طرز تهیه اشکنه اصیل ایرانی؛ لیست ۱۵ اشکنه لذیذ و ساده • جونی

[ad_1]

اشکنه یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که متاسفانه امروزه کمتر پخته می شود. در این پست طرز تهیه اشکنه را خواهید دید. امیدواریم از این پس این غذای مقوی و خوش بوی خوش را در برنامه غذایی خود جای دهید. اشکنه به‌طور کلی نیاز به گوشت مرغ یا هیچ نوع گوشتی ندارد و در واقع این یک خوراک گیاهی است و از قدیمی‌ترین خوراک‌های رایج در ایران است. این غذا قدمتی طولانی دارد و معمولا با نان میل می شود.

انواع اشکنه ایرانی شامل: اشکنه اوجز • اشکنه اودوغ • اشکنه  سیب زمینی • اشکنه پیاز • اشکنه سیب زمینی پیاز • اشکنه گوشت یا قرمه • اشکنه سرکه یا شیره • اشکنه ماست • اشکنه کشک • اشکنه آلوچه • اشکنه آلبالو • اشکنه قروت • اشکنه گردو • اشکنه ماش • اشکنه اسفناج • اشکنه تخم‌مرغ

طرز تهیه انواع اشکنه خانگی

Eshkeneh Recipe

مواد واجب برای تهیه اشکنه برای ۳ نفر

تخم مرغ ۵ عدد
آرد ۳ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
پیاز داغ ۱ قاشق غذاخوری
روغن به میزان واجب
نمک به میزان دلخواه
زردچوبه به میزان دلخواه
آب ۵ لیوان
مهیا سازی:
تاریخ پخت:
مجموع تاریخ پخت:

طرز تهیه اشکنه تخم مرغ (اشکنه سیب زمینی پیاز)

روغن را در قابلمه ای مناسب ریخته و شعله را روشن کنید. آرد را با شعله کم در روغن کمی تفت دهید تا بوی خامی اون گرفته شده و رنگ اون کمی تغییر کند.

اگر آرد خشک است ، کمی روغن اضافه کنید. مقدار روغن باید طوری باشد که آرد حالت گوله گوله پیدا نکند.

شنبلیله را ریخته و کمی تفت دهید تا از حالت سبزی در آید. مواظب باشید شنبلیله نسوزد که تلخ می شود.

سپس پیاز داغ، نمک و زردچوبه را اضافه و کمی تفت دهید. زردچوبه فراوان نریزید، در حدی باشد که مواد کمی رنگ بگیرد.

روی مواد آب جوش بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بجوشد. ابتدا کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل شده و یکنواخت شود.

نکته در قابلمه دوباره باشد یا یک کفگیر چوبی روی قابلمه گذاشته و سپس در را بگذارید تا سر نرود.

سیب زمینی ها را پوست کنده و به اندازه دلخواه (نه فراوان عظیم و نه فراوان ریز) عقل کنید و در قابلمه بریزید.

اجازه دهید سیب زمینی ها کاملا بپزد. سپس دو تخم مرغ را درون کاسه ای بشکنید و هم بزنید تا از لختگی درآید.

تخم مرغ ها را درون قابلمه بریزید و هم بزنید تا تخم مرغ ها قطعه قطعه شوند.

برای پخت تخم مرغ ها ۵ دقیقه کافیست.

سه تخم مرغ باقیمانده را در سه سو قابلمه بشکنید و هم نزنید تا به شکل درسته پخته شوند.

برخی سیب زمینی و تخم مرغ ها را از آب اشکنه جدا کرده و در ظرفی دیگر سرو می کنند.

طرز تهیه اشکنه تخم مرغ

نکات پخت اشکنه تخم مرغ

  • تعداد تخم مرغ های درسته به اندازه نفرات است.
  • اگر ۴ نفرید، ۴ تخم مرغ درسته در قابلمه بریزید و در شکل تمایل سیب زمینی ها را اضافه کنید.
  • می توانید پیاز را ابتدا قرمز کرده و سپس آرد بریزید و مراحل پخت را ادامه دهید.
  • در شکل تمایل یک قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید.
  • برخی اشکنه را بدون سیب زمینی طبخ می کنند. می توانید اون را حذف کنید.
  • در شکل تمایل می توانید تخم مرغ را جداگانه آب پز کرده و در دقایق آخر پخت اشکنه، به مواد اضافه کنید.
  • می توانید به جای شنبلیله مرزه خشک بریزید.

فیلم طرز تهیه اشکنه تخم مرغ


فیلم طرز تهیه اشکنه سنتی


اشکنه لوبیا شمالی

مواد واجب برای تهیه اشکنه لوبیا

پیاز ، سیب زمینی ، سیر ، گوجه فرنگی ،  تخم مرغ ، لوبیا چیتی ، بلغور جو ، آرد گندم ،  رب گوجه ، شنبلیله خشک ، نعناع خشک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، نمک ، آبغوره

طرز تهیه اشکنه لوبیا شمالی

لوبیا و بلغور جو را از روز قبل خیس کنید. بلغور جو و لوبیا را جداگانه درون آب بپزید.

سیر و پیاز را درون روغن مایع تفت دهید تا کاملا زرد شود.

گوجه رنده شده را اضافه کرده حوصله کنید تا آب اون خشک شود.

به نظم رب گوجه، سیب زمینی نگینی درشت عقل شده، آرد گندم، فلفل، زردچوبه، شنبلیله و نعناع را اضافه کرده، هم بزنید و تفت دهید.

۵ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید. سپس شعله را کم کنید تا دو ساعت غذا به آهستگی بجوشد.

سپس از جا افتادن اشکنه بلغور جو و لوبیای پخته شده را به دنبال نمک و آبغوره اضافه کنید.

حدود نیم ساعت حوصله کنید تا غذا با شعله کم بجوشد. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید.

بدون هم زدن شعله را زیادتر کنید و اجازه دهید غذا ۱۰ دقیقه دیگر بپزد.

نکات تهیه اشکنه لوبیا

  • می توانید به جای آبغوره، رب انار به دنبال سپاس اضافه کنید.
  • وقت پخت لوبیا و بلغور جو ، هر چند دقیقه غذا را هم بزنید تا ته نگیرد.

فیلم طرز تهیه اشکنه لوبیا


طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی

طرز تهیه اشکنه گوجه

مواد واجب برای اشکنه گوجه فرنگی ۴ نفر

  • تخم مرغ  چهار عدد
  • پیاز درشت  یک عدد
  • آرد دو قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط  دو عدد
  • گوجه فرنگی  سه عدد
  • رب گوجه  یک قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک یک قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان دلخواه
  • فلفل سیاه به میزان دلخواه
  • زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی 

پیاز را عقل کرده و درون قابلمه ای با کمی روغن تفت می دهیم.

آرد را هم اضافه کرده و تفت می دهیم. گوجه و رب رو هم اضافه و تفت می دهیم.

سیب زمینی عقل شده و شنبلیله را اضافه کرده و آب می ریزیم تا بجوشد.

هنگامی سیب زمینی ها پخت و قوام آمد، به تعداد نفرات داخلش تخم مرغ می شکنیم.

هنگامی تخم مرغ ها بست اشکنه ما مهیا خوردن است.

نکات پخت اشکنه گوجه فرنگی

زمانی که حرارت زیاده و اشکنه در حال جوشیدنه، تخم مرغ را اضافه نکنید که تخم مرغ دوباره میشه.

می تونید در اشکنه گوجه ادویه چهار زیره بریزید که شامل مقدار مساوی از تخم گشنیز و شوید و زیره سبز و بادیون هست. عطرش واقعا برای اشکنه عالیه، برای آش هم همینطور.

با روغن حیوانی و یا روغن زرد محشر میشه.


فیلم طرز تهیه اشکنه تهرانی 


طرز تهیه اشکنه اسفناج

طرز تهیه اشکنه اسفناج

مواد واجب برای تهیه اشکنه اسفناج

  • تخم مرغ  ۴ عدد
  • پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • اسفناج ریز ریز شده یک لیوان
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • آب سماق به مقدار واجب
  • نمک به مقدار دلخواه
  • فلفل  به مقدار دلخواه
  • زردچوبه  به مقدار دلخواه
  • آب ۵ استکان

طرز تهیه اشکنه اسفناج

پیاز داغ که صحیح شد، آرد، اسفناج، فلفل و زردچوبه را ریخته و سپس از چند ثانیه آب را اضافه کنید.

جوش که آمد سیب زمینی ها را اضافه کنید و بگذارید تا نیم پز شود.

دو تا از تخم مرغ ها را هم بزنید و با نمک بریزید.

سپس از ۲ الی۳ دقیقه که جوشید، باقی تخم مرغ ها را درسته و به آهستگی در ظرف بیندازید تا بپزد.

در آخر آب سماق را اضافه کنید.

نوش جان


اشکنه جنوبی ( قلیه تخم مرغ )

طرز تهیه اشکنه جنوبی

مواد واجب برای تهیه اشکنه جنوبی

  • ۱ عدد پیاز نگینی عقل شده متوسط
  • ۳ پیمانه سبزی ماهی عقل شده
  • ۱ قاشق آرد
  • ۳ ق.غ رب
  • ۵ حبه سیر کوبید عظیم
  • ۱ ق.م ادویه
  • ۱ ق.م نمک
  • ۱ ق.چ فلفل
  • ۷ عدد تخم مرغ
  • ۱ لیوان تمر در آب حل شده
  • ۲ لیوان آب
  • ۳ ق.غ رب گوجه
  • ۱ عدد سیب زمینی عقل شده کله قندی عظیم

طرز تهیه اشکنه جنوبی

در قابلمه ای پیاز را قرمز کرده، سیر را اضافه کرده، ادویه می زنیم، سپس سبزی را اضافه می کنیم. رب را اضافه کرده قاتی می کنیم.

سیب زمینی را به مواد اضافه می کنیم. آرد را با آب تمر که از صافی رد شده قاتی کرده و به مواد اضافه می کنیم.

نمک و فلفل بهش می‌زنیم میگذاریم تا به جوش بیاد.

سپس به جوش اومدن شعله را مناسب می کنیم. تخم مرغ ها را دانه دانه درون ظرفی شکسته و به مواد اضافه می کنیم.

ابدا هم نزنید. روی قابلمه آبکش بگذارید تا بوی تخم مرغ خارج بشه.

۱۰ دقیقه سپس در قابلمه را بگذارید شعله را متوسط کنید تا جا بیفتد. نوش جان

فیلم طرز تهیه اشکنه سنتی 

اشکنه کشک یا کله جوش

طرز تهیه اشکنه

برای تهیه این غذای سنتی بهتره از کشک ساییده شده خانگی استفاده بشه.

مواد واجب برای تهیه اشکنه کشک دو نفر

  • کشک یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی
  • پیاز یک عدد متوسط
  • گردو خردشده ۳-۴ قاشق غذاخوری سر پر
  • پودر نعناع خشک ۳ قاشق غذاخوری سر پر
  • نمک و زردچوبه

طرز تهیه اشکنه کشک

پیاز را نگینی عقل کرده و در روغن تفت دهید.

نزدیک زرد شدن پیازها،  گردو را بریزید و تفت دهید.

دو تا سه لیوان آب درون کشک می ریزیم و خوب هم می زنیم.

زردچوبه، نمک، و نعنا را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، سپس آب و کشک را درون مواد می ریزیم.

هنگامی اشکنه کشک جوش آمد، میگذاریم با شعله متوسط کمی جا بیافتد.

نکات

دقت کنید نعنا فراوان زود می سوزد و تلخ می شود. فقط کمی تفت دهید.

در اشکنه کشک به دلیل وجود کشک از نمک استفاده نکنید.

می‌توانید از پیاز و ترشیجات به نام چاشنی در کنار این غذا استفاده کنید.

طرز تهیه اشکنه کشک

فیلم طرز تهیه اشکنه گردو 

فیلم طرز تهیه اشکنه ماش 


اشکنه کشک و خرفه

ابتدا برگ‌های خرفه را از ساقه جدا کنید، بشویید و عقل کنید. اون‌گاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید. خرفه را بیفزائید و تفت دهید، سپس پیاز داغ، گردو، قاتی آب و کشک را به خرفه اضافه کنید.

طرز تهیه اشکنه

مواد واجب برای تهیه اشکنه کشک و خرفه(۴ نفر)

  • خرفه:۵۰۰ گرم
  • روغن یا کره:۵ قاشق چای خوری
  • پیاز داغ:۳ قاشق سوپ خوری
  • گردو آسیاب کرده:۱۰۰ گرم
  • آب:۱ لیتر
  • کشک:۵۰۰ گرم
  • نعنا داغ: ۴ قاشق سوپ خوری
  • پیاز داغ، نعنا داغ و گردو اضافی به میزان واجب

طرز تهیه اشکنه کشک و خرفه

ابتدا برگ‌های خرفه را از ساقه جدا کرده ، بشویید و عقل کنید.

سپس در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید. خرفه را بیفزایید و تفت دهید.

پیاز داغ، گردو، قاتی آب و کشک را به خرفه اضافه کنید و ۲۰ دقیقه، بجوشانید.

حالا نعنا داغ را بیفزایید و قاتی کنید.

اشکنه را برای سرو، در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ و گردو بیارایید و میل کنید.

طرز تهیه اشکنه

 

[ad_2]