روش ‌های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال

[ad_1]

ارز دیجیتال، یک چیز تازه نوظهور است و امروزه مبادلات تجاری بین‌المللی و اندوخته‌گذاری‌های زیادی به این سو جاذبه شده‌اند.

استقبال فراوان افراد برای خرید و فروش ارز، بازار اون را داغ کرده است؛ اما یکی از چالش‌های مهم در این بازار، تامین امنیت اندوخته کاربران است.

اندوخته‌گذاران خرید و فروش شیبا باید با ترفندهای کلاهبرداری صرافی‌های آنلاین ارز دیجیتال دوست باشند تا بتوانند از اندوخته خود در این بازار عظیم محافظت کنند. کاربران صرافی‌های آنلاین ارزهای دیجیتالی باید نزد از اینکه در بازار ارزهای دیجیتال کوشش کنند، راه‌های کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال را بدانند تا بتوانند اندوخته خود را با خیالی راحت در این بازار قرار دهند.

در این مطلب ابتدا روش‌های کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال را بررسی و سپس راهکارهایی را برای در امان ماندن از کلاهبردارها بیان کرده‌ایم. پس تا آخر با ما دنبال باشید.

اصلی ترین روش‌های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال در روزگار کنونی، یک چیز تازه جدید هستند و یکی از مولفه‌های مهم در کسب در آمد و ابزاری سودمند برای انجام مبادلات تجاری بین‌المللی به‌حساب می‌آیند. این  ارز دیجیتال سودآوری زیادی دارد و همین امر سبب شده تا افراد زیادی در این حوزه کوشش کنند؛ اما نگه داری اندوخته در این بازار یک چالش عظیم است. امروزه روش‌های کلاهبرداری مختلفی در این بازار وجود دارد که باید با اون‌ها دوست باشید تا بتوانید خود را از اون‌ها دور نگه دارید.

طرح های هرمی و پانزی

طرح پانزی یکی از روش‌های کلاهبرداری است که برخی صرافی‌های ارز دیجیتال و یا افراد با استفاده از اون اندوخته افراد مبتدی را با وعده سودهای وسوسه‌انگیز جاذبه می‌کنند. فرد کلاهبردار در این ترفند، از افراد ناآگاه به این بازار می‌خواهد که اندوخته خود را به او بسپارند تا پس از خرید و فروش ارز دیجیتال، سود قابل توجه و ضمانت شده‌ای را دریافت کنند.

اما در اصل هیچ کوشش اقتصادی شکل نمی‌گیرد و این کلاهبرداران با استفاده از تبلیغات، اندوخته و اطمینان افراد را جلب می‌کنند. به این نظم که با اندوخته افراد جدید، سودی را به اندوخته‌گذاران کهنه پرداخت می‌کنند. به این نظم افراد بیشتری جاذبه این اندوخته‌گذاری می‌شوند. در نهایت اگر اندوخته‌گذار جدید پیدا نشد و یا حجم اندوخته به‌قدر کافی فراوان شد، کلاهبردار با تمام اندوخته فرار می‌کند.

متاسفانه باید بگوییم که به‌خاطر نوظهور بودن بازار ارزهای دیجیتال، هیچ نشانی از کلاهبرداران در فضای غیر واقعی یافت نخواهد شد و این یک زمان خوب برای صرافی‌های آنلاین ارز دیجیتال و یا افراد است تا از این روش کلاهبرداری استفاده کنند.

کلاهبرداری با ارز دیجیتال از طریق فیشینگ.

کلاهبرداری با ارز دیجیتال از راه فیشینگ

اصل کلاهبرداری فیشینگ، سو استفاده از ضعف‌های امنیتی یک سایت است. به این شکل که کلاهبردار پیام یا ایمیلی را به فرد قربانی می‌فرستد و از او می‌خواهد که اطلاعات مهمی همچون رمز کارت بانکی و رمز عبور خود را در یک سایت جعلی به خیال یک سایت با اعتبار درون کند. در اصل فیشینگ از اشتباهات سهوی و بی توجهی افراد استفاده کرده و از ثروت‌های اون‌ها سرقت می‌کند.

کلاهبرداری با ارز دیجیتال به وسیله باج افزارها

باج افزار یک نوع بدافزار محسوب می‌شود که قسمتی از داده کاربر روی لپ تاپ، گوشی و کامپیوتر و برخی مواقع کل دستگاه را قفل می‌کند. سپس برای آزادسازی اون پول یا چیز دیگری را طلب می‎کند و درصورتی‌که خواسته او انجام نشود، کل اطلاعات از بین می‌رود. حال ارتباط باج‌افزار با ارز دیجیتال چیست؟

فرد باج‌گیر، مبلغ موردنظر خود را به‌شکل ارز دیجیتال درخواست می‌کند تا امکان ردیابی وجود نداشته باشد. البته حتی ممکن است پس از دریافت باج، دوباره هم پول بیشتری بخواهد. نزد از اینکه ارزهای دیجیتال ظهور کند، هکرها از باج‌افزار استفاده نمی‌کردند؛ چراکه دریافت پول از قربانی دردسرهای زیادی به دنبال داشت. اما رمزارزها کار را برای کلاهبرداری به این روش آسان کرده است و بدون اینکه اثری از خود به جا بگذارند، می‌توانند میلیون‌ها دلار پول از این روش به دست بیاورند.

برای پیشگیری از این مشکل باید همیشه آنتی‌ویروس روی سیستم خود داشته باشید و اپلیکیشن‌ها و سیستم‌عامل خود را به‌روزرسانی کنید. روی تبلیغات مشکوک کلیک نکنید. فایل‌های ضمیمه شده به ایمیل خصوصا فایل‌های exe.، vbs و scr. را دوباره نکنید. در نهایت هم همیشه از اطلاعات خود بک‌آپ بگیرید تا دلواپس قفل شدن و از دست رفتن اطلاعات خود نباشید.

اپلیکیشن ها و کیف پول های جعلی

برای اینکه در بازار مالی وجود داشته باشید، باید برای ذخیره ارز، کیف پول دیجیتال داشته باشید. همین امر سبب شده تا صرافی‌های آنلاین ارز دیجیتال بتوانند از شما کلاهبرداری کنند. کلاهبرداران با لباس یک صرافی دیجیتال و ساختن یک سایت، درگاه و کیف پول جعلی، از بی‌دقتی افراد سو استفاده کرده و پول نقد یا ارزهای دیجیتال اون‌ها را به سرقت می‌برند.

در این روش صرافی متقلب سایت یا درگاهی را مانند به نمونه اصلی طراحی کرده و کاربران بی‌دقت که به جزئیات توجه ندارند، در دام این صرافی می‌افتند و ثروت خود را در این سایت تقلبی قرار می‌دهند و برای همیشه اون را از دست می‌دهند. به همین جهت خرید تتر از سایت‌های با اعتبار و معروف فراوان حائز با ارزش و مهم بودن است.

کلاهبرداری «پامپ و دامپ» بازار ارز دیجیتال

در این روش کلاهبرداری، افراد کلاهبردار پس از خرید میزان زیادی ارز کم ارزش، تقاضا برای اون ارز را با هیاهو و تبلیغات فراوان افزایش می‌دهند و در نتیجه قیمت اون نیز بالا می‌رود. در این روش، افراد مبتدی پس از دیدن این افزایش قیمت،   فریب می‌خورند و برای خرید اون تقاضا می‌دهند. در این شکل قیمت ارز به‌شدت افزایش می‌یابد و پامپ اتفاق می‌افتد. حال اندوخته‌داران اصلی که سهم زیادی از این ارزها را دارند، ارز خود را می‌فروشند و به همین نظم قیمت این ارز به طور یکباره سقوط می‌کند. به این مرحله دامپ گفته می‌شود. بسیاری از افراد مبتدی با این روش کلاهبرداری جراحت زیادی می‌کنند.

نکاتی برای در امان ماندن از کلاهبرداری ارزهای دیجیتال.

نکاتی برای در امان ماندن از کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

در این قطعه تصمیم داریم نکاتی را به شما بگوییم تا بتوانید به کمک اون‌ها از دست کلاهبرداران دیجیتال در امان بمانید.

1 – مطالعه، کسب علم و تحقیقات واجب

قبل از اینکه به بازار ارز درون شوید باید اطلاعات خود را افزایش دهید. این امر تنها با دیدن چند فیلم در یوتیوب اتفاق نمی‌افتد. بلکه برای پیشرفت در این حوزه باید به طور دقیق با این بازار و روش‌های مواجهه با کلاهبرداری دوست شوید و آموزش‌های واجب را دریافت کنید. دریافت اطلاعات در کنار معامله بیت کوین در ایرانیکارت را می‌توانید به نام یکی از مراجع با اعتبار ارز دیجیتال جدی بگیرید.

2 دوری از خرید ارز دیجیتال از سایت‌های ناشناس

خوب تر است از سایت‌های رسمی برای خرید ارز اقدام کنید. برخی سایت‌ها با وعده‌های دروغین همانند دو برابر کردن اندوخته و غیره کوشش در جاذبه مخاطب دارند؛ ولی نباید   فریب اون‌ها را بخورید.

3 عدم اشتراک کلیدهای بازیابی خود با افراد

نباید کلید خصوصی خود را با کسی در بین بگذارید؛ چراکه این امر برابر است با از بین رفتن کل ثروت شما. ممکن است شخصی در فضای غیر واقعی وعده ارز رایگان در برابر دادن کلید خصوصی را به شما بدهد. این شخص قطعا یک کلاهبردار است و نباید در دام او بیفتید.

سخن آخر

در این مطلب ابتدا روش‌های اصلی کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال را بررسی کردیم و سپس چند راهکار را برای دوری از کلاهبردارها را بیان کردیم. بنابراین همان‌طور که گفته شد باید نزد از اینکه به این بازار درون شوید، اطلاعات خود را در زمینه‌های مختلف همچون شت کوین چیست بالا ببرید تا بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال برنده شوید. همچنین می‌توانید از صرافی‌های با اعتبار ایرانی همچون صرافی ایرانیکارت و صرافی خارجی همانند صرافی بایننس در این زمینه استفاده ببرید.

[ad_2]