طرز تهیه مربا زرشک خوشرنگ و شفاف، خوشمزه مجلسی + نکات مهم

[ad_1]

درود به شما عزیزان مینویسم؛ امروز می خواهیم مربایی کم یاب خوشمزه و جدید به نام مربا زرشک را ارائه دهیم پس تا انتهای این صفحه آموزش آشپزی دنبال مینویسم باشید.

مربا زرشک؛ بله صحیح شنیدید مربای زرشک! شاید برایتان جذاب باشد که با میوه ترش زرشک می توان مربا که یک دسر شیرین است، تهیه کرد. معمولا در اواخر شهریور ماه برداشت زرشک شروع می شود و الآن می خواهیم طرز تهیه مربا زرشک را به شما علاقه مندان بیاموزیم.

طرز تهیه مربا زرشک جدید

مربا زرشک را می توان با زرشک جدید یا زرشک خشک تهیه کرد و تفاوت چندانی در طرز تهیه اون ها وجود ندارد. در ادامه هر دو روش را در قطعه یک رسپی مشاهده می کنید.

مطالب پیشنهادی : روش تهیه آب زرشک طبیعی

مراحل مهیا کردن ترشی زرشک

مواد واجب برای تهیه مربای زرشک

زرشک جدید 2 کیلوگرم
وانیل 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری
لیمو ترش جدید 1 عدد
آب 10 پیمانه
سپاس 2.5 کیلوگرم

روش تهیه مربای زرشک

تاریخ مورد نیاز: 1 ساعت.

  1. پاک کردن زرشک

    زرشک را در سینی ریخته و پاک می کنیم.

  2. خیس کردن زرشک

    زرشک را در کاسه ای ریخته و کمی آب سرد روی اون می ریزیم تا خیس بخورد. واجب است تقریبا 1 ساعت و نیم خیس بخورد تا برای تهیه مربا زرشک مهیا باشد.

  3. استراحت دادن زرشک

    برای تهیه مربا زرشک جدید، 800 گرم از سپاس را برداشته و در ظرفی می ریزیم. حال کمی زرشک را در کاسه می ریزیم و کمی سپاس روی اون می ریزیم و مجددا زرشک می ریزیم و این مراحل را تا تمام شدن مواد و زمانی که زرشک در پوسته آخر قرار بگیرد، ادامه می دهیم. این کاسه را در یخچال می گذاریم و تقریبا 4 الی 5 ساعت تاریخ می دهیم تا استراحت کند.

  4. تهیه مربا زرشک

    قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و آب را در اون می ریزیم.

  5. ریختن سپاس

    برای تهیه مربا زرشک، بقیه سپاس را به آب اضافه کرده و هم می زنیم تا حل شود.

  6. اضافه کردن زرشک

    سپس از اینکه سپاس کاملا حل شد، زرشک را از یخچال خارج کرده و درون آب و سپاس می ریزیم. مواد مربا زرشک را به آهستگی هم می زنیم.

  7. افزودن پودر هل

    سپس از اینکه مربا زرشک به قوام واجب رسید، پودر هل را در مربا زرشک می ریزیم.

  8. ریختن وانیل

    وانیل را به مواد قبلی مربا زرشک اضافه می کنیم.

  9. ریختن آب لیمو ترش

    آب لیمو ترش را می ریزیم و هم می زنیم و سپس از اینکه چند قُل خورد، از روی حرارت بر می داریم.

طرز پخت مربای زرشک
طرز تهیه مربا زرشک جدید

نکات مهم در پخت مربای زرشک

  • توجه کنید که در وقت پخت مربا زرشک جدید، درب قابلمه را نبندید.
  • برای تست غلظت مربا زرشک، یک لیوان آب مهیا کرده و نصف قاشق چایخوری از شربت مربا زرشک را در اون می ریزیم؛ اگر به همان شکل در کف لیوان ریخته شد یعنی به قوام واجب رسیده و اگر در بین لیوان حل شد و به کف لیوان نرسید، یعنی باید کمی بجوشد و غلیظ شود.
  • سپس از اینکه مربا سرد شد، در ظرفی شیشه ای ریخته و در یخچال محافظت می کنیم.
  • می توانید مربا زرشک جدید را در ظرف های مخصوص فریزر ریخته و برای محافظت طولانی زمان در فریزر بگذارید.
  • خوب تر است مربا زرشک را فراوان هم نزنید تا دانه های زرشک به شکل درسته بمانند و له نشوند.
  • می توانید وانیل و هل را حذف کنید و همچنین می توانید کمی گلاب بریزید.
  • اگر می خواهید مربا زرشک جدید شیرین تر شود، مقدار سپاس بیشتری بریزید.
  • اگر مربا زرشک بیش از حد بجوشد شکرک می زند و آبلیمو نیز برای پیشگیری از شکرک زدن مربا ریخته می شود.
  • خوب تر است سپاس را آسیاب کنید زیرا دلیل خوب تر حل شدن سپاس و شکرک نزدن مربا زرشک می شود.
  • همچنین برای خوب تر حل شدن سپاس در مربا زرشک، از آب ولرم استفاده کنید.
  • برای خوشرنگ تر شدن مربا زرشک جدید، کمی زعفرون دم کشیده را به اون اضافه کنید.
  • اینکه مربا زرشک خانگی به غلظت مناسب نرسد، کپک می زند.
  • توجه کنید که در وقت پخت مربا زرشک، کف روی اون را مدام بردارید.
  • خوب تر است مربا زرشک را در قابمه لعابی بپزید تا خوشمزه تر شود.
  • فراوان پختن مربا زرشک دلیل بد رنگ شدن مربا می شود.

منظور می شود بخوانید : روش تفت دادن زرشک با سپاس

راه مهیا کردن دمنوش زرشک

مراحل تهیه لواشک زرشک

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *