[ad_1]
یت خدا رئیسی، رئیس جمهور دولت سیزدهم از ۱۴ مرداد سال ۱۴۰۰ رسما شروع به کار کرد، حالا دولت سیزدهم چه سیاست ارزی در سرزمین بکار بست؟
به شرح صفحه اقتصاد، دولت سید ابراهیم رئیسی از مرداد سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرد. حالا یک سال است که این دولت شروع به کوشش کرده است. در طی این یکسال نوسانات ارزی ادامهدار بود. البته در تبع این نوسانات در بازار دلار، قیمت طلا و سکه نیز با نوساناتی دنبال بود.
آیا دولت سیزدهم سیاست ارزی متفاوتی را نسبت به دولت قبلی بکار گرفته است؟
چندی نزد، رییس اسبق کانون صرافان گفت: تغییری در سیاستهای اصلی سالهای قبل در این دولت نیز دیده نمیشود. در برخی از دولتهای قبلی نرخ دلار تکنرخی و بازار کنترل شد. این اقدام که دلیل پیشگیری از حرکت قیمتی میشد، صحیح بود. اما از این جهت که نرخ ارز دنبال با نرخ تورم تعدیل نمیشد، این اقدام با اشکال دنبال بود.
البته، برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی نیز گفت: سیاست دولت سیزدهم هیج تفاوتی با دولتهای قبلی ندارد. دولت سیزدهم نیز همانند دولتهای قبلی، بنا بر دلایلی کوشش در سرکوب قیمت ارز دارد.
تاثیر در بازار ارز
آیا این سیاستهای ارزی دولت در قیمت دلار تاثیری دارد؟
این کارشناس بازارهای مالی افزود: بکارگیری اینگونه سیاستها دلیل شد که قیمت ارز پایینتر از قیمت واقعی اون باشد.
او در ادامه توضیح داد: اما این اتفاق به شکل موقت است و با کوچکترین سیگنال و اتفاقی، قیمت دلار با افزایش دنبال میشود.
اما امید موسوی، کارشناس بازارهای مالی گفت: به سبب اینکه آمار دقیقی از عرضه و تقاضا و حجم معاملات بازار ارز و همچنین، میزان و نحوه دخالت بانک مرکزی در بازار در دسترس نیست، قضاوت در مورد عملکرد بانک مرکزی فراوان دشوار است.
او افزود: یکی از سیاستهای مهم این دولت، وضع عوارض و مالیات بر صادرات بود که نقدهای بسیاری بر اون درون شد. اما به سبب اینکه بازار جهانی با اصلاح نسبی مواجه شد، ارقام عوارض صادرات با ارزش و مهم بودن پیدا نکرد. البته اگر مالیات بر صادرات ادامه داشته باشد، ممکن است تاثیر منفی بر طرحهای جدید داشته باشد.
موسوی در ادامه توضیح داد: یکی از سیاستها، حذف ارز ترجیحی بود که دیر یا زود باید انجام میشد. اما کم و کیف انجام این کار جزئیات فراوان و نقدهای بسیاری به دنبال دارد. البته تا الان میتوان گفت این کارها فاجعه آمیز نبوده و به هر شکل انجام شده است.
این کارشناس بازارهای مالی گفت: نکته دیگر، گفت و گو اختلاف دلار نیما و آزاد است. این اختلاف سیگنال منفی به تولید و صادرات میدهد که خوب تر است این فاصله کمتر و منطقی باشد. البته اینکه دولت تا کنون توانسته یک سال بدون توافق دلار را زیر سقفش نگه دارد، برنده بوده است. اما اتفاقات یک سال آینده خوب تر مشخص میکند که دولت در سیاستگذاریها برنده است یا حیر.
طلا و سکه نیز تاثیر میپذیرد؟
آیا این سیاستهای ارزی دولت سیزدهم بر بازار طلا و سکه نیز تاثیری میگذارد؟
حقشناس گفت: به سبب اینکه منابع بازار ارزی دولت محدود است، بازار طلا و سکه تاثیر چندانی نگرفته است. درحال آماده قیمت سکه نیست که حباب دارد. بلکه این قیمت دلار است که حباب منفی دارد. قیمت سکه و طلا، قیمت واقعی است و بازار روند طبیعی خود را طی میکند.
منبع: معامله نیوز
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]