خواص چای ترش و مضرات اون + طبع و طرز تهیه

[ad_1]

در این نوشته درباره خواص و طرز تهیه چای ترش و همچنین یک نوشیدنی خوشرنگ که نه تنها خوشمره است، بلکه لبریز از آنتی اکسیدان می باشد. خواص چای ترش بی شمار است و به همین سبب توجه بسیاری از علاقمندان به حوزه سلامت را به خود جلب کرده است. این چای از دم کردن برگ گل های خشک گل هیبیسکوس تهیه می شود. شما همچنین می توانید با خیس کردن برگ های گل هیبیسکوس در آب این چای را تهیه کنید.

چای ترش طبعی سرد و خشک دارد و همچنین دارای خواص متعددی است. برخی ادعا می کنند که این چای سلامت مو را بهبود می بخشد، دلیل کاهش وزن می شود و به مدیریت دیابت کمک می کند.

برای آشنایی با تعداد زیادی از خواص چای ترش از نظر طب سنتی و طرز تهیه این چای در خانه با مینویسم دنبال باشید.

فهرست مطالب خواص و مضرات چای ترش

11 مورد از خواص چای ترش

تحقیقات قابلیت چای ترش در کنترل فشار خون بالا را پابرجا کرده اند. گفته می شود که چای ترش دارای خاصیت ادرارآور و ضدافسردگی است. گل هیبیسکوس نیز به نام ملین و سودمند برای کبد شناخته می شود. سپس از خواندن 11 خاصیت چای ترش خواهیم گفت مضرات چای ترش چیست؟

خواص و مضرات چای ترش

1. خواص چای ترش برای پوست و معالجه بیماریهای پوستی

چای ترش در تسریع روند بهبود زخم و معالجه سایر اشکال بیماری های پوستی موثر است. در مطالعات بر روی موش صحرایی، مشخص شد که عصاره چای ترش خواص ترمیم زخم بهتری نسبت به یک پماد موضعی محبوب دارد. عصاره چای ترش می تواند به طور موثر برای معالجه زخم های موضعی مورد استفاده قرار گیرد به همین سبب چای ترش در فهرست مواد غذایی سودمند برای ترمیم زخم قرار میگیرد.

در این مطالعه، چای ترش موجب تسریع روند بسته شدن زخم شد. استفاده موضعی از عصاره گونه دیگری از هیبیسکوس نیز می تواند به معالجه هرپس زوستر (عفونت ویروسی که با بثورات و تاول های دردناک مشخص می شود) کمک کند.

2. خواص چای ترش برای کاهش وزن

در مطالعات در فاز حیوانی علامت داده شده است که از خواص چای ترش می توان به کاهش وزن نشانه کرد. بنابراین خواص چای ترش برای لاغری به اثبات رسیده است. معالجه با چای ترش می تواند چاقی ناشی از یک رژیم غذایی پرچرب را بهبود بخشد. چای ترش لبریز از پلی فنول ها و فلاونوئیدهایی است که به کاهش پارامترهای چاقی کمک می کنند. عصاره آبی هیبیسکوس سطح تری گلیسیرید سرم و کلسترول کل را کاهش می دهد. این کار را با مهار جاذبه لیپید در روده ها انجام می دهد.

به نام بخشی از کارآزمایی های آزمایشگاهی، به افرادی 100 میلی گرم پودر عصاره چای ترش در روز به وقت یک ماه داده شد. در بیماران کاهش چشمگیر سطح تری گلیسیرید و کلسترول کلی و افزایش سطح HDL یا کلسترول خوب مشاهده شد.

گونه خاصی از هیبیسکوس برای کاهش چربی شکم کاربرد دارد. عصاره نشانگرهای چاقی و سطوح اسیدهای چرب آزاد را در شرکت کنندگان آزمایش کاهش داد.

3. خواص چای رشد برای رشد مو

گل های هیبیسکوس به طور سنتی برای داشتن گیسوانی بلند و درخشان مورد استفاده قرار می گرفتند. برخی از مطالعات بر روی موش های صحرایی خواص چای ترش در تحریک رشد مو را تایید می کنند. در یک مطالعه در فلسطین، گل گونه هایی از هیبیسکوس برای نیرومند سلامت مو و پوست سر مورد بررسی قرار گرفت.

خیساندن گل در آب گرم و سپس مالیدن اون بر روی مو (چای ترش نیز به همین شکل تهیه می شود)، سلامت مو و پوست سر را بهبود می بخشد.

مکانیزم دقیق این روش هنوز مشخص نشده است. اطلاعاتی در مورد این که گونه های دیگر این گل در سایر نقاط دنیا دارای خواص یکسانی هستند یا نه، وجود ندارد. تحقیقات در زمینه خواص چای ترش برای سلامت مو کافی نیست.

4. خواص چای ترش برای افراد دیابتی

از یکی دیگر از خواص چای ترش می توان به کمک به معالجه دیابت و بهبود حساسیت به انسولین نشانه کرد. برگ گل های Hibiscus sabdariffa (یک گونه دیگر از هیبیسکوس) دارای مواد شیمیایی گیاهی همانند سیانیدین 3، روتینوکد، دلفینیدین، گالاکتوز، هیب سیتین، اسید اسکوربیک، اسید سیتریک، آنتوسیانین، بتاکاروتن و سیتوسترول هستند.

در مطالعات، دم کرده این نوع چای ترش، سه بار در روز به وقت چهار هفته تاثیر مثبتی بر دیابت نوع 2 دارد. همچنین، این چای عملکرد سلول های بتا پانکراس را بهبود بخشید. استرس اکسیداتیو سبب اصلی دیابت است. چای ترش ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند و خواص ضددیابتی از خود علامت دهد.

در یک مطالعه، به موش های مبتلا به دیابت سه بار در روز به وقت سه روز عصاره گیاه هیبیسکوس تایواننسیس (یک گونه دیگر از هیبیسکوس) داده شد. دانایان افزایش در حساسیت به انسولین را شرح کردند.

5. خواص خوردن چای ترش در کاهش سطح کلسترول

شواهد مبنی بر خواص چای ترش در کاهش سطح کلسترول هر روز زیادتر می شود. به طور کلی، چای ترش حاوی اسیدهای پلی فنولیک، فلاونوئیدها و آنتوسیانین هاست. این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. به همین سبب چای ترش ممکن است تاثیر مثبتی بر سطح کلسترول داشته باشد.

مطالعات علامت می دهند که این گل ممکن است در مطالعات آینده برای پیشگیری و معالجه کلسترول بالا در نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعه ای بر روی 43 فرد بزرگسال (30 الی 60 ساله) با کلسترول بالا انجام شد. به گروه شرکت کنندگان دو فنجان چای ترش در روز به وقت 12 هفته داده شد. نتایج کاهش میانگین در کلسترول کل به میزان 46/9 %،‌ در HDL 33/8 % و در LDL 80/9 % را علامت دادند. این مطالعه بیان کرد که چای ترش تاثیر مثبت چشمگیری بر سطح کلسترول خون دارد.

برخلاف سایر عوامل کاهش دهنده لیپید، چای ترش موجب اختلال الکترولیتی نمی شود. از این رو، مصرف اون دنبال با الگوهای ویژه رژیم غذایی و کوشش فیزیکی می تواند تاثیر مثبتی بر روی سطح کلسترول داشته باشد. با این وجود، نتیجه گیری به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

6. خواص چای ترش برای قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی

خواص چای ترش برای فشار خون بالا می تواند سودمند باشد زیرا مصرف چای ترش یا عصاره گل اون می تواند به طور چشمگیری فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک (DBP) را در بزرگسالان کاهش دهد و به سلامت قلب کمک کند.

طبق مطالعه ای در سال 2008، داوطلبانی که چای ترش نوشیدند وابسته افت فشار 7/2 واحدی در فشار خون سیستولیک در سنجیدن با کاهش 1/3 واحدی در افرادی که از دارونما استفاده می کردند، شدند. این چای پتانسیل زیادی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد و برای تایید این ادعا باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

آزمایش های تحت نظارت زیادی علامت دادند که چای ترش دارای خاصیت کاهش لیپید است. آنتوسیانین های موجود در این گل سبب اصلی این خاصیت هستند.

پیشگیری از تشکیل این پلاک های لیپید اکسید شده می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی همانند آترواسکلروز موثر باشد. با این وجود، تحقیقات برای مطالعه مکانیزم دقیق محافظت از قلب توسط چای ترش همچنان ادامه دارد. همچنین، مواد فعال این داستان باید شناسایی شوند.

7. خواص چای ترش برای کبد

آزمایش های تحت نظارت شرح می دهند که چای ترش می تواند تجمع چربی در کبد همسترهای تحت آزمایش را کاهش دهد. مصرف این چای می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید کبد را کاهش دهد.

یک رژیم غذایی پرچرب دلیل افزایش سطح چند آنزیم یعنی آلانین آمینوترانسفراز سرم و آسپارتات آمینوترانسفراز می شود. اینها خطر صدمه کبدی را افزایش می دهند. معالجه با عصاره هیبیسکوس دلیل کاهش سطح این آنزیم ها می شود.

همچنین، چای ترش می تواند سطح آنزیم های آنتی اکسیدان همانند کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز را در کبد بازیابی کنند. این ممکن است سلامت کبد را زیادتر بهبود بخشد.

8. خواص چای ترش برای اعصاب و کاهش اضطراب

از دیگر خواص چای ترش می توان به دلیل‌ یواش قسمت و کاهنده استرس اون بر روی موش ها نشانه کرد. در مطالعات بر روی موش ها علامت داده شد که دوز تکراری از چای ترش می تواند دلیل بروز این دلیل‌ شود. همچنین، درد، تب و سردرد را تسکین می بخشد. با این وجود، اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد.

9. مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتریایی

نوشیدن چای ترش نه تنها به بهبود از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند، بلکه با ویروس مبارزه می کند تا دوره معالجه تسریع شود. مطالعات علامت می دهند که چای ترش می تواند یک داروی ضدآنفولانزای موثر باشد.

عصاره چای هیبیسکوس می تواند به مبارزه با ویروس آنفلوانزای پرندگان و چندین ویروس مقاوم به دارو کمک کند. در آزمایشات آزمایشگاهی، از بین 11 عصاره چای، این چای توانا ترین خاصیت ضد ویروسی را علامت داد. هیبیسکوس لبریز از آنتوسیانین است. منظور می شود که دلیل‌ ضد ویروسی از این ترکیبات ناشی می شود.

10. خاصیت چای ترش برای مبارزه با ضدافسردگی

همانطور که گفته شد در چای ترش فلاونوئیدها وجود دارند که دارای دلیل‌ ضدافسردگی هستند. این ترکیبات به ترشح دوپامین و سروتونین (هورمون های شادی) کمک می کنند، در نتیجه می توانند علائم افسردگی را کاهش دهند.

عصاره الکلی سایر گونه های هیبیسکوس نیز می تواند دلیل‌ ضد افسردگی بر اختلالات سپس از زایمان داشته باشد. افسردگی سپس از زایمان در مادران دلیل‌ قابل توجهی بر رشد شناختی و عاطفی کودکان دارد. پابرجا شده است که چای ترش آنزیم هایی را مهار می کند که ترشح دوپامین و سروتونین را غیرفعال می کنند. این می تواند به طور غیرمستقیم بر معالجه افسردگی سپس از زایمان موثر باشد.

با این وجود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. همچنین، بی خطر بودن مصرف چای ترش در دوران بارداری هنوز مشخص نشده است. از این رو، لطفا با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید.

همچنین بخوانید: توانا ترین داروی گیاهی ضدافسردگی

11. ممکن است به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند

پلی فنول های موجود در چای ترش به نام آنتی اکسیدان تایید شده اند. برخی از ان ها دارای خواص ضد تومور و ضد سرطانی هستند. عصاره های غنی از پلی فنول ها می توانند دلیل مرگ سلولی (آپوپتوز) در انواع سلول های سرطانی از جمله سرطان معده و سینه شوند.

در مطالعه سرطان پستان، تری ترپنوئیدهای موجود در هیبیسکوس فقط سلول های بدخیم را تحت تاثیر قرار می دهند و نه سلول های تندرست دور و بر را. این بیومولکول های فعال دلیل قطعه قطعه شدن DNA در سلول سرطانی هدف پس از معالجه 24 ساعته با عصاره هیبیسکوس می‌شوند.

با این حال، اینها نتایج مطالعات آزمایشگاهی هستند. تحقیقات بیشتری بر روی انسان برای شناسایی ترکیبات هیبیسکوس که دارای چنین خواص ضد سرطانی هستند مورد نیاز است.

اما برای اینکه تصویری آشکار تر و بزرگتر به شما ارائه دهیم، در مورد مشخصات فیتوشیمیایی گل های هیبیسکوس صحبت خواهیم کرد. از آنجایی که همین گل ها برای تهیه چای استفاده می شوند، بیایید به مشخصات تغذیه ای چای هیبیسکوس نیز دید کنیم.

ارزش غذایی چای ترش

خواص چای ترش و مضرات آن
ارزش تغذیه ای برای 8 فل اونس یا 237 گرم
ماده مغذی واحد مقدار
آب گرم 236
خاکستر گرم 1
کلسیم میلی گرم 19
آهن میلی گرم 0/19
منیزیم میلی گرم 7
فسفر میلی گرم 2
پتاسیم میلی گرم 47
سدیم میلی گرم 9
روی میلی گرم 0/09
منگنز میلی گرم 1/13
نیاسین میلی گرم 0/095
فولات، غذا میکروگرم 2
فولات، DFE میکروگرم 2
فولات، کل میکروگرم 2
کولین، کل میلی گرم 0/9
  • گل هیبیسکوس دارای انواع مختلفی از مواد شیمیایی گیاهی همانند اسیدهای آلی، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها و گلیکوزیدها است.
  • دلفینیدین-3-سامبوبیوزید، دلفیدین و سیانیدین-3-سامبوبیوزید آنتوسیانین های غالب هستند.
  • اسیدهای فنولیک شامل اسید پروتوکاتچوئیک، کاتچین، گالوکاتچین، کافئیک اسید و گالوکاتچین گالات می باشد.
  • محققان همچنین آگلیکون هایی همانند هیبی‌ سترین، گوسی ‌پیترین، سابداریترین، کورستین، لوتئولین، میریستین، هیبی ‌ستین را جدا کردند.
  • استرول ها از جمله اوژنول، β-سیتوسترول و ارگوسترول نیز ثبت شدند.
  • این فیتوکمیکال ها برای بهبود سلامت قلب و کبد، رنگ مو و حالت خلق و اخلاق شما به شکل هم افزایی عمل می کنند.

در قسمت سپس، نحوه صحیح کردن چای ترش در خانه را به شما آموزش می دهیم.

نحوه صحیح کردن چای ترش سرد و گرم

در این قسمت دو دستور تهیه، یکی برای چای ترش گرم و دیگری برای چای ترش سرد را برای شما آموزش می دهیم.

1. طرز تهیه چای ترش دم کرده داغ

مواد واجب:

چای ترش خشک 2 قاشق چایخوری
آب 3-4 فنجان
قوری
چوب دارچین (اختیاری)
برگ نعنا (اختیاری) (اختیاری)
عسل، سپاس یا شیرین کننده دلخواه (به سلیقه)

از آنجایی که چای ترش دارای طبع سرد و خشک است خواص چای ترش با دارچین می تواند موثرتر باشد زیرا طبع دارچین گرم است و سردی چای ترش را تعدیل می کند.

طرز تهیه دمنوش چای ترش:

  1. آب را بگذارید تا بجوشد.
  2. گل های خشک شده هیبیسکوس را به یک قوری خالی و پاکیزه اضافه کنید.
  3. آب جوش را درون قوری بریزید.
  4. بگذارید چای حدود 5 دقیقه دم بکشد.

    چای شروع به شدید شدن و قرمز شدن می کند. برای مزه عمیق تر/توانا تر می توانید اون را وقت بیشتری دم کنید.

  5. محتویات را صاف کنید تا گلها از بین بروند.
  6. شیرین کننده دلخواه خود را اضافه کنید. نوشیدن اون بدون شیرینی حتی خوب تر است.
  7. اون را گرم با چاشنی دارچین، برگ نعنا و یک قطعه لیمو سرو کنید.

2. طرز تهیه چای ترش سرد

برای تهیه چای ترش سرد نیز همان مواد اولیه چای ترش گرم را نیاز دارید. تنها کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

  1. گل هیبیسکوس/پودر و آب را به یک پارچ اضافه کنید. خوب هم بزنید.
  2. قاتی را یک شب (یا به وقت 8 تا 12 ساعت) در یخچال بگذارید تا مزه ها به خوبی تلطیف شوند.
  3. می توانید پارچ را با درب اون یا فویل بپوشانید.
  4. سپس از اینکه مزه و رنگش خوب شد اون را از یخچال خارج کنید.
  5. محتویات را در لیوان های سرو صاف کنید.
  6. در این مرحله می توانید شیرین کننده را اضافه کنید.
  7. چای سرد شده را با یخ با چاشنی دارچین، لیموترش و برگ نعنا سرو کنید.

نوشیدن یک فنجان چای ترش دو بار در روز می تواند ایده آل باشد. هنوز اطلاعات دقیقی در مورد دوز توصیه شده وجود ندارد. اگر از پودر یبیسکوس خشک شده استفاده می کنید، 250 میلی گرم در روز باید کافی باشد.

همه اشکال این گیاه به یک اندازه موثر هستند، اما خواص چای ترش از همه زیادتر است.

اما چه اتفاقی چهره می دهد اگر در روز زیادتر از دو یا سه فنجان چای ترش بنوشید؟ همچنین، آیا چای ترش برای همه مناسب است؟ آیا محدودیت هایی برای نوشیدن این چای وجود دارد؟ در قسمت سپس،‌ عوارض جانبی احتمالی این چای را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

عوارض جانبی و خطرات نوشیدن چای ترش

الآن که دانستید خواص چای ترش چیست خوب تر است با مضرات چای ترش نیز دوست شوید. عوارض جانبی مستند شده ای برای چای ترش وجود دارد که شامل تداخل های دارویی و گیاهی است.

  1. ریشه هیبیسکوس دارای دلیل‌ ضدباروری و دگرپروری دارد. همچنین ممکن است کوشش استروژنی بر روی بدن داشته باشد و از لانه گزینی و لقاح پیشگیری کند.
  2. پلی فنول های موجود در چای ترش موجب افزایش بار آلومینوم در بدن می شوند. دفع بالای آلومینیوم ازطریق ادرار چند روز سپس از مصرف چای ترش گرم مشاهده شده است. از این رو، زنان باردار و افرادی که سنگ کلیه دارند باید مواظب مصرف بیش از حد چای ترش باشند.
  3. علامت داده شده است که جوشانده چای ترش، تداخل گیاهی دارویی با داروهای ادرارآور، هیدروکلروتیازید (HCT) دارد. آنها همچنین با کوشش سیتوکروم P450 (CYP) کمپلکس تداخل دارند. این کمپلکس های CYP مسئول متابولیسم چندین داروی تجویز شده هستند. اینکه آیا آنها اثرات کشنده دارند یا نه نیاز به مطالعه زیادتر دارد.
  4. برخی شواهد علامت می دهند که چای ترش ممکن است فشار خون را نیز کاهش دهد. اگرچه شواهد مستقیمی مبنی بر تداخل این چای با داروهایی برای معالجه فشار خون بالا وجود ندارد، اما افرادی که از اون استفاده می کنند باید قبل از مصرف با پزشک خود مشاوره کنند.

سخن آخر

مضرات و خواص چای ترش را بیان کردیم. چای ترش یک نوشیدنی گیاهی با مزه ترش و خواص دارویی فراوان است. ترکیبات مغذی و فیتوشیمایی غنی موجود در چای سبز به روش های مختلفی برای سلامت بدن سودمند هستند. از خواص چای ترش می توان به کمک به معالجه بیماری های پوستی،‌ کمک به کاهش وزن، نیرومند رشد مو، کمک به مدیریت دیابت، کاهش سطح کلسترول، محافظت از قلب و پیشگیری از صدمه کبدی نشانه کرد.

شما می توانید این نوشیدنی گیاهی را به شکل گرم یا سرد تهیه کنید. با این وجود، ممکن است با برخی از داروهای ویژه تداخل داشته باشد و مصرف بیش از حد اون ممکن است از لانه گزینی جنین پیشگیری کند. علاوه بر این، افراد دارای سنگ کلیه و زنان باردار باید قبل از مصرف با پزشک خود مشاوره کنند.

سوالات متداول

بهترین تاریخ نوشیدن چای ترش چه وقت است؟

یکی از خواص چای ترش قبل از خواب این است که دلیل خواب راحت می شود. چای ترش به سبب خواص خواب آوری که دارد معروف است، بنابراین خوب تر است اون را شب مصرف کنید. از نوشیدن چای ترش با معده خالی سحر زود پیشگیری کنید زیرا ممکن است دلیل افزایش ترشح اسید معده شود.

چای ترش گرم خوب تر است یا سرد؟

چای ترش مزه ترش و خوشمزه ای دارد،‌ فرقی نمی کند به شکل گرم یا سرد سرو شود. هیچ یک از این اشکال بر خواص دارویی اون تاثیر نمی گذارند.

آیا چای ترش دارای خواص ضدالتهابی است؟

بله، چای ترش به سبب دارا بودن پلی فنول ها دارای خواص ضدالتهابی می باشد.

آیا چای ترش آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به چای سبز دارد؟

بله، تحقیقات سنجیدن ای علامت می دهند که چای ترش آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به چای سبز دارد.

طبع چای ترش سرد است یا گرم؟

سرد و خشک

[ad_2]