[ad_1]
یک کارشناس امنیت سایبری با هشدار درباره فایلهایی که به منظور دسترسی به اینترنت ماهوارهای ازمنابع غیر شفاف ارسال میشود، نصب این فایلها را برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای ناکارآمد و پرخطر وصف کرد.
کارشناسان امنیت سایبری درباره خطرات ناشی از نصب اپلیکیشنهای اینترنت ماهوارهای از منابع غیر رسمی هشدار دادند.
به شرح صفحه اقتصاد یک کارشناس امنیت سایبری با هشدار درباره فایلهایی که به منظور دسترسی به اینترنت ماهوارهای ازمنابع غیر شفاف ارسال میشود، نصب این فایلها را برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای ناکارآمد و پرخطر وصف کرد.
در پی اختلال در دسترسی به اینترنت بینالمللی و همچنین گفت و گو درباره اینترنت ماهوارهای، در روزهای اخیر فایلها و اپلیکیشنهایی با عنوان فایل و اپلیکیشن دسترسی به اینترنت استارلینک در برخی کانالهای تلگرامی منتشر شده است. این فایلها از سو کارشناسان امنیت سایبری بیاستفاده و البته پرخطر وصف شدهاند.
«علی کیائیفر»، کارشناس امنیت سایبری در همین رابطه گفت: «اساسا دسترسی به اینترنت ماهوارهای با استفاده از این روش ممکن نیست و هر گونه لینک یا فایلی که از منابع غیر رسمی و شمارههای شخصی ارسال میشود، قابل اطمینان نیست.»
کیائیفر با هشدار درباره همه فایلها و اپلیکیشنهایی که از منابع غیر رسمی افراد به اون دسترسی پیدا میکنند، خطر تبدیل شدن گوشیهای موبایل به زامبی و سواستفاده از گوشیهای شخصی را فراوان جدی وصف کرد.
این کارشناس با تاکید بر اینکه اساسا استفاده از اینترنت ماهوارهای نیازمند زیرساختهای اینترنت ماهوارهای در درون سرزمین است، هر روندی برای استفاده از اپلیکیشن یا فایل به منظور دسترسی به اینترنت ماهوارهای را مردود فهمید.
دانلود هر فایلی از منابع غیر رسمی فراوان پرخطر است و تنها منابع قابل اطمینان برای نصب هرگونه اپلیکیشن و برنامهای صرفا سایت رسمی همان برنامه یا اپاستورهای رسمی همانند گوگل پلی اعلام شده است. از همین رو هشدارهایی که درباره دست به دست شدن فیلترشکنها یا اپلیکیشن استارلینک اعلام میشود را باید جدی گرفت.
از سویی دیگر این نکته را هم باید در نظر داشت که کاربرد اپلیکیشن استارلینک صرفا کالیبره شدن با دیشهای استارلینک است. از همین رو درشرایطی که زیرساختهای استارلینک و اینترنت ماهوارهای در سرزمین وجود ندارد، نصب اپلیکیشن امکان دسترسی به اینترنت ماهوارهای را ممکن نخواهد کرد.
پس از آنکه روز جمعه اول مهر، وزیر خارجه آمریکا از لغو برخی تحریمهای اعمال شده بر ایران خبر داد و وزارت خزانهداری آمریکا هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد با درخواست صدور مجوز صادرات برخی تجهیزات و خدمات مرتبط با ارتباطات اینترنت ماهوارهای برای شهروندان ایرانی موافقت میکند، ایلان ماسک گفت در حال فعالسازی اینترنت ماهوارهای استارلینک برای ایران است.
سخنان مبهم ایلان ماسک و سوءاستفاده برخی افراد سودجو از نبود اطلاعات کافی درباره دسترسی به اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران، موجب شد شایعات زیادی درباره راه افتادن سرویس استارلینک در ایران منتشر شود و آرامافزارهای ناامنی تحت عنوان آرامافزار استارلینک بین مردم دست به دست شود.
اما آیا دسترسی به اینترنت ماهوارهای به همین سادگی است که در رسانههای اجتماعی عنوان شده است؟ چه زمانی اینترنت ماهوارهای به ایران درون خواهد شد؟ هزینه و روش پرداخت اون به چه شکل خواهد بود؟
ماجرای شایعه فعال شدن اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران چیست؟
روز جمعه، پس از انتشار خبر رفع تحریم شرکتهای حوزه علمی برای خدماتدهی به ایرانیان، ویدیویی در فضای غیر واقعی منتشر شد که در اون علامت داده میشد برخی افراد از درون سرزمین به اینترنت ماهوارهای استارلینک وصل شدهاند. اما وبسایتی که اطلاعات مبنی بر دسترسی به اینترنت استارلینک از درون ایران را نمایش میداد، نامعتبر بود. وبسایت مذکور براساس خوداظهاری کاربران کوشش میکند، یعنی هرکس با ثبت موقعیتش در این سایت، میتواند اعلام کند به اینترنت ماهوارهای متصل شده است و این وب سایت هم براساس اعلام افراد و بدون سلامتسنجی، موقعیت مکانی اون فرد را قابل اتصال به استارلینک نمایش میدهد.
این اتفاق موقعیت مناسبی در اختیار کلاهبرداران اینترنتی قرار داد تا آرامافزارهای مخرب خود را با عنوان اپلیکیشن استارلینک منتشر و افراد را برای دسترسی به اینترنت استارلینک، به استفاده از اون دعوت کنند. در بسیاری گروههای تلگرام و واتساپ، این برنامههای مخرب در حال دست به دست شدن است، بدافزارهایی که تبعات استفاده از اونها هنوز بهطور کامل مشخص نیست و ممکن است به لو رفتن اطلاعات شخصی، اطلاعات بانکی و حتی جاسوسی از کاربران منجر شود. واجب به ذکر است حتی برنامه اصلی استارلینک هم بهتنهایی کارایی ندارد و این برنامه فقط ابزاری برای پیدا کردن محل مناسب نصب بشقاب ماهوارهای استارلینک است.
تجهیزات واجب برای اتصال به اینترنت ماهوارهای استارلینک چیست؟
اما باید توجه داشت که هنوز هیچ ایستگاه زمینی در ایران وجود ندارد و حتی در کشورهای همسایه ایران هم هنوز ایستگاهی نیست که از راه اونها بتوان اینترنت را به دست کاربران در ایران رساند. یکی از مواردی که روند راهاندازی اینترنت ماهوارهای اوکراین را با ایران متفاوت میکند، همین داستان ایستگاههای زمینی است. در لهستان، ایستگاههای زمینی وجود دارد که شهروندان اوکراینی از راه اونها، میتوانستند به استارلینک متصل شوند.
برخلاف سخنان وزیر گذشته ارتباطات که میگوید «نیازی به نصب آنتن در همهجا نیست»، تجهیزات فقط در آدرس ثبتشده کاربر قابل استفاده است و در قسمت سوال و پاسخ سایت استارلینک ذکر شده است که حتی اگر به چند خیابان اونسوتر تعریف مکان کنید، باید از لباس استارلینک در منطقه جدید اطمینان نتیجه کنید، زیرا ممکن است در اون منطقه لباس مناسب نداشته باشد.
آیا اینترنت استارلینک در آینده نزدیک به ایران میرسد؟
شرکت اسپیساکس برای ارائه خدمات، باید از اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) مجوز بگیرد و این اتحادیه هم تنها با اجازه نهادهای ناظر کشورها، مجوز صادر میکند.
هر فرد برای دسترسی به تجهیزات اینترنت ماهوارهای استارلینک، باید اونها را خریداری کند و اشتراک ماهیانه بپردازد. بر پایه اعلام این شرکت، قیمت تجهیزات در مرحله بتای این پروژه ۴۹۹ دلار و هزینه اشتراک اون ماهانه ۹۹ دلار است. علاوه بر هزینه بالا، نحوه پرداخت هم از دیگر مشکلات کاربران است، برای چی که امکان پرداخت از راه شبکههای پرداخت بینالمللی با سختیهای زیادی دنبال است؛
همچنین، ممکن است برخی سازمانها و موسسات بخشی از هزینهها را بر وظیفه بگیرند. صفحه توییتری «تاریخ در تصاویر» (History in Pictures) اعلام کرد که در شکل فعالسازی اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران، هزینه یک هزار سرویس را پرداخت خواهد کرد.
[ad_2]