[ad_1]
حلوا دارای انواع مختلفی است ولی هیچ حلوایی به جذابیت و خوشمزگی حلوا سیاه نمی باشد. به همین سبب می خواهیم طرز تهیه حلوا سیاه را به شما آموزش دهیم.
حلوای سیاه یکی از حلواهای سودمند و خوشمزه است و به این سبب که این حلوا نسبت به حلواهای دیگر رنگ تاریک تری دارد، اون را حلوا سیاه نامگذاری کرده اند. این حلوا اصالت اردبیلی دارد و همه کسانی که به مزه حلوا علاقه مند هستند، عاشق مزه حلوا سیاه می شوند. البته واجب به ذکر است حلوا سیاه به روش های مختلفی طبخ می شود اما در این پست آموزشی شما طرز تهیه حلوا سیاه به روش اصیل اون می آموزید.
طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل
در بین انواع دسر ایرانی و سنتی حلو طرفداران زیادی دارد. در ادامه با طرز تهیه حلوا سیاه مجلسی دنبال مینویسم باشید.
مواد واجب برای پخت حلوای سیاه
آرد مخصوص سنگک | 3 پیمانه |
هل | کمی زیادتر از نصف قاشق چایخوری |
گلاب | 1.5 قاشق غذاخوری |
سپاس | 1 پیمانه |
زعفرون | 0.5 گرم |
کره | 30 گرم |
روغن مایع | نصف پیمانه |
خلال بادام | به مقدار دلخواه |
خلال پسته | به میزان دلخواه |
غنچه گل محمدی | به تعداد دلخواه |
کنجد | به میزان واجب |
فوت و فن پختن حلوا
روش پخت حلوا سیاه
تاریخ مورد نیاز: 40 minutes.
- دم کردن زعفرون
زعفرون را می سابیم و در کاسه ای کوچک می ریزیم و سپس یک قطعه یخ به اون اضافه می کنیم و کنار می گذاریم تا دم بکشد.
- مهیا کردن آبجوش
در کتری کمی آب می ریزیم تا بجوشد و نصف پیمانه از آب جوشیده را برای تهیه حلوا سیاه بر می داریم.
- اضافه کردن سپاس
سپاس را در ظرفی ریخته و آب جوشیده را به اون اضافه می کنیم و هم می زنیم تا سپاس حل شود.
- مهیا کردن شربت حلوا سیاه
قاتی سپاس و آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت مناسب قرار می دهیم تا سپاس کاملا حل شود و همچنین آب بجوشد.
- اضافه کردن هل
هل را به شربت حلوا سیاه اضافه می کنیم و هم می ریزیم.
- ریختن گلاب
شربت حلوا سیاه را از روی حرارت بر می داریم و در اون گلاب می ریزیم.
- افزودن زعفرون
حال زعفرون را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- مهیا کردن حلوا سیاه اردبیل
تابه ای را روی حرارت مناسب قرار می دهیم و آرد را در اون می ریزیم و آرد را به خوبی تفت می دهیم.
- ریختن کره
سپس از اینکه آرد حسابی تفت خورده و بوی خامی اون از بین رفت و رنگ اون تاریک شد، کره را به آرد اضافه کرده و هم می زنیم.
- افزودن روغن
سپس روغن را به مواد قبلی حلوا سیاه اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا روغن و کره با آرد سنگک ترکیب شده و یکدست شوند.
- ریختن شربت
شربت را طی دو الی سه مرحله به قاتی آرد اضافه کرده و آنقدر هم می زنیم تا حلوا قوام یابد.
- تزیین حلوا سیاه
سپس حلوا را در ظرفی ریخته و با گل محمدی، خلال پسته، خلال بادام و کنجد، به شکل دلخواه تزیین می کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه حلوا سیاه مازندرانی
- توجه کنید که برای تهیه حلوا سیاه واجب است آرد را فراوان تفت دهید البته دقت کنید که آرد نسوزد زیرا در اینصورت حلوا سیاه تلخ می شود.
- اگر آرد سنگک در دسترس نداشتید، هر نوع آرد نانوایی را می توانید جایگزین آرد سنگک کنید و با اون حلوا سیاه تهیه کنید.
- حلوای سیاه کمی سفت تر از حلواهای دیگر می باشد و بنابراین ممکن است نتوانیم با قیف و ماسوره اون را شکل بدهیم.
- می توانید عرق هل را جایگزین پودر هل کنید.
- برای تزیین حلوا سیاه می توان از نان تارت استفاده کنید.
- همچنین می توانید حلوا داغ را در نان میکادو بریزید و نان را فورا رول کنید تا نوعی حلوا رولی داشته باشید.
- در برخی رسپی ها یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو را به آرد اضافه می کنند تا رنگ حلوا سیاه تاریک تر شود.
- می توانید در حلوا سیاه ادویه مخصوص حلوا که شامل پودر دارچین، زیره، زردچوبه، پودر هل، زنجبیل، گلپر و فلفل سیاه می باشد را در حلوا سیاه بریزید.
- همچنین برای تزیین حلوا سیاه می توانید از گردو استفاده کنید.
- برای خوب تر شدن بافت حلوا سیاه خوب تر است آرد را سپس از تفت دادن الک کنید.
مطالب مرتبط :
حلوا شیره خرما با رنگ تاریک
[ad_2]