[ad_1]
پرش چشم در بارداری یکی از مشکلاتی است که ممکن است برخی خانم های باردار با اون روبرو شوند. اما جای نگرانی نداشته و با بررسی مشکل امکان معالجه اون وجود دارد.
روش های معالجه پرش چشم در بارداری
پرش چشم در دوران بارداری و انقباضاتی که در چشم ها روی می دهد یکی از مشکلاتی است که برخی خانم ها در این دوران تجربه می کنند. اما جای نگرانی نداشته و در زیادتر موارد با بررسی مشکل می توان به آسانی اون را معالجه و کاهش داد. در شکل بروز انقباض چشم، گاه هر دو پلک بالا و پایین با اسپاسم مواجه می شوند.
این اسپاسم ها می توانند آنقدر توانا باشند که حتی سبب بستن چشم شوند. معمولا جای نگرانی وجود نداشته حتی در بارداری. ولی برخی زمان، انقباض ساده چشمی می تواند تشدید شده و ادامه دار شود. در موارد نادری که این داستان چهره می دهد پزشک انقباض چشم را بلفارواسپاسم نامیده و احتمالا معالجه پزشکی باید شکل بگیرد.
دلیل های احتمالی پرش چشم در حاملگی
هر چند پژوهشگران به شکل کامل اطمینان ندارد که دلیل بروز پرش چشم در این دوران چیست اما آنها آگاهند که چندین قطعه مغز در این حرکت ساده دخالت دارند. از جمله محرک های احتمالی در بروز این مشکل می توان موارد زیر را نام برد.
استرس
استرس در دوران حاملگی می تواند از دلیل های احتمالی پرش چشم در این مرحله باشد. با آخر تغییرات فیزیکی و احساسی که در بدن فرد روی می دهد جای تعجب نیست که استرس داشته باشید. استرس جزو شایع ترین دلیل های این مشکل در قبل، حین و سپس از بارداری به شمار می رود.
عدم تعادل منیزیم و پتاسیم
برای رفع نیازهای تغذیه ای در دوران بارداری وجود مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی ضروری است. هنگامی درباره این مشکل سخن زده می شود، این داستان با ارزش و مهم بودن دارد برای چی که عدم تعادل منیزیم و پتاسیم می تواند بروز این عارضه را به دنبال داشته باشد. این قسمتی از بیش از سیصد آنزیمی می باشد که واکنش های بیوشیمیایی مختلف در بدن از جمله انقباضات عضلانی را تحت کنترل دارد. همچنین پتاسیم برای انتقال بهینه تکانه های عصبی واجب است.
خشکی چشم ها
هر فرد به شکل معمول بین ۱۰-۲۰ بار در دقیقه پلک می زند. اما وقت مطالعه یا نگاه دقیق شدن به کامپیوتر این تعداد کاهش می یابد. به این معنی که چشم شما رطوبت مورد نیازش را دریافت نکرده و با اضافه شدن تغییرات هورمونی خشکی چشم و اسپاسم عضلات اون روی می دهد.
کافئین
هر چند مصرف کافئین در دوران حاملگی خوب می باشد ولی نوشیدن بیش از اندازه اون ممکن است سبب اسپاسم چشم ها گردد.
خستگی
به دنیا آوردن عضو جدید عوارض ویژه خود را برای بدن مادر به دنبال دارد و تنها به تغییرات هورمونی مربوط نبوده و خستگی را نیز به دنبال دارد. همانطور که مراحل بارداری طی می شود ، صبر وزن اضافی خسته کننده شده و در صورتی که بیش از اندازه خسته باشید، احتمال این که لرزش چشم بروز کند، وجود دارد.
معالجه های خانگی اسپاسم چشم
در این قسمت می توانید موارد ذیل را به نام برخی معالجه های خانگی جهت بهبود اسپاسم چشم مورد توجه قرار دهید.
۱. استراحت و راحتی بیشتری داشته باشید.
اسپاسم و انقباض چشم می تواند یک دلیل خوب باشد تا به خود زیادتر توجه کرده و تایمی را به استراحت و راحتی زیادتر بگذرانید. از جمله زمانی را برای قدم زدن در پارک، ملاقات دوستان، چرت روزانه زیادتر.
۲. مواد معدنی و ویتامین مصرف کنید.
در این دوران واجب است که ویتامین و مواد معدنی بیشتری به بدن برسانید. با افزودن موز غنی از پتاسیم و میوه های لبریز از منیزیم همانند آواکادو، آجیل، و شکلات تلخ این مواد معدنی ضروری جهت پیشگیری از اسپاسم چشم را تامین نمایید.
۳. هیدراته کردن چشم
برای هیدراته و مرطوب نمودن چشم ها می توانید از اشک مصنوعی استفاده نمایید. همچنین برش های خیار سرد روی پلک بسته نیز کمک کننده است. خواص آبرسانی و ضد التهابی خیار می تواند تورم را کاهش داده و پوست این ناحیه را تسکین دهد.
۴. استراحت چشمی
می توان گفت بهترین روش این است که گهگاه به چشمان خود استراحت بدهید. کمتر به نمایشگر گوشی، کامپیوتر یا تلویزیون نگاه دقیق شوید. هر ۲۰ دقیقه استفاده از این لوازم حداقل ۲۰ ثانیه به فاصله ای دورتر دید کنید. یا از نمایشگر ضد تابش یا عینک ضد تابش استفاده بگیرید.
معالجه پزشکی پرش چشم در حاملگی
باید نشانه داشت که در موارد نادر، اسپاسم چشم می تواند علامت دهنده جدی بودن داستان باشد. اگر اسپاسم در بین شکل، پایین شکل یا ابرو دارید خوب تر است به پزشک مراجعه شود. انقباض مدام که بدتر هم می شود ، همانطور که نشانه شد ممکن است خبر از وضعیت جدی تر به اسم بلفارواسپاسم باشد که در زنان زیادتر از مردان روی می دهد.
واجب به ذکر است که روش های مختلفی برای معالجه تکان های مکرر چشمی وجود دارد که همه اون ها در دوره بارداری بی خطر نیستند. معالجه های پزشکی زیر ممکن است سپس از زایمان توصیه شوند:
- تزریق بوتاکس به ماهیچه های پلک
- داروهای خوراکی
- جراحی
از همراهی شما عزیزان تا آخر مطلب سپاسگزاریم. امیدواریم که از مطالب ارائه شده نهایت استفاده را برده باشید. همچنین منظور می شود در شکل تمایل برای اطلاع از دلیل پلک زدن فراوان کودک و دانستنی های بارداری روی لینک های مزبور کلیک نمایید.
منبع : آرگا
بارداری
[ad_2]