طرز تهیه سرکه انگور خانگی؛ شفاف و خوشرنگ به روش ساده

[ad_1]

سرکه انگور یکی از پرکاربرد ترین سرکه هاست که کالری بالایی ندارد و خوردن اون نیز برای برخی بیماری ها سودمند است. در این مقاله طرز تهیه سرکه انگور اسلامی را می بینید.

همانطور که می دانید یکی از معروف ترین سرکه ها، سرکه انگور می باشد که دارای دو نوع سرکه سفید و سرکه قرمز است. با این پست آموزش آشپزی از سایت مینویسم قرار است در کنار شما عزیزان، طرز تهیه سرکه انگور اسلامی را به شکل مرحله به مرحله انجام دهیم.

طرز تهیه سرکه انگور سریع

سرکه انگور را می توان به نام چاشنی در غذا یا سالاد استفاده کرد. در این صفحه می خواهیم سرکه انگور قرمز را که با انگور قرمز تهیه می شود و همچنین سرکه انگور سفید را که با انگور سبز یا زرد تهیه می شود را به شما آموزش دهیم. البته واجب به ذکر است که طرز تهیه سرکه انگور در هر دو روش کاملا مشابه یکدیگر است.

مطالب مرتبط : ترکیبات سرکه بالزامیک

مراحل تهیه شیره انگور

مواد واجب برای تهیه سرکه انگور

انگور 3 کیلوگرم
نمک 9 قاشق غذاخوری
بلغور گندم 3 قاشق غذاخوری
آب 9 لیتر
نخود 3 قاشق غذاخوری

روش تهیه سرکه انگور

  1. مهیا کردن انگور

    انگور ها را دان کرده و به خوبی می شوییم و در آبکش می ریزیم.

  2. خشک کردن انگور

    برای تهیه سرکه انگور، پارچه ای نخی را روی سطح صافی عریض می کنیم و دانه های انگور را روی اون می ریزیم تا خشک شود.

  3. تهیه سرکه انگور

    دبه ای را برای تهیه سرکه انگور انتخاب می کنیم و دانه های انگور را در اون می ریزیم.

  4. ریختن آب

    در این مرحله از طرز تهیه سرکه انگور، آب را روی دانه های انگور می ریزیم و تا جایی که روی انگور ها پوشیده شود، آب می ریزیم.

  5. اضافه کردن نخود

    نخود را روی مواد بالا می ریزیم.

  6. افزودن بلغور

    بلغور را نیز به مواد سرکه انگور اضافه می کنیم.

  7. استراحت دادن سرکه انگور

    درب دبه سرکه انگور را کیسه فریزری می کشیم و درب اون را محکم می بندیم و در جایی تاریک که دمای اون مکان تقریبا 25 مقام است، قرار می دهیم. تقریبا 20 الی 25 روز تاریخ می دهیم تا سرکه انگور از تخمیر این مواد نتیجه شود. توجه کنید که در 7 روز اول روزی یکبار درب دبه را دوباره کرده و انگور ها را زیر و رو کنید و سپس از این تاریخ نیز هر 7 روز یکبار انگور را زیر و رو کنید.

  8. صاف کردن سرکه انگور

    سپس از تاریخ گفته شده برای تهیه سرکه انگور اسلامی، دانه های انگور موجود در دبه را بر می داریم و در آبکشی می ریزیم و با دست فشار می دهیم تا آب اون خارج شود و این آب را به آب موجود در دبه اضافه می کنیم. در این مرحله باید دبه سرخالی باشد زیرا امکان سرریز شدن سرکه انگور وجود دارد.

  9. افزودن نمک

    حال نمک را به مایع موجود در دبه اضافه می کنیم و یکبار هم می زنیم.

  10. استراحت دادن مجدد سرکه انگور

    مجددا درب دبه را به آهستگی و طوری که هوا رد و بدل شود، می بندیم و 40 الی 55 روز در همان مکان قبلی می گذاریم و تا آخر این تاریخ گفته شده درب اون را دوباره نمی کنیم.

  11. مرحله نهایی

    سپس از این تاریخ سرکه انگور را از پارچه ای نخی رد می کنیم و در بطری شیشه ای می ریزیم. سرکه انگور مهیا است.

سرکه انگور خانگی
سرکه انگور اسلامی

نکات کلیدی برای تهیه سرکه انگور در خانه

  • توجه کنید که دلیل هم زدن دانه های انگور این است که زود تر تخمیر شده و سرکه انگور سریع مهیا شود.
  • جهت تهیه سرکه انگور اسلامی، حتما باید از دبه ای سفید که شفاف نباشد، استفاده کنید تا به سرکه انگور روشنایی نخورد.
  • دقت کنید که در مرحله ای که آب انگور را در دبه می ریزید، نباید درب ظرف را کیپ کنید زیرا در اینصورت مزه سرکه انگور ترش نمی شود.
  • مهمترین نکته در تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی این است که سپس از اینکه دانه های انگور را در دبه ریختید و سپس از چند روز پشه هایی روی انگور ها ساختن می شود که طبیعی است و واجب به ذکر است که این پشه ها دلیل خوب تر تخمیر شدن دانه های انگور و تشکیل سرکه انگور می شوند.
  • همچنین سپس از چند روز حالت کپک روی مواد درون دبه ساختن می شود که علامت دهنده برخی ویژگی های دانه های انگور است و اگر رنگ کپک سفید باشد به معنی کم مایه بودن دانه ها است و اگر رنگ اون کرم مایل به قهوه ای باشد، یعنی میزان مایه مناسب است و اگر پر مایه باشند، کپک نمی زند.
  • توجه کنید که اگر مایه دانه های انگور فراوان باشد، سرکه انگور تلخ می شود.
  • اگر نخود و بلغور گندم نداشتید، می توانید حذف کنید که البته فعالیت‌ تخمیر دیرتر انجام می شود و سرکه انگور دیرتر مهیا می شود.
  • برای اینکه سرکه انگور قرمز نتیجه شود، در این روش تهیه سرکه انگور از انگور قرمز استفاده کنید و همچنین برای تهیه سرکه انگور سفید، از انگور زرد یا سبز استفاده کنید.
  • توجه کنید که اگر دبه ای که حاوی مواد سرکه انگور می باشد را در دمای زیادتر از 25 مقام سانتیگراد قرار دهید، سرکه کپک می زند و اگر دما پایین تر باشد، مواد تخمیر نمی شود.
  • حتما باید از بطری های شیشه ای برای محافظت سرکه انگور استفاده کنید.
  • در برخی رسپی ها ابتدا دانه های انگور را با میکسر له کرده و سپس در دبه می ریزند.
  • برای اینکه کیفیت سرکه انگور زیادتر شود، از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
  • برای تهیه سرکه انگور پزشک خیراندیش هر چه انگور های تندرست تر و شیرین تری را استفاده کنید، سرکه انگور بهتری نتیجه می شود.
  • برای شفاف تر شدن سرکه انگور اسلامی به هر بطری سرکه انگور یک لیوان سرکه سیب اضافه کنید.
  • اگر در کف دبه کمی گِل ته نشین شد، قبل از اینکه مایع سرکه انگور را دبه ای بریزید تا مجددا استراحت دهید، مواد مایع را در دبه ای دیگر و این گل را خارج بریزید.
  • مزه سرکه انگور باید ترش باشد و نباید بی مزه شود.

منظور می شود : طرز تهیه ترشی برگ مو

راه تهیه کمپوت انگور

[ad_2]