[ad_1]

برای آشنایی با طرز تهیه دمپختک تهرانی این مطلب را دنبال کنید.
یکی از غذاهای اصیل ایرانی دمپختک است که در طرز تهیه اون، از باقالی زرد استفاده می شود و غذایی ساده و راحت است که برای روزهایی که تاریخ کافی برای تهیه غذا ندارید، بهترین انتخاب می تواند دمپختک باشد. در این آیتم آموزش آشپزی به تعریف از سر آشپز های سرشناس مینویسم طرز تهیه دمپختک را یاد می گیرید.
طرز تهیه دمپختک باقالی زرد
دمپختک باقالی زرد نوعی غذای تهرانی و خوشمزه و یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی به انتخاب سرآشپزها می باشد که منظور می کنیم، رسپی موجود در این مطلب را یکبار هم که شده امتحان کنید تا عاشق اون شوید!
مواد واجب برای تهیه دمپختک تهرانی
برنج | 3 لیوان |
باقالی زرد | 1.5 لیوان |
روغن مایع | به مقدار واجب |
پیاز | 2 عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان واجب |
دستور پخت دمپختک باقالی
تاریخ مورد نیاز: 1 ساعت و 10 minutes.
- عقل کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و به شکل نگینی ریز عقل می کنیم.
- تفت دادن پیاز
در تابه ای مقدار واجب روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و سپس پیاز را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا برای تهیه دمپختک مهیا باشد.
- ریختن باقالی زرد
الآن لپه باقالی را روی پیاز ها ریخته و هم می زنیم تا در کنار پیاز تفت بخورد.
- افزودن ادویه
در این مرحله از طرز تهیه دمپختک باقالی، به میزان واجب از نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد فوق اضافه کرده و هم می زنیم.
- تهیه دمپختک
قابلمه را برای تهیه دمی زردک مهیا می کنیم و برنج را در اون می ریزیم. سپس مواد بالا را به برنج اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- ریختن آب
به اندازه ی یک طناب انگشت بالاتر از سطح مواد دمپختک، آب می ریزیم.
- ریختن نمک
به مقدار دلخواه نمک اضافه می کنیم.
- افزودن روغن مایع
مقدار واجب روغن مایع را به دمپختک اضافه کرده و هم می زنیم و روی حرارت فراوان قرار می دهیم.
- دم گذاشتن دمپختک
سپس از اینکه آب دمپختک کشیده شد، درب قابلمه را با دمکنی روی اون قرار داده و حرارت را کم می کنیم تا دم بکشد.

نکات کلیدی برای تهیه دمپختک مجلسی
- منظور از باقالی زرد، لپه باقالی یا همان باقالی دمپختک می باشد.
- معمولا دمپختک باقالی را در کنار سالاد شیرازی، ماست یا ترشی نوش جان می کنند.
- وقت پختن دمپختک نباید فراوان هم بزنید زیرا برنج عقل می شود.
- دقت کنید که باید میزان زردچوبه تقریبا فراوان باشد زیرا رنگ دمی باقالی باید زرد باشد.
- اگر بخواهیم میزان تقریبی آب برحسب پیمانه را بیان کنیم، باید یک لیوان زیادتر از برنج باشد.
- برای خوشمزه تر شدن دمی زردک از کره برای تفت دادن پیاز استفاده کنید.
- البته باید کمی روغن را به کره اضافه کنید تا کره نسوزد و مزه دمپختک را خراب نکند.
- مقدار نمک باید به میزانی باشد که سپس از اینکه آب دمپختک کشیده شد، شور نشود.
- برای خوش مزه تر شدن دمپختک، از برنج ایرانی استفاده کنید.
- جهت شفاف تر شدن دمپختک باقالی کمی زعفرون دم کشیده را در دمی زردک بریزید.
- توجه کنید که باقالی را باید تفت دهید زیرا در غیر اینصورت باقالی وا رفته و ظاهر دمپختک را خراب می کند.
- همچنین باقالی زرد زود می پزد و اگر فراوان روی حرارت بماند، له می شود.
- نسبت برنج به باقالی 2 به 1 است.
- خوب تر است برای نسوختن دمپختک باقالی، زیر قابلمه یک شعله پخش قرار دهید تا کف اون نسوزد.
- زیادتر افراد دمپختک را با تخم مرغ میل می کنند.
- می توان کمی گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده را تفت داده و به دمی باقالی اضافه کرد.
- همچنین می توان کمی شوید خشک را به دمپختک اضافه کرد.
دستور تهیه والک پلو تهرانی
[ad_2]