خواص تربد و توصیه مصرفی این گیاه

[ad_1]

خواص تربد بی شمار است و در معالجه بیماری های مختلفی چون نقرس، رماتیسم و بیماری های گوارشی کاربرد فراوانی دارد. در این مقاله انواع مزایا و فواید این گیاه را بررسی می کنیم.

معرفی خواص تربد

آشنایی با خواص تربد

حالا به این داستان  می پردازیم که گیاه تربد چیست. گیاهی است چند ساله با ساقه های پیچ در پیچ و بالا رونده، شکل برگ هایش همانند قلب است و لبریز از کرک، در انتهای ساقه که گل هایش به رنگ آبی آبی تاریک است. در طب سنتی به نام های تِربد، تُربِد، تُربید و غیره سرشناس است. ساقه ای که در زیر زمین قرار دارد به سبب صمغی که دارد در طب سنتی کاربرد زیادی دارد. سطح اون صاف نیست و پستی و بلندی های زیادی دارد همچنین شیار های طولی نامنظمی دارد.

رنگ ساقه خارج از زمین تاریک کمی به سو قرمزی و مغز اون سپس از اینکه شکسته می شود سفید و روشن است و سوراخ های آشکار و مشخصی در اون دیده می شود که لبریز از ماده ی صمغی به شکل قطرات کوچک زرد رنگ است. از صمغ این گیاه برای رفع یبوست استفاده می شود چون صمغش اسهال آور است.

این گیاه دارای طبعی گرم و خشک است و مزه ساقه زیرزمینی بی مزه است یعنی ابدا مزه ندارد و سپس از گذشت چند دقیقه مزه تهوع آوری پیدا می کند. نوع عالی این گیاه تو خالی، سبک و ظریف است. به آسانی آرام و سائیده می شود.

شاخص ترین خواص تربد

مزایا

از فواید حیرت انگیز این گیاه می توان به تب بر، ادرار آور و یبوست زدای اون نشانه کرد. از این گیاه برای رفع یبوست استفاده می کنند، همچنین داروی خوبی برای یواش کردن درد های مفاصل، نقرس و روماتیسم است. از ساقه و سرشاخه های له شده و گرم تربد برای سپس از وضع حمل برای معالجه کولیک نوزاد استفاده می کنند و جهت بازسازی نسوج به پشت زنان می اندازند.

ریشه این گیاه خاصیت اسهال آوری دارد. علاوه بر این، تاریخ هایی که مار یا عقرب انسان را نیش می زنند از ریشه این گیاه برای معالجه این امر استفاده می شود. این گیاه مسهل بلغم و رطوبت های رقیق است. برای خارج آوردن و کاهش صفرا و اخلاط سوخته کاربرد فراوانی دارد.

اگر این گیاه به دنبال زنجبیل خورده شود. مسهل بلغم غلیظ است. یکی دیگر از خواص تربد در پاکیزگی بلغم و رطوبت مهربانی  و معده فراوان نشان دارد. به معالجه بیماری های ناراحتی های اعصاب، فلج، سرفه های ناشی از رطوبت معده و سیاتیک کمک می کند. استفاده از این گیاه به دنبال روغن بادام و تخم کتان برای از بین بردن سرفه مزمن و درد سینه سودمند و مؤثر است. همچنین اگر با پوست هلیله کابلی استفاده شود برای معالجه بیماری مالیخویا، صرع و جنون سودمند است.

فایده تربد

منظور می شود هنگامی که از ریشه گیاه دارو تهیه می کنیم کوشش کنید اون را فراوان نکوبید و از گرم کردن فراوان اون خودداری کنید، چون دلیل چسبیدن گرد آرام گیاه به روده ها می شود. گرد نیم کوب اون خوب تر است با زنجبیل و سپاس قرمز و به دنبال آب گرم خورده شود. اگر باید با نمک خورده شود، خوب تر است به دنبال آب سرد خورده شود.

عوارض

استفاده از این گیاه به نام خوراکی توصیه نشده است. اثرات توانا روی روده دارد که امکان دارد دستگاه گوارش را تحریک کند. همانند اسهال، استفراغ و همچنین از دست دادن مواد مهمی چون پتاسیم.

هشدارهای مصرف تربد

استفاده از این گیاه برای افرادی که طبع گرمی دارند، مضر است. اگر افراد گرم مزاج در شرایطی بودند که باید این گیاه را مصرف کنند، ابتدا پوست سیاه اون را تراشیده سپس به دنبال روغن بادام یا روغن پسته اون را چرب کرده و سپس با کتیرا بخورند. البته نباید بیش از اندازه اون را چرب کرد. چون در این شکل استفاده اسهال آور بودن اون کاهش پیدا می کند.

 

توضیح در مورد خواص تربد

نحوه استعمال تربد

میزان استفاده خوراکی ریشه تا ۱۲ گرم است  و در دمنوش ها مقدار استفاده اون ۲۰ گرم است. میزان استفاده از صمغ تربد ۱ الی ۳ گرم است. اگر تربد را با روغن بادام چرب کنید از فواید اون کم می شود. هر چه زیادتر چرب کنیم از فواید و اثرات خوب این گیاه زیادتر کم می شود. در مواقعی که واجب است برای کاهش نشان تربد استفاده می شود، به این تربد، تربد تدبیر شده می گویند.

برای مطالعه فواید درمانی دیگر گیاهان دارویی همچون خواص گیاه باریچه و خواص گیاه دافنه می توانید این مطالب را دنبال نمایید.

منبع : آرگا

برچسب :

[ad_2]