[ad_1]
اگر نوزاد وقت ادرار فراوان گریه می کند و یا در مواردی لک های خون در ادرار نوزاد مشاهده می شود باید این امر را جدی فهمید و به پزشک متخصص مراجعه کرد. در این مطلب به عواملی که ممکن است سبب گریه نوزاد وقت ادرار شود می پردازیم.
عوامل دخیل در گریه نوزاد وقت ادرار
در صورتی که نوزاد شما وقت ادرار فراوان گریه می کند یا ادرار وی بوی فراوان بدی داشته و در مواردی که در ادرار نوزاد لک های خون مشاهده کرده اید. باید این داستان را جدی دانسته و نسبت به حل اون اقدام کنید. ممکن است کلیه های نوزاد وابسته مشکل شده و از این رو برای روشن شدن شک و تردید خود باید به پزشک مراجعه شود. همچنین مطالعه این مطلب نیز می تواند در این راستا کمک کننده باشد.
دقت کنید که گاهی زمان ناراحتی و گریه نوزاد وقت ادرار برای سوزش ادرار است. به طور معمول شایع ترین دلیل سوزش ادرار در نوزادان التهاب پوست نواحی پوشک می باشد که به دلیل عفونت های قارچی و التهاب پوستی ناشی از آلرژی های تماسی می باشد. ضمنا التهاب مجرا در زمینه عوامل شیمیایی و عفونت های ادراری هم از عوامل رایج سوزش ادرار شرح شده است.
ولی سوزش ادرار نوزاد تنها دلیل گریه شیرخوار وقت ادرار نبوده زیرا در چند ماه نخست زندگی، شیرخواران مستعد کولیک یا قولنج روده فراوان گریه می کنند. در نوزادانی که دارای نفخ شکمی هستند نیز وقت تلاش برای ادرار یا مدفوع ممکن است گاز فراوان شکم و اتساع اون سبب درد و ناراحتی شده که ممکن است با سوزش ادرار اشتباه تلقی شود.
باید نشانه کرد در نوزادان پسر ممکن است مشکل در مجرای تناسلی یا تنگی و پرده های ناقص که گاها به شکل مادرزادی در راه مجرای ادرار وجود دارد، سبب ادرار قطره قطره نوزاد شده که این داستان فراوان با ارزش و مهم بودن دارد زیرا اگر تشخیص به وقت داده نشود و معالجه شکل نگیرد، فشار تدریجی و قابل ملاحظه ای به کلیه های نوزاد درون می شود.
از این رو واجب است هر نوع درد و ناراحتی نوزاد وقت ادرار را جدی فهمید و تحت پیگیری قرار داد. باقی ماندن هر نوع جسم خارجی حتی قطعه نخ یا مدفوع در محل تناسلی نوزاد دختر نیز ممکن است به حس ناراحتی و سوزش ادرار منجر گردد. جدا از این موارد در دوره گرما اگر به کودک آب و مایعات کافی خورانده نشود یا لباس فراوان به بدن داشته باشد سبب کاهش آب بدن نوزاد شده و ادرار او غلیظ می شود که سبب افزایش خطر سنگ کلیه و سوزش ادرار می گردد.
در تحقیق هایی شرح شده باقی ماندن کف صابون یا تماس اون با مخاط مجرا یا ناحیه تناسلی نوزاد پسر و دختر می تواند به سوزش ادرار موقتی منجر گردد از این رو به والدین توصیه اکید شده که در انتخاب جنس پوشک نوزاد فراوان دقت نمایند.
عملکرد دستگاه ادراری نوزادان
در بدن همه انسان ها، دستگاه ادراری توسط لوله های مخصوصی به مثانه متصل می شود. همانطور که می دانید این لوله های ادرار در کلیه ها قرار دارند. هر نوزادی دارای دو کلیه در بدن به جهت فیلتر نمودن مایعات اضافی و اجسام خارجی موجود در خون می باشد که مواد زائد بدن را به ادرار تبدیل نموده و به دستگاه مثانه می فرستند.
با ورود این مایع ادراری به مثانه، دستگاه تناسلی برای فشار وارده بر افروخته شده و نوزاد حس نیاز به دفع ادرار می یابد. به طور معمول در شرایط نرمال اگر مشکلی در دستگاه ادراری شیرخوار وجود نداشته باشد می تواند ادرار را در مثانه ذخیره و تا هنگامی که نیاز به تخلیه باشد در اون جا باقی می ماند.
رفلاکس کلیه نوزادان
ممکن است تاکنون درباره رفلاکس اسید معده فراوان شنیده باشید که در اون اسید معده به سو مری رفته و سبب حس سوزش در این ناحیه از بدن می گردد. جذاب است بفهمید مشابه این عمل در کلیه یا مثانه نوزادان و کودکان نیز روی می دهد و در اون ادرار موجود در مثانه کودکان به سو لوله های کلیه حرکت کرده که به اون رفلاکس کلیه اطلاق می شود.
در این نوع بیماری هنگامی که مایع ادرار از مثانه به سو کلیه ها حرکت می کند، کودک در کلیه ها و دستگاه تناسلی خود حس سوزش شدیدی را تجربه می کند. شدت این بیماری در نوزادان مختلف با توجه به وضعیت بدنی و مقاومت اون ها متفاوت است. در واقعیت رفلاکس کلیه در کودکان می تواند فراوان خفیف تا فراوان شدید بروز کند.
دلیل بروز رفلاکس کلیه در نوزاد
به طور کلی دو عامل مهم برای بروز رفلاکس کلیه در کودکان شرح شده است. اولی عامل ارثی و دیگری عفونت. در مورد اول باید نشانه نمود که ممکن است دریچه های کاربردی مثانه که سد برگشت جریان ادرار مثانه به کلیه می گردد در برخی نوزادان به درستی رشد نکرده و رفلاکس کلیه روی می دهد. در این مواقع به طور معمول ادرار در مراحل ابتدایی حرکت از مثانه به سو لوله های حالب رفلاکس یافته و به کلیه درون می شود.
البته دقت کنید که در زیادتر موارد دلیل بروز رفلاکس کلیه ارثی می باشد. در واقعیت اگر یکی از افراد خانواده نوزاد قبلا به این مشکل مبتلا بوده ممکن است نوزاد جدید هم به طور ارثی با این عارضه روبرو شود. البته باید نشانه کرد در مواردی با رشد و عظیم شدن کودک ممکن است مشکل رفلاکس کلیه او در بدن کاملا از بین برود.
درباره عامل عفونت نیز باید اذعان داشت که این مورد زمانی روی می دهد که نوزاد یا کودک به طور مکرر به انواع عفونت های ادراری وابسته شود. در واقعیت عفونت دستگاه دفع ادرار منجر به بسته شدن مجاری ادراری شده و دلیل متورم شدن لوله های حالب و کلیه ها می گردد. این نوع عارضه با عنوان رفلاکس ثانویه مثانه به لوله های حالب و کلیه ها معروف است.
گریه نوزاد وقت دفع مدفوع
در این جا باید نشانه کرد قرمز شدن و گریه نوزاد وقت مدفوع امری عادی بوده و به مصرف دارو نیاز نیست. قابل ذکر است تمام نوزادان از حدود سه هفتگی تا ۴ ماهگی با قلب درد مواجه می شوند. وقت مدفوع دست و پاها را جمع کرده و فراوان تلاش می کنند. این قلب درد و قلب پیچه جای نگرانی نداشته و باید با در بغل گرفتن و به آهستگی حرکت دادن سبب تسکین قلب درد او شوید.
در این زمینه برای آشکار شدن داستان، متخصصین اطفال بیان می دارند که اگر نوزاد وقت دفع مدفوع؛ گریه کرده و فراوان تلاش می کند به نحوی که قرمز شده ولی مدفوع نرمی دفع می کند، این حالت گذرا بوده و مشکلی نیست. اما اگر مدفوع نوزاد در این شرایط سفت، شکل دار و غلیظ بوده و مشابه کودکان عظیم دفع دارد، غیر طبیعی است و علامت می دهد وابسته یبوست شده است.
همچنین اگر نوزاد شما کمتر از ۵ ماه سن داشته و بیش از سه ساعت در طی روز و بیش از سه روز در هفته به طور مداوم گریه می کند، ممکن است به کولیک ابتلا داشته باشد. البته کولیک در نوزادان جدید متولد شده فراوان شایع بوده و جای نگرانی نیست. در ضمن می توانید در شکل تمایل برای اطلاع از مضرات گریه کردن طولانی نوزاد و ترجمه گریه نوزاد روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا
برچسب :
[ad_2]