[ad_1]

تفاوت سوفله با گراتن چیست؟
تعریف سوفله soufflé
سوفله در واقع یک نوع کیک سبکی است که در فر یا تنور ( حرارت غیر مستقیم از فعل baking ) تهیه می شود و درون مواد اون زرده تخم مرغ جداگانه و سفیده تخم مرغ زده شده جداگانه دارد و با مواد متنوع و مختلفی ترکیب می شود و هم به نام غذای اصلی همانند سوفله سیب زمینی و … و هم همانند سوفله شکلات و … بعنوان دسر سرو می شود .
واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق می شود که به معنای پف کردن و بالا آمدن مواد می باشد . هر سوفله حداقل از دو ماده اصلی تشکیل می شود یکی کرم پاتیسیر یا پوره و سسی است که از کرم و خامه تشکیل می شود و دیگری از سفیده تخم مرغ زده شده که همان مرنگ یا پفک است .
اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری همانند پنیر و مربا و میوه ها و شکلات و موز و لیمو و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون , سبزیحات , مرغ و …جهت ساختن تنوع در مزه و مزه به اون اضافه می شود .
در سوفله سفیده تخم مرغ زده شده ساختن حالت پف مانندی می کند . طبیعتا زمانی به نام دسر بکار می رود باید شیرین و در نوع غذایی غیر شیرین خواهد شد . زمانی سوفله از درون فر خارج میاید باید حتما پف کرده باشد و بالا آمده باشد ولی این پف پس از 5 الی 10 دقیقه خواهد خوابید . به مین سبب بلافاصله باید وقت توصیه مشتری تهیه شود و نیز حتما قبل از خوابیدن پف اون سرو شود .
سوفله را در همه نوع ظرف که قابل استفاده در فر است می توان تهیه کرد ولی به شکل سنتی اون را در ظرف گرد چینی که کف صاف دارد به نام رامکین ramekins تهیه و مستقیما سرو می شود .
1 – اگر می خواهید پف سوفله نخوابد تا اتمام تاریخ پخت به هیچ وجه در فر را دوباره نکنید .
2 – اضافه کردن مقدار فراوان کمی نمک به سفیده تخم مرغ وقت زدن , دلیل ساختن پف فراوان خوبی خواهد شد .
3 – کاغذ مومی مخصوص آشپزی را چرب کرده و به شکل نواری بلند تر از دیواره رامکین برش بزنید و دور دیواره ظرف قرار دهید و با نخ کتانی مخصوص آشپزی ببندید تا موادی که وقت پخت بالا خواهد آمد از لبه ظرف سرریز نشود و به جای اون به کمک لبه کاغذ بالا بیاید . ولی به هرحال اگر نمیخواهید پف کند میان مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید ! تا پف اون بخوابد !!
زیادتر بفهمید : طرز تهیه سوفله پنیر و قارچ، یک نزد غذای شیک، خوشمزه و آسان
تعریف گراتن یا گراتین gratin
گراتین یک نوع تکنیک تهیه غذاست که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده زرد و برشته و در ترکیب مواد اون از تخم مرغ و کره نیز استفاده می شود .
این نوع غذا از سرزمین فرانسه منشا گرفته و معمولا در یک ظرف مخصوص فر که دیواره ای نسبتا کوتاه دارد در فر و تنور و زیر گریل مهیا و با همان ظرف نیز سرو می شود . واژه گراتن در زبان فرانسه از یک فعل به معنای رنده شده گرفته میشود که به براده های نان سوخاری و پنیر رنده شده نشانه دارد . برای ترکیبات این غذا از ژامبون و ماهی و مرغ و گوشت و سبزیجاتی همانند تره فرنگی و ریشه رازیانه و بادنجان و همچنین پاستاها و سس ها وخامه و پنیر رنده شده گودا و چدار و … پودر نان سوخاری و … استفاده می شود .
چون در بین مواد اون سفیده زده شده تخم مرغ ندارد طبعا از پف و بالا آمدن سطح غذا خبری نیست . رنگ سطح این غذا به واسطه پنیر رنده شده باید زرد شود .
زمانی می گوییم رویه و سطح یک غذا باید گراتینه شود یعنی سطح اون باید زرد شود .
زیادتر بفهمید : گراتن بادمجان، بهترین نزد غذا برای میهمانی
تفاوت بین گراتن و سوفله
یکی از تفاوتهای گراتن نسبت به سوفله – نبودن ( سفیده ) تخم مرغ جزء مواد اصلی است . البته شاید گاهی به ندرت یکی دوتا هم تخم مرغ درون فقط برخی از گراتن ها باشه ولی زدن سفیده و زرده جداگانه دلیل پف میشه و این ویژگی فقط یکی از خصوصیات سوفله است .
درون سوفله معمولا شیر هم هست . ولی گراتن نباید پف کنه و بالا بیاد .معمولا این دو رو باهم اشتباه می کنن .با مطالعه روی تعریف هر کدام و مطالعه در مورد دستورهای این دو میشه تفاوت رو فهمید و تمایز قایل شد .
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
semorgh.com/lifestyle
منبع : vandaclick.ir
[ad_2]