[ad_1]
حلوا کفگیری یک از حلواهای خوش مزه و معطر مناسب سفره افطار ماه رمضان و نذریه که البته برای دوست دارانش همیشه مناسبه. یکی از حلواهای پر طرفدار مخصوصا بین آذری های گرامی حلوای کفگیری هست. حلوا کفگیری از حلوای های فراوان خوشمزه شهر تبریزه که در هر زمانی تو شیرینی فروشی ها پیدا میشه ولی ماه رمضون دیگه مشتریش زیاده و پای پابرجا سفره های افطاری. رسپی های مختلفی برای حلوا کفگیری هست.
توی برخی مدلهاش آرد نخودچی داره و برخی نداره یا برخی هاش از ترکیب هل و زنجبیل هست و برخی فقط یکیش. میزان تفت دادن آرد هم سلیقه ای هست. برخی ها دوست ندارند رنگ آرد عوض بشه . ولی گروهی دوست دارند رنگ آرد کمی تاریک بشه. اختلافات ریزی از این دست توی این حلوا هست.
آرد شیرینی فروشی | ۲۵۰ گرم |
پودر قند آرام الک شده | ۲۵۰ گرم |
کره | ۸۰ گرم |
روغن جامد | ۸۰ گرم |
پودر هل سبز | ۱ قاشق غذا خوری |
پودر پسته برای تزیین | به مقدار واجب |
پودر زنجبیل | ۳ قاشق غذا خوری یا کمتر یا زیادتر |
گردو نیم کوب یا آسیاب شده | نصف لیوان |
مهیا سازی: | |
تاریخ پخت: | |
مجموع تاریخ پخت: |
طرز تهیه حلوا کفگیری زنجبیلی تبریز-آذری
آرد رو بازم الک کنید یکی دو بار دیگه تا حسابی بافتش دوباره بشه و توی تابه با حرارت مناسب مدام هم بزنید و تفت بدید. برای این مقدار مواد ۱۰ دقیقه تقریبا کافیه.
سپس کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد الکش کنید. این الک کردن ها کیفیت این حلوا و کلا تمام حلوا ها رو بالا می بره. پس جدی بگیریدش.
بازم توی تابه تفتش بدید حدود ۵-۶ دقیقه ای و الآن کره و روغن رو اضافه کنید.
بهتره از ترکیب کره و روغن استفاده کنید . اما میتونید یکیش رو هم استفاده کنید.
میتونید کره رو آخر کار بهش بزنید تا عطرش نگه داری بشه. البته اگه دوست دارید.
الآن از روی حرارت برش دارید و کناری بگذارید تا از حرارت بیافته.
این فراوان مهمه اگه داغ داغ بهش پودر قند بزنید خراب می شه چون در دلیل حرارت آب می شه و سفت می شه.
پس باید از حرارت بیافته بعدش میتونید بهش پودر قند بزنید و نوبت به هل و زنجفیل می رسه.
همونطور که گفتم در این مرحله میتونید با چشیدن مواد میزان شیرینی و میزان هل و زنجفیلش رو اندازه کنید.
پس دقت کنید که همه پودر قند یا هل و زنجفیل رو یکباره اضافه نکنید. چون ممکنه میزان کمتر یا بیشتری بخواهید.
سپس هم گردو اضافه کنید و دوباره مزه اش رو چک کنید.
گردو من آسیاب شده بود. من همیشه کمی آسیاب شده و کمی نیم کوب می ریزم .
اما اینبار فقط اسیاب شده داشتم.
در آخر کل مواد رو گوشه تابه جمع و فشرده می کنیم.
با کفگیر ازش برداشته توی بشقاب میگذاریم و روش رو با پودر قند و پسته تزیین می کنیم.
چه پسته بی رنگ و رویی نه؟؟!!
این پسته ای هست که خودم خشک کردم و کوبیدم. کم رنگه اما کاملا بهداشتی و رنگ نشده و سلامته. و البته مقرون به صرفه.فصلشه از دست ندید!!!
راستی میتونید موادتون رو فشرده کرده و قطعه یا برش هم بزنید اما شکل سنتی اش اینه.
امیدوارم شما هم این حلوا رو صحیح کنید و خوشی ببرید.
از این مقدار مواد حدود ۳ تا کفگیر بدست می یاد. یعنی سه تا نزد دستی:
راستی برای رعایت قانون کپی رایت که این روزها درگیرش هم بودم بگم که من این حلوا رو سالها نزد از خاله همسرم یاد گرفتم و ازشون ممنونم. خوشحال باشید.
فوت و فن تهیه حلوا کفگیر زنجبیلی تبریز
قبل از شروع کار بگم که باید آردتون رو الک کنید و سپس اندازه گیری کنید.
پودر قند یا همون نثارتون رو هم باید الک شده و فراوان آرام باشه.
اینم بگم که این حلوا رو من زیادتر وقتها چشمی صحیح می کنم. یعنی با چشیدن میزان شیرینی و مقدار زنجفیل و هلش رو اندازه می کنم بسته به ذائقه خانواده.
اینو اول کار گفتم که بدونید میتونید شما هم همین کار رو بکنید.
نکته بعدی اینکه اصل این حلوا از این که توی عکس می بینید روغن و کره کمتری داره و حالت خشکتری داره.
منتهی چون ما اینجور زیادتر می پسندیم(ما یعنی پسر گلم) من مقدار کره بیشتری توش ریختم.
اما میتونید مقدارش رو کمتر کنید تا حالت سفت تری داشته باشه.
رنگشم که دوباره من کمی زیادتر تفت دادم و میزان تفتش و رنگش دست خودتونه.
میتونید کمی از آرد رو کم کرده جاش آرد نخودچی بزنید که اونم خوشمزه می شه و مزه ای مانند به برشتوک ها پیدا می کنه.
خوب از همه اینها که بگذریم میریم جستجو کارمون.
[ad_2]