزمین درون شده است. وزیر ارتباطات و علمی اطلاعات عیسی زارع پور چندی نزد در واکنش به این وضعیت اعلام کرده بود به زودی زیرساختهایی برای کسب و کارهای غیر واقعی مهیا خواهد کرد، اما این وعده وزیر ارتباطات نهایتا به دعوت مردم و کسبوکارها به پلتفرمهای داخلی انجامید که خود با انتقاداتی دنبال است!
![ضرر قطعی اینترنت برابر با 15 هزار میلیارد تومان ؛ چیزی معادل یک سال درآمد نفتی ایران!](https://techrato.com/wp-content/uploads/2022/10/9784651-2.jpg)
فراتر از این، گفتههای وزیر ارتباطات و سپس دادستان کل سرزمین در خصوص وضعیت اینترنت بیش از هرچیز، مهری تاییدی زد بر دائمی شدن فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ و این بدان معنا است که کسبوکارهای آنلاین اینستاگرامی باید فعلا قید دسترسی به این پلتفرم را بزنند.
آیا فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ دائمی است؟
از همان شروع محدودیتهای اینترنتی، عیسی زارعپور در گفتگوهایی مختلف با رسانهها در موقعیتهای مختلف اظهاراتی داشت که برآیند اونها بیش از هر چیز بر فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ تاکید داشت. مشکل بسیاری از مردم در حال آماده این است که به پلتفرمهای داخلی اطمینان ندارند و معتقدند این ابزارها، جایگزین ایمنی برای اینستاگرام و واتساپ نیستند!
مشکل دیگر این است که با وجود تمایل مسئولین به اجرای طرح اینترنت مردمی، مشابه با چین، اونها هیچ وقت در حد چین در این زمینه برنده نبودهاند و به جای ارائه پلتفرمهای مناسب داخلی، بیش از هر چیز توانایی خود را در اجرای فیلترینگ علامت دادهاند. در واقع و بنابر آماری که اخیرا منتشر شده، ایران از نظر رتبه فیلترینگ در دنیا، جزو 3 سرزمین اول است.
جراحت قطعی اینترنت معادل حقوق نفتی ایران!
وب سایت نت بلاکس اخیرا در بررسی آماری خود اعلام کرده که به ازای هر روز قطعی اینترنت، هزار میلیارد تومان خسارت به اقتصاد سرزمین درون میشود و این یعنی تا به حال حداقل 26 هزار میلیارد تومان جراحت به اقتصاد سرزمین درون شده است. این یعنی تا همین حالا، خسارت قطعی اینترنت سرزمین از حقوق نفتی یک سال زیادتر شده است.
![ضرر قطعی اینترنت برابر با 15 هزار میلیارد تومان ؛ چیزی معادل یک سال درآمد نفتی ایران!](https://techrato.com/wp-content/uploads/2022/10/9874651.jpg)
جدید این رقم نتیجه از عدم کوشش این کسب و کارها است و اگر بر این مورد، خسارتهای جانبی همانند بیکار شدن خیل عظیمی از فعالان اقتصادی در فضای آنلاین را نیز بیفزاییم شرایط بدتر میشود. نزد از این انجمن معامله الکترونیک سرزمین در بیانیهای در این خصوص اعلام کرده بود که با محدودیتهای اینترنتی فعلی، 400 هزار کسب و کار اینترنتی در ورطه نابودی قرار گرفتهاند.
بنابر ادعای دبیر اتحادیه کسب و کارهای غیر واقعی، حقوق 10 میلیون ایرانی در حال آماده به شبکههای غیر واقعی وابسته است و با قطعی اینترنت معیشت این افراد به خطر افتاده است. از سوی دیگر رشد اقتصادی ایران در یک دهه اخیر صفر بوده و این فاجعهای است که نه تنها جبران شدنی نیست، بلکه با این وضعیت به ابرفاجعهای بدتر میانجامد.
زیادتر بخوانید:
دیدگاه شما درباره جراحت قطعی اینترنت چیست؟ آیا شما هم از محدودیتهای اینترنتی اخیر متضرر شدهاید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار علمی را از جونی دنبال کنید.
[ad_2]