طرز تهیه سیرابی خوشمزه و بدون بو با نخود؛ لعاب دار و شغل ای

[ad_1]

یکی از هنر های آشپزی که واجب است هر خانم خانه داری بلد باشد، طرز تهیه سیرابی است. در این پست مطالبی را می خوانید که با عمل به اون ها یک سیرابی خوشمزه خواهید داشت.

شاید مجسم کنید که سیرابی بوی خوش خوبی ندارد اما واجب به ذکر است که اگر سیرابی به روشی ویژه تهیه شود، به لیست غذاهای موردعلاقه تان اضافه خواهد شد. به علاوه سیرابی از غذاهای فراوان پرخاصیت است که خوردن اون به همه افراد توصیه می شود. در این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه سیرابی به دنبال تمام نکات مهم برای خوشمزه تر شدن اون را می آموزید.

طرز تهیه سیرابی لعاب دار

سیرابی اگر خوشمزه تهیه شود، هر کسی را مجذوب خود خواهد کرد؛ پس می خواهیم طرز تهیه سیرابی خوشمزه را آموزش دهیم. خوب تر است روش پاکیزه کردن سیرابی را که نزد از این در مینویسم منتشر کرده ایم، به طور کامل بخوانید.

مواد واجب برای پخت سیرابی

بی نیاز و شیردان 2 دست
نخود 1 لیوان
پیاز 5 عدد متوسط
دارچین 2 قاشق مرباخوری
سیر 5 حبه
لیمو ترش جدید 4 عدد
روغن به میزان واجب
فلفل سیاه به میزان واجب
نمک و زردچوبه به میزان واجب

روش تهیه سیرابی خوشمزه

تاریخ مورد نیاز: 4 hours.

  1. شستن سیرابی

    سیرابی را به خوبی می شوییم و به قطعه های کوچک تر تقسیم می کنیم.

  2. خیس کردن نخود

    نخود را از شب قبل در کاسه ای ریخته و خیس می کنیم و هر چند ساعت یکبار آب اون را عوض می کنیم تا برای تهیه سیرابی مهیا شود.

  3. عقل کردن پیاز

    سپس از شستن و پوست کردن پیاز، نگینی عقل می کنیم و در ظرفی می ریزیم و برای تهیه سیرابی کنار می گذاریم.

  4. مهیا کردن سیر

    سیر را رنده می کنیم. البته می توانید سیر را ریز عقل کنید.

  5. جوشاندن سیرابی

    سیرابی را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت فراوان قرار می دهیم.

  6. ریختن آب

    تا تقریبا 2 انگشت بالاتر از سطح سیرابی ها را آب می ریزیم و سپس از اینکه جوشید، کف روی سیرابی را برمی داریم.

  7. آبکشی سیرابی

    20 دقیقه سپس از اینکه سیرابی جوشید، سیرابی را با آب می شوییم و در آبکش می ریزیم.

  8. تهیه سیرابی

    در این مرحله از طرز تهیه سیرابی خوشمزه، در قابلمه ای روغن ریخته و پیاز را به اون اضافه می کنیم تا روی حرارت مناسب تفت بخورد.

  9. ریختن سیر

    سپس از اینکه پیاز کمی تفت خورد سیر را می ریزیم. سیر دلیل می شود سیرابی سپس از پخت بوی خوش خوبی داشته باشد.

  10. اضافه کردن ادویه

    فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد فوق اضافه می کنیم و هم می زنیم تا بوی خوش ادویه ها خارج شود.

  11. ریختن سیرابی

    سیرابی را که در بالا شستیم به پیاز و سیر تفت داده اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

  12. اضافه کردن آب

    تا کمی بالاتر از سطح سیرابی، آب ریخته و درب قابلمه را می گذاریم.

  13. ریختن نخود

    سپس از 2 ساعت، نخود را به سیرابی اضافه کرده و هم می زنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم.

  14. ریختن نمک

    واجب است سیرابی تقریبا 1 ساعت و 30 دقیقه بپزد. سپس از این تاریخ نیز کمی نمک می زنیم.

  15. ریختن دارچین

    سپس از اینکه سیرابی پخت و غلظت آب اون مناسب شد، دارچین را به سیرابی اضافه کرده و هم می زنیم.

  16. افزودن آب لیمو

    سپس آب لیمو را می ریزیم و سپس از 10 دقیقه خاموش می کنیم. سیرابی لعاب دار شما مهیا است.

طرز تهیه سیرابی خوشمزه
طرز تهیه سیرابی خوشمزه

نکات پخت سیرابی

  • می توانید سیرابی را به شکل کامل بپزید و سپس از اینکه پخت، عقل کنید.
  • توجه کنید که خوب تر است سیرابی لعاب دار را روی حرارت کم تهیه کنید تا خوشمزه تر شود.
  • دلیل اضافه کردن نمک در آخر، این است که سیرابی دیر نپزد.
  • می توانید کمی زنجبیل بریزید تا طبع سیرابی گرم تر شود.
  • آب لیمو را می توان به وقت سرو به سیرابی اضافه کرده و نوش جان کنید.
  • برخی افراد سیرابی را با ترکیب سرکه قرمز و سیر میل می کنند.
  • برای اینکه سیرابی زودتر مهیا شود، جهت پخت سیرابی از زودپز استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید سیرابی را سپس از شستن به فریزر منتقل کنید و برای هر بار که تصمیم پختن سیرابی دارید، از اون استفاده کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن سیرابی لعاب دار، سیرابی جدید بریزید.
  • برای اینکه سیرابی راحت تر پاکیزه شود، سیرابی را در بهار و تابستان تهیه کنید.
  • می توانید در اواخر تهیه سیرابی، کمی آلوچه خشک بریزید.
  • می توانید سپس از پخت سیرابی، آب اون را فریز کرده و هر بار قطعه ای کوچک از آب سیرابی قطعه شده را در آش جو بریزید.
  • اگر نخود ندارید اون را حذف کنید و دلیل اضافه کردن نخود از بین رفتن بوی بد سیرابی است.
  • همچنین دارچین قابل حذف شدن است.
  • می توانید پیاز و سیر را تفت نداده و به همان شکل و دنبال با آب و سیرابی در قابلمه بریزید تا بپزد.
  • برای قرمز شدن رنگ سیرابی، کمی رب گوجه تفت داده به اون اضافه کنید.
  • اگر نمی خواهید رنگ سیرابی زرد شود، زردچوبه را حذف کنید.
  • می توانید از سیرابی شسته شده استفاده کنید؛ البته واجب به ذکر است که این نوع سیرابی را نیز باید دوباره در خانه بشویید.
  • اگر می خواستید که بوی سیرابی کاملا از بین برود، سپس از شستن، سیرابی را درون آب لیمو یا آب نارنج بریزید و در پشت بلندی و روبروی روشنایی خورشید قرار دهید.

خوب تر است بخوانید : ادویه مخصوص سیرابی

[ad_2]