[ad_1]
بنابر جدیدترین اطلاعات یک راکت سرگردان چینی که برای توسعه ایستگاه فضایی چین به مدار زمین ارسال شده بود، در آستانه برخورد با زمین است.
راکت لانگ مارچ بی 5 که با هدف توسعه ایستگاه فضایی چین به مدار زمین ارسال شده بود، حال از کنترل خارج شده و بعید نیست که به زودی در نقطهای از زمین سقوط کند.

کارشناسان نزدبینی میکنند که این راکت طی چند روز آینده و احتمالا تا 9 مرداد با زمین برخورد کند اما محل دقیق برخورد این راکت در حال آماده مشخص نیست.
زیادتر بخوانید: چین از ساخت مدل هوش مصنوعی در مقیاس مغز انسان خبر داد
راکت سرگردان چینی در آستانه برخورد با زمین
لانگ مارچ بی 5 سپس از انجام ماموریت خود درون مداری موقتی شده و احتمال سقوط اون یکی از بزرگترین فرودهای کنترل نشده بر روی زمین را منجر میشود. این داستان در کنار سرعت بالای اون سبب شده تا نزدبینی مکان سقوط اون سپس از ورود به جو زمین دشوار باشد.
بنابر اطلاعات موجود، از سال 1990 هیچ جرمی با ابعاد بیش از 10 بدن اینچنین کنترل نشده به زمین برخورد نکرده است و این در حالی است که هسته مرکزی این زباله فضایی، به تنهایی 25 بدن وزن دارد.
این سومین باری است که بقایای راکت لانگ مارچ بی 5 سپس از پرتاب درون مدار شده و به طور کنترل نشده به زمین برخورد میکند. دو سال نزد، زبالههای یک مرحله هستهای خارج از کنترل بر روی یک منطقه مسکونی در امتداد سوحل غربی آفریقا سقوط کردند و سال قبل نیز زبالههای این راکت به درون اقیانوس هند در نزدیکی مالدیو پرتاب شدند.
خوشبختانه در هر دو مورد آسیبی به افراد درون نشد اما دانایان با توجه به تعداد راکتهایی که همه روز پرتاب میشود، شدیدا دلواپس صدمهها و تبعات احتمالی چنین سقوطهای کنترل نشدهای هستند. در جریان حادثه سال 2021، بیل نلسون مدیر ناسا در بیانیهای گفت:
کشورهای ارسال کننده فضاپیما باید خطر ورود مجدد اشیاء فضایی را برای افراد و ثروتهای روی زمین به حداقل برسانند و شفاف سازی را در مورد این فعالیت اجرا کنند.
به نظر میرسد مشکل اصلی مربوط به بیتعهدی چین نسبت به رعایت استانداردهای جهانی در کنترل زبالههای فضایی خود باشد. این نکته فراوان مهم است که چین و تمامی کشورهای سازنده فضاپیما، در این زمینه مسئولانه عمل کنند تا ایمنی، ثبات و مقاومت بلندمدت کوششهای فضایی را ضمانت کنند.
زیادتر بخوانید:
دیدگاه شما درباره سقوط کنترل نشده راکت سرگردان چینی چیست؟ نظراتتان را با ما در بین گذاشته و اخبار علمی را از جونی دنبال کنید.
[ad_2]