[ad_1]
تهیه برنج نذری برای تعداد فراوان کار راحتی نیست خصوصا اگر بخواهید برنج خوب قد بکشید، به هم نچسبد و ته دیگ عالی داشته باشد. در این مطلب روش پخت برنج را خواهید دید.
آموزش تهیه برنج نذری و فوت و فن پخت
سوال این است که چه مقدار برنج مورد نیاز است؟
هر یک کیلو برنج برای ۶ نفر کافی است، اما با توجه به افزایش قیمت برنج می توانید یک کیلو را برای ۸ نفر هم در نظر بگیرید.
معمولا برای تهیه برنج نذری ۱۰۰ نفر، ۱۵ تا ۱۷ کیلوگرم برنج در نظر گرفته می شود.
مرحله اول جوشاندن و آبکش کردن
حتما باید برنج را از شب خوب بشویید تا آب روی اون شفاف شود.
سپس روی برنج آب بریزید تا به خوبی خیس بخورد.
میزان آب به قدری باشد که زمانی برنج حجم گرفت خارج از آب نباشد.
به ازای هر دو سه پیمانه برنج حدود یک قاشق سوپخوری نمک بریزید.
نکته : خوب تر است از سنگ نمک استفاده کنید.
مقدار کافی سنگ نمک را بر روی پارچه ای پاکیزه گذاشته و روی برنج ها قرار دهید تا اگر کثیفی و یا املاحی داشته باشد، بر روی پارچه باقی بماند.
زمانی برنج به حد کافی خیس خورد، آب را در دیگی عظیم به جوش آورید.
آب باید یا مقدار برنج تناسب داشته باشد.
آب حدود ۴ برابر میزان برنج باشد، تا برنج بتواند به قدر کافی قد بکشد و به هم نچسبد.
در آب در حال جوش حدود یک مشت نمک بریزید. حتما آب در حال جوش باشد.
حدود یک لیوان روغن اضافه کنید، روغن دلیل می شود برنج به هم نچسبد.
برنج خیس خورده را آبکش کرده، کمی آب ولرم روی اون بریزید تا نمک اضافی اش گرفته شود.
سپس همه برنج را یک جا در دیگ آب جوش بریزید.
شعله را کم نکنید، باید فراوان باشد، اگر شعله را کم کنید برنج شل شده و به اصطلاح وا می رود.
پس از ریختن برنج زمانی آب مجددا به جوش آمد به ازای هر کیلو برنج ۳ قاشق سرکه یا آبلیمو اضافه کنید تا برنج سفید شود.
وقت تهیه برنج نذری فراوان هم نزنید که برنج له شود، فقط یکی دو بار از زیر کامل هم بزنید.
چند ثانیه در دیگ را ببندید تا آب به جوش آید، سپس در را بردارید.
اگر گاز توانا دارید، نیازی به بستن در نیست.
سپس از ۵ دقیقه دائم برنج را امتحان کنید.
برنج بین دو انگشت بگیرید، باید کمی سفت تر از برنجی که در منزل می پزید بردارید.
برخی می گویند دانه برنج که روی آب آمد وقت آبکش کردن اون است.
میزان نمک برنج را هم با چشیدن آب اون در وقت جوشیدن برنج امتحان کنید،
اگر میزان نمک کم بود در وقت جوشیدن برنج کمی به اون نمک اضافه کنید.
دقت کنید که دیگ عظیم را نمی توان بلند کرد و برنج را آبکش نمود.
پس چند آبکش کنار دیگ قرار دهید و با شیر جوش یا دیگ دسته دارد سریع برنج را آبکش کنید.
خوب تر است حداقل دو نفر برنج را آبکش کنند تا برنج در آب جوش آرام نشود.
یک نفر هم سریع روی برنج های درون آبکش آب ولرم بریزد.
آبکش کردن برنج مرحله مهم و سختی است، دقت کنید بخار شما را نسوزاند.
دیگ را از روی حرارت بردارید و یک پارچ آب سرد داخلش بریزید.
برنج را در آبکش تکان دهید تا تا هم آب اضافی برنج کشیده شود و هم برنج ها کمی زیرورو شوند و به هم نچسبند.
برنج را بچشید، اگر کم نمک است وقت ریختن در دیگ نمک اضافه کنید و اگر کمی شور است، رویش آب ولرم بریزید.
دیگ را آب سرد بشویید تا نشاسته برنج شسته شود.
خوب تر است برای دم کردن برنج از دیگی دیگر استفاده کنید تا زمانی صرف شستن دیگ نشود.
مرحله دوم – دم کردن برنج نذری با ته دیگ عالی
برای تهیه ته دیگ برنج نذری ، حدود یک طناب انگشت آب جوش درون دیگ بریزید.
یک فویل کلفت ته دیگ بگذارید و قطعه دیگ کنید تا چند سانتیمتر بدنه دیگ را هم بگیرید.
برای عریض کردن فویل از دستگیره یا پارچه کلفت استفاده کنید تا دستتان نسوزد.
روی فویل روغن و زعفرون دم کرده بریزید.
ترجیحا از روغن جامد برای ته دیگ استفاده کنید.
حتما با یک نفر کمک برنج آبکش شده را در دیگ بریزید.
از سبد اول آبکش، شروع کرده و به آهستگی، برنج ها را درون دیگی که ته دیگ در اون چیده بودید، بریزید.
شعله باید فراوان باشد، سپس متوسط رو به پایین کنید.
با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ساختن کنید تا هوا خارج شود.
یک سوم فضای دیگ یا دیگ باید فضای خالی باشد تا برنج خوب قد بکشد و به هم نچسبد.
برای تهیه آب روغن به ازای هر یک کیلوگرم برنج، سه چهارم پیمانه آب و یک چهارم پیمانه روغن را بجوشانید.
اگر حس می کنید، برنج کمی شل شده آب را کمتر بگیرید.
اجازه دهید برنج بخار کند، سپس آب روغن جوشیده را اضافه کنید.
آب روغن را با کفگیر عظیم سر تا سر برنج بریزید.
حالا در دیگ را دم کنی یا یک پارچه پاکیزه نخی چند لا شده بگذارید.
برای دم کشیدن برنج می توانید پارچه ای را لوله ای شکل دور لبه دیگ بپبچانید.
سپس یک سینی عظیم را روی پارچه قرار داده، روی سینی را زغال بگذارید.
با این کار، حرارت هم از قطعه زیر و هم از قطعه بالای دیگ و به شکل یکنواخت به برنج می رسد و دلیل خوب تر دم کشیدن اون می شود.
شعله برنج را کم کنید تا برنج دم بکشد و ته دیگ برشته شود.
ترفند زودتر دم کشیدن برنج:
چند پلاستیک فریزر را دوباره کرده، یک لا کنید. بر روی برنج قرار داده و سپس دم کنی را روی اون بگذارید.
قبل از کشیدن برنج با کفگیر اون را زیر و رو کنید تا هوا بین برنج برود.
در شکل تمایل کمی روغن مایع روی برنج بریزید.
برنج را در ظروف یکبار مصرف که ریختید، در اون را دوباره بگذارید.
سپس ته دیگ را روی برنج قرار دهید.
فیلم طرز تهیه برنج نذری
امیدواریم با رعایت این نکات در تهیه برنج نذری امسال برنده باشید.
[ad_2]