[ad_1]
به دیر کرد افتادن تاریخ خواب میتواند برای سلامت جاری افراد مشکلاتی را ساختن کند و احتمال بروز صدمههای مغزی را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
گاهی زمان در نیمههای شب افکار منفی و تمایلات نابهنجار بسیاری زیادتر از طول روز در ذهن افراد تداعی میشوند و شاید شما هم چنین چیزی را تجربه کرده باشید. پس از مطالعه و تحقیقهای مختلف این داستان پابرجا شده که کوشش مغز انسان در نیمههای شب با طول روز کاملا متفاوت است.
در شکل بیدار ماندن در نیمههای شب، عواطف و افکار منفی فراوان زیادتر از عواطف مثبت به وجود میآیند و معمولا وفاداری افراد به اصول و مرزهای اخلاقی خود در شبوقت کاهش پیدا میکند.
زیادتر بخوانید: ناشنوایان با این عینک واقعیت اضافه میتوانند مکالمهها را بخوانند!
توصیه محققان در ارتباط با تنظیم ساعت خواب و پیشگیری از صدمههای مغزی
محققان اعتقاد دارند که بدن انسان از یک چرخه 24 ساعته پیروی میکند و کوششهای مغزی نیز در طی این چرخه 24 ساعته تغییر میکند و در پی این تغییرات، شاهد دگرگونی در افکار و عواطف افراد هستیم.
همچنین امکان بروز صدمههای مغزی با شب زندهداری افزایش مییابد. به شکل کوتاه میتوان گفت که الگوی رفتاری انسانها در طول شبانه روز متفاوت است؛ برای مثال مغز افراد در طول روز در حالت بیداری قرار دارد و بهترین تاریخ برای انجام کوششهای مختلف است در حالی که شبوقت کوششهای مغز تغییر میکند و طبق انس بدن انسان نیاز به خواب دارد.
باتوجه به نظریه تکامل درباره تکامل گونههای مختلف، ادعای محققان درباره نیاز بدن به خواب در طول شب و امکان افزایش صدمههای مغزی با شب زنده داری کاملا منطقی به نظر میرسد؛ برای چی که در قبل، وقت روز بهترین تاریخ جهت جمع آوری منابع موردنیاز برای بقا بوده است. در حالی که شبوقت خطرات زیادی انسانها را تهدید میکرد و بهترین تصمیم در این تاریخ، استراحت کردن و خوابیدن محسوب میشده است. به همین دلیل توجه انسانها در طول شب به محرکهای منفی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکرده است.
حساسیت گونه انسان در طول شب به محرکهای منفی در قبل برای ادامه عمر ضروری بود و نهایتا منجر به ادامه نسل این گونه شد؛ اما الآن این تمرکز افراطی به محرکهای منفی در شبوقت میتواند به سیستم پاداش مغز انسان نفوذ کند و از این راه دلیل شکل گیری رفتار پرخطر یا حتی بروز صدمههای مغزی در افراد شود. واجب به ذکر است که علاوه بر موارد ذکر شده، دانایان معتقدند که در طول شب سیستم عصبی انسان وابسته تغییراتی میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده، مشکل کم خوابی میتواند یکی از عوامل افزایش دهنده صدمههای مغزی در پی شب زنده داری باشد. طبق گفته الیزابت کلرمن متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه هاروارد، امروزه میلیونها نفر انس به شب زنده داری پیدا کردهاند و شواهد بسیاری وجود دارد که عملکرد این افراد در شبوقت نسبت به طول روز کاهش پیدا میکند. باتوجه به افزایش نگرانیها در پی به وجود آمدن صدمههای مغزی و روانی به دلیل شب زنده داری و کسری خواب، احتمال میرود که درآینده شاهد تحقیقات پهناور در ارتباط با این داستان باشیم.
برای تایید فرضیه ذکر شده در ارتباط با شب زنده داری میتوان به نمونههای قانع کنندهای نشانه کرد. طبق آمارها افرادی که به مصرف هروئین اعتیاد دارند و تصمیم به ترک این ماده مخدر دارند، معمولا در طول روز تمایل خود را به این ماده کنترل میکنند اما در طول شب تسلیم اعتیاد خود میشوند.
مورد دوم دانشجوهایی هستند که با مشکل کسری خواب دست و پنجه لطیف میکنند. این دسته از دانشجوها معمولا علامتهای افسردگی و ناامیدی را از خود علامت میدهند و با برطرف شدن مشکل کمبود خواب، این علامتها کاملا محو میشوند. واجب به ذکر است که خطر خودکشی وقت نیمه شب تا ساعت 6 سحر تقریبا سه برابر افزایش مییابد و افرادی که در دلیل شب زنده داری از صدمههای مغزی و روانی درد میبرند، احتمال دارد به خودکشی به نام راهی برای نجات از درد و تنهایی دید کنند.
متاسفانه تا این ثانیه هیچ تحقیقاتی درباره چگونگی تاثیر کم خوابی و شب زنده داری بر سیستم پاداش انسان که به شکل ترشح هورمون دوپامین چهره میدهد انجام نشده است. همچنین نمیتوان با اطمینان گفت که برخی از مشاغل شیفتی همانند خلبانها و پزشکان، چگونه با مشکل کمبود خواب و به طبع اون افزایش احتمال صدمههای مغزی مواجهه میکنند. با این حال صبر میرود که در آینده نزدیک پاسخ این سوالات مشخص شود.
زیادتر بخوانید:
دیدگاه شما درباره صدمههای مغزی ناشی از شب زندهداری چیست؟ نظرات خود را در قسمت کامنتها با جونی در بین بگذارید.
منبع: sciencealert
[ad_2]