[ad_1]
سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل اعلام کرد: اولین قدم برای توسعه همکاریهای معدنی و اقتصادی دو سرزمین ایران و برزیل شروع شد.
به شرح صفحه اقتصاد، «حسین قریبی» در کنگره معدن «ایبرام» برزیل در شهر «بلوهوریزنته» این سرزمین اظهار داشت: از ابتدای شروع ماموریتم در برزیل دو هدف را به نام سرلوحه کوششهای قسمت اقتصادی سفارت در نظر گرفته بودم که نخستین اون اعاده همکاریهای تجاری و رساندن اون به سطح سالهای اوج روابط دو سرزمین بود.
سفیر ایران در برزیل یادآور شد: همکاریهای تجاری بین دو سرزمین در سالهای اخیر به دلایل مختلفی وابسته کاهش شده بود که یکی از اون دلایل پاندومی کرونا بود؛ با این حال این هدف از سال ۲۰۲۱ یعنی از اواسط سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ پژوهشگر شد.
وی خاطرنشانکرد: هدف دوم که شاید از هدف نخست هم مهمتر است و میتواند موجب مقاومت روابط تجاری دو سرزمین شود، گفت و گو متنوعسازی زمینههای کوشش و همکاری بین ایران و برزیل بود و در این زمینه، حوزه معدن یک حوزه فراوان با با ارزش و مهم بودن برای دو سرزمین است.
قریبی بیانداشت: هر دو سرزمین در این حوزه غنی و مالک معادن هستند و ذخایر و ظرفیتهای معدنی فراوانی دارند، همچنین صنایع مرتبط با معدن به شکل پهناور در آنها وجود داشته و بخشی از حقوق دو سرزمین مربوط به فروش فرآورده های معدنی و آنچه که مرتبط با معدن است، میشود.
وی گفت: از آبانماه سال قبل بهمخصوص پس از انجام مطالعات مقدماتی تمرکز را بر این حوزه شروع کردم و سفری در همین تاریخ به بلوهوریزنته پایتخت ایالت «میناس جرایس» و در واقع پایتخت معدنی برزیل داشتم و با نخستین موسسه معدن برزیل که در واقع همه کوششهای معدنی این سرزمین در این موسسه متمرکز است، تبادل نظرهای فراوان خوبی انجام شد.
سفیر ایران در برزیل ادامهداد: متقابلاً با سو متناظر این موسسه در ایران، یعنی خانه معدن ایران به نام تشکل مدنی معدنداران قسمت خصوصی ایران جلسات و گفتوگوهایی برگزار شد، همچنین یک وبینار بین دو سو بهطور مشخص برای تعریف چارچوب همکاریها برگزار شد.
وی اضافهکرد: در نهایت پیگیریها و رایزنیها با کمک خانه معدن ایران منجربه وجود یک هیات معدنی برای شرکت در بزرگترین حادثه و نمایشگاه معدنی برزیل در سال جاری شد.
قریبی با نشانه به نمایشگاه معدن برزیل در شهر بلوهوریرنته که از روز دوشنبه کار خود را شروع کرده، خاطرنشانکرد: در این نمایشگاه، جلسات گفت و گو و گفتوگو و تبادل تجربه بین هیات معدنی ایرانی و سایر کشورها و شرکتکنندگان برگزار شد و همچنین وجود بیش از ۲۰۰ شرکت با اعتبار برزیلی و خارجی در اینجا وجود دارند که دستاوردها و کوششهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادهاند.
وی اظهار داشت: هیات معدنی جمهوری اسلامی ایران نیز هم از قسمت خصوصی و هم از قسمت دولتی برای مشارکت در این حادثه وجود دارند که در کنار این حادثه تاکنون جلساتی با سوهای مرتبط داشتهاند و همچنین اعضای هیات و شرکتها ضمن بازدید از غرفهها به گفتوگو با شرکتهای برزیلی برای بررسی زمینههای همکاری و تعامل در آینده پرداختند.
سفیر ایران در برزیل خاطرنشانکرد: برداشت ما از نخستین روز مشارکت با انجام گفتوگوها و تبادلنظرهای هیات، فراتر از صبر بوده است و به احتمال فراوان در برخی قسمتها فراوان سریع به نتیجه خواهد رسید. همچنین در برخی دیگر از قسمتها ممکن است با تبادل اطلاعات فنی زیادتر بتوانند زمینهها را توسعه همکاریها در آینده آماده کنند.
وی گفت: این نخستین قدم برای توسعه همکاریهای معدنی و اقتصادی دو سرزمین است، ما سال جاری را سال توسعه روابط معدنی بین دو سرزمین نامیده بودیم و بهتدریج به اهداف مورد نظر نزدیک میشویم.
قریبی معتقد است که از این پس کار دو سو دشوارتر میشود، زیرا سپس از تماسهای اولیه و شناخت واجب است این تماسها گسترش یابد و بنده به نام سفیر و همکارانم در سفارت آمادگی کامل داریم که در همه مراحل از ساختن این زمینه ها و همکاری های بین دو سو حمایت کرده و پشتیبانی های واجب را به عمل آوریم.
وی تصریحکرد: ایمن هستم چشمانداز فراوان خوب و سازندهای نزد چشم دو سو قرار دارد که بتوانیم از اون به نفع منافع دو سو به خوبی استفادهبرداری کنیم.
منبع: ایرنا
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]