طرز تهیه 3 دسر هندی (زیبا، ساده و کم هزینه)- مینویسم

[ad_1]

در این مطلب طرز تهیه 3 دسر هندی را به شما آموزش خواهیم داد. این دسر ها با موادی تهیه می شوند که در هر آشپزخانه ایرانی به راحتی یافت می شود.

چنانچه تصمیم داریم دسر های ویژه و متفاوت تجربه کنید حتما این مطلب مطالعه کنید. ما در این پست آموزشی طرز تهیه 3 دسر هندی خوشمزه که با مواد ساده تهیه می شوند را بطور مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم. این دسر ها عبارت اند از بببینکا (Bebinca)، دسر راسگولا (rasgulla) و گلاب جامون (golab jamun).

طرز تهیه چند دسر هندی ساده و کم ارزش

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه حلوا گاجار

دسر ببینکا (Bebinca)

طرز تهیه دسر هندی ببینکا (Bebinca)

ببینکا یکی از خوشمزه ترین، ساده ترین و در عین حال تاریخ برترین دسرهای هندی است. این دسر تنها با چهار ماده اولیه آرد، کشک، شیر نارگیل و کره صحیح می شود. اما چون هر پوسته از این دسر باید جداگانه صحیح شود مهیا کردن تمام پوسته ها گاهی ممکن است تا چهار ساعت طول بکشد. ببینکاهای سنتی معمولا 7 پوسته دارند اما امروزه این دسر با 16 پوسته هم سرو می شود. ناگفته نماند که این دسر اصالتا در ایلیت گوا در هندوستان صحیح شده و به ملکه این منطقه سرشناس است. ببینکا در واقع دسری سنتی است که در شب سال جدید و مراسمات ویژه این منطقه سرو می شود.

  • تاریخ استراحت: 1 ساعت
  • تاریخ مهیا سازی: 40 دقیقه
  • تاریخ پخت: 2 تا 3 ساعت

مواد واجب برای تهیه دسر ببینکا

مواد واجب مقدار
سفیده تخم مرغ 9 عدد
سپاس سفید 400 گرم
شیر نارگیل 600 میلی گرم
آرد 150 گرم
گردو هندی رنده شده 1/4 قاشق چای خوری
نمک 4/1 قاشق غذا خوری
کره داغ شده 1 فنجان (حدود 12 تا 15 قاشق غذاخوری)
کارامل شکری ( در شکل تمایل) 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دسر هندی ببینکا

برای تهیه این دسر خوشمزه مراحل زیر را به ردیف دنبال کنید :

  • در کاسه ای عظیم سفیده های تخم مرغ و سپاس را با هم ترکیب کنید.
  • سپس شیر نارگیل را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا سپاس کاملا حل شود.
  • آرد را الک کرده و آرام به ترکیب سپاس و تخم مرغ ها اضافه کنید. سپس به آهستگی هم بزنید تا جاییکه دیگری هیچ آرد گوله شده ای در ترکیب شما نباشد.
  • الآن ترکیب را از صافی رد کنید.
  • مایع ببینکا را دو به قطعه مساوی تقسیم کنید. به یکی از این قطعه ها کارامل شکری اضافه کنید تا پوسته های انتهایی ببینکا در نهایت سایه تاریک تری از رنگ داشته باشند.
  • مایع ببینکای شما الآن برای پخت مهیا است. یاد بردن نکنید که قبل از قرار دادن در فر، باید فر را با دمای 200 مقام سانتیگراد گرم کنید.
  • الآن درون ظرفی با قطر تقریبی 12 سانت و عمق تقریبا 10 سانتی متر 3 قاشق غذاخوری کره آب شده بریزید. نصف فنجان مایع ببینکا که رنگ تاریک تری دارد را به تابه اضافه کنید. این ترکیب را 15 دقیقه بپزید.
  • سپس 1 قاشق غذاخوری کره آب شده را روی اولین پوسته پخته شده بریزید.
  • پس از این یک پوسته از مایع کمرنگ تر را روی کره بریزید. این پوسته هم باید دنبال با پوسته قبلی 12 تا 15 دقیقه درون فر قرار بگیرد تا کاملا بپزد.
  • این روند را همچنان ادامه دهید. یعنی هر بار 1 قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و یکی در بین نصف فنجان مایع ببینکای روشن یا تاریک اضافه کنید و هر بار درون فر قرار دهید تا پوسته های جدید بپزند و به پوسته های کهنه اضافه شوند. با این میزان از مایع ببینکا می توان 10 تا 11 پوسته از این دسر خوشمزه صحیح کرده و روی هم قرار داد.
  • هنگامی آخرین پوسته پخته شد یک پوسته کره به روی پوسته نهایی بریزید.
  • اجاره دهید ببینکای شما سرد شده و به دمای اتاق برسد. پس از این تابه حاوی ببینکا را کمی گرم کنید یا اینکه تابه را درون آب داغ قرار دهید تا دسر به راحتی از ظرفش خارج شود. در آخر ببینکا را به ظرف سرو منتقل کرده و نوش جان کنید!

نکات زرد در تهیه ببینکا

  • یاد بردن نکنید که مزه یک ببینکای خوب را مواد اولیه اش نمی سازند. همان طور که دیدید مواد اولیه این دسر چندان ویژه نیستند. این طرز تهیه و صبوری شما در پروسه مقاوم است که یک ببینکای عالی با طعمی ویژه به هدیه می آورد.
  • پخت ببینکا به تجربه و حوصله نیاز دارد. البته نوع فر و دمای اون هم در مزه ببینکا بی تاثیثر نیست. پس صبر نداشته باشید در اولین تجربه پخت از این دسر برنده باشید.
  • می توانید با فراوان تر شدن پوسته ها هر بار کارامل بیشتری به مایع ببینکا اضافه کنید تا پوسته های بالایی سایه تاریک تری از رنگ داشته باشند.
  • البته همان طور که در لیست مواد اولیه هم نشانه کردم اضافه کردن کارامل کاملا اختیاری است.
  • یاد بردن نکنید که حتما در پخت پوسته ها از تایمر استفاده کنید. هیج پوسته ای نباید نپخته یا بیش از حد پخته باشد.
  • ببینکای پخته شده باید آرام به دمای اتاق برسد. منظور می کنم یک شب تابه را در مکان اتاق قرار دهید و فردا سحر از قطعه خارجش کنید. در این شکل پوسته ها خوب تر روی هم سوار شده و ریسک دوباره شدن شان از هم کمتر می شود.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی بوندی لادو هندی

راسگولا (rasgulla)؛ دسر هندی

طرز تهیه دسر راسگولا هندی

راسگولا دسری هندی وابسته به منطه بنگال است که بافتی اسفنجی و آبدار دارد. طرفند اصلی تهیه این دسر جوشاندن شیر و آب شکری است. در واقع از این طرفند برای صحیح کردن بسیاری از شیرینی های هندی استفاده می شود اما راسگولا دسری ویژه وابسته به بنگال هند است.

تهیه این دسر فراوان ساده است. فوت و فن کوزی گری پختن یک راسگولای خوشمزه هم استفاده از آب سرد و یخی است. در واقع هنگامی توپ های راسگولای شما در آب گرم پخته شدند بلافاصله باید به آب سرد و یخ دار منتقل شوند تا فرم گرد و پف کرده خود را از دست ندهند.

  • تاریخ مهیا سازی: 10 دقیقه
  • تاریخ پخت: 30 دقیقه
  • تاریخ استراحت: 1 ساعت
  • تاریخ کلی مورد نیاز برای تهیه راسگولا: 1 ساعت و 40 دقیقه
  • 17 راسگولا با این مقدار مواد تهیه می شوند.

مواد واجب برای تهیه دسر راسگولا

مواد واجب مقدار
شیر پر چرب 2 لیتر
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
سپاس 1 فنجان
آب 5 فنجان
هل 3 عدد

طرز تهیه دسر راسگولا هندی

  • در مرحله اول شیر را درون ظرفی عظیم بریزید و بجوشانید. دائم شیر را هم بزنید تا ابدا ته نگیرد.
  • هنگامی شیر به جوش آمد 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید. می توانید به جای آب لیمو از سرکه هم استفاده کنید.
  • شعله اجاق شما باید در این مرحله متوسط رو به پایین باشد. آنقدر شیر را هم بزنید تا دلمه ببندد.
  • به محض اینکه آب شیر جدا شد شعله را خاموش کرده و دیگر هم نزنید.
  • شیر دلمه بسته را درون پارچه ای نخی بریزید تا آبش کشیده شود. یاد بردن نکنید  که حتما زیر پارچه شما کاسه ای باشد. برای چی که آب خارج شده از شیر فراوان مقوی بوده و برای صحیح کردن سوپ یا مهیا کردن خمیر عالی است.
  • دلمه های شیر را با دست فشار دهید تا آب شان کاملا کشیده شود. مواظب باشید چون دلمه ها در این مرحله فراوان داغ هستند.
  • دلمه های باقی مانده را با آب شیر بشویید تا ترشی آب لیمو از بین برود.
  • مجدد دلمه ها را فشار دهید تا آب اضافی شان خارج شود. البته این فشار نباید به حدی باشد که رطوبت طبیعی پنیر به دست آمده خارج شود.
  • پنیر را 1 ساعت آویزان کنید تا آبش خارج شود اما رطوبت طبیعی اش را نگه داری کند.
  • پس از این زمان پنیر را به زمان 5 دقیقه عقل کنید.
  • عقل کردن باید تا جایی نزد برود که پنیر شما به ترکیب کاملا آرام و بدون هیچ گره ای تبدیل شود.
طرز تهیه دسر راسگولا
  • الآن پنیر عقل و له شده را به اندازه توپ های کوچک درآورده و کنار بگذارید. روی ظرف توپ های پنیری را با پارچه ای بپوشانید تا خشک نشوند.
  • درون قابلمه ای عظیم سپاس و آب و هل را ترکیب کنید.
  • این ترکیب را هم زده و به جوش بیاورید تا سپاس کاملا حل شود.
  • آب شکری باید به زمان 5 دقیقه بجوشد.
  • توپ های پنیری را یکی یکی به آب و سپاس در حال جوشیدن اضافه کنید.
روش تهیه راسگولا هندی
  • در ظرف را گذاشته و اجازه دهید گلوله های پنیری 10 دقیقه در آب شکری جوش بخورند تا حجم شان دو برابر شود.
  • الآن باید راسگولاهای پخته شده را درون آب یخ بیاندازید تا حجم شان کم نشود.
  • هنگامی راسگولا ها کاملا سرد شدند از آب سرد خارج کرده و دوباره هم در محلول شکری بیاندازید.
  • راسگولاهای سرد شده مهیا سرو هستند. نوش جان!

نکات زرد در تهیه راسگولا

  • هر چه شیر به کار رفته در راسگولا غلیظ تر و پر چرب تر باشد، دسر شما خوشمزه تر خواهد شد.
  • برای عقل کردن پنیر باید فراوان صبور باشید. این کار باید به آهستگی انجام شود تا پنیر جنگ اما له شده و ساختار منسجمی برای تهیه گلوله ها داشته باشد.
  • گلوله های پنیری نباید هیچ گونه شکافی داشته باشند. در غیر این شکل در مرحله جوشانده شدن در آب شکری گلوله های پنیری شما از هم دوباره می شوند.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه پانی پوری هندی

دسر گلاب جامون (golab jamun)

دسر گلاب جامون

گلاب جامون دو دستور تهیه متفاوت دارد. این دسر هندی خوشمزه و پر طرفدار را هم می توان هم با ماوا صحیح کرد هم پودر شیر. از اون جایی که ماوا به راحتی پیدا نمی شود در این دستور از پودر شیر جایگزین اون می شود. پودر شیر را می توانید به راحتی از هر سوپر مارکتی تهیه کنید. تفاوت گلاب جامونی که با ماوا صحیح شده و گلاب جامونی که با پودر شیر صحیح شده در این است که اولی بافتی منسجم تر و دومی بافتی آرام تر خواهد داشت.

  • تاریخ مهیا سازی: 20 دقیقه
  • تاریخ پخت: 30 دقیقه
  • قابل سرو برای 9 تا 10 نفر

مواد واجب برای تهیه گلاب جامون

تهیه گلاب جامون با پودر شیر نیازمند تجربه و فوت و فن خاصی نیست. فقط باید صبور باشید و به کیفیت خمیر تهیه شده دقت کنید. این خمیر باید رقیق و جاری باشد تا در تاریخ فرو رفتن در روغن به خوبی قرمز شود.

مواد واجب مقدار
سپاس یک فنجان
هل سبز 1 دانه
آب نصف فنجان
آب لیمو 1 تا 2 قطره
پودر شیر 1/4 فنجان
آرد 1/4 فنجان
جوش شیرین 1/8 قاشق چای خوری
کره داغ شده 1 قاشق غذاخوری
شیر 2 تا 3 قاشق غذاخوری
روغن یا کره برای قرمز کردن به مقدار واجب

طرز تهیه گلاب جامون با پودر شیر

  • سپاس، هل، آب و 1 تا 2 قطره آب لیمو را درون تابه یا قابلمه ای بریزید. آب لیمو دلیل می شود سیروپ شما پس از سرد شدن نبندد.
  • ترکیب فوق را با حرارت مناسب گرم کنید تا به جوش بیاید. زمانی که میزان ترکیب نصف شد و غلظتش دو برابر، شعله را خاموش کنید. تقریبا 8 تا 10 دقیقه طول می کشد تا ترکیب فوق به غلظت واجب برسد. در این شکل سیروپ سپاس شما مهیا است.
  • آرد، پودر شیر و جوش شیرین را درون کاسه ای با لبه گشاد بریزید.
  • ترکیب درون کاسه را فراوان خوب با هم ترکیب کرده و سپس 1 قاشق کره را اضافه کنید.
  • با دست خود ترکیب را هم بزنید. کره باید کاملا با سایر مواد موجود در کاسه یکدست شود.
  • شیر را اضافه کرده ودوباره هم بزنید تا شیر هم با سایر مواد ترکیب شود.
  • اگر واجب بود مقدار بیشتری شیر اضافه کرده و فراوان خوب هم بزنید. ترکیب شما باید فراوان لطیف و یکدست باشد. البته ممکن است کمی چسبناک باشد اما جای هیچ نگرانی نیست. واجب نیست ترکیب را فراوان به هم زده یا حتی ورز دهید. فقط فراوان یواش در این حد قاتی شان کنید که کاملا به خورد هم بروند. اگر ترکیب بیش از اندازه هم زده یا ورز داده شود سفت می شود و در نهایت، سیروپ سپاس را جاذبه نمی کند.
  • کف دستان خود را چرب کرده و خمیر را به اندازه توپ های کوچک گرد کنید و کنار بگذارید. از این میزان ماده اولیه تقریبا 9 تا 10 توپ ریز گلاب جامون به دست می آید. توپ های شما باید کاملا گرد و بدون هیچ ترکی باشند. اگر تیله های گلاب جامون شما ترک می خوردند دلیل این است که خمیر شما خشک است. در این شکل 1 قاشق چای خوری یا حتی بیش تر شیر اضافه کنید تا کمی آرام تر شود. سپس تیله های گلاب جامون را صحیح کنید. واجب نیست تیله های گلاب جامون بیش از اندازه عظیم باشند. برای چی که این گوی های خوشمزه پس از قرمز شدن در روغن یا کره و خیسانده شدن در سیروپ سپاس دو برابر می شوند.
  • روغن یا کره را درون تابه یا قابلمه ای کوچک و گود داغ کنید. روغن شما باید به اندازه متوسط داغ باشد. برای فهمیدن این دما کمی از خمیر را درون روغن بیاندازید. اگر این مقدار خمیر بلافاصله تغییر رنگ داد و بالا آمد دمای روغن برای قرمز کردن گلاب جامون ها مهیا است. اما اگر خمیر قهوه ای شد و بالا آمد یعنی روغن بیش از اندازه داغ است و باید کمی از دما بیافتد. صحیح بالعکس اگر خمیر بالا نیامد یعنی سرد است و باید کمی داغ تر شود.
  • سپس 2 تا 3 عدد توپ گلاب جامون را اضافه کنید. این تعداد به ظرفیت تابه شما بستگی دارد. دما را کمتر کنید تا درون این تیله های خوشمزه هم کاملا بپزد.
  • با کمک کفگیری دائما گلاب جامون ها را بگردانید. در عرض 2 تا 3 دقیقه رنگ این تیله ها زرد یا قهوه ای روشن می شود.
  • قرمز کردن را ادامه دهید. تا جاییکه تیله های گلاب جامون قهوه ای زرد رنگ شوند. این مرحله تقریبا 6 تا 7 دقیقه طول می کشد. سپس گلاب جامون ها را از روغن درآورده و روی دستمال آشپرخانه قرار دهید تا روغن اضافه شان کشیده شود. دائما باید دمای روغن را تحت کنترل داشته باشید. یعنی با کم و فراوان کردن شعله کاری کنید که همیشه دمایی مناسب داشته باشد.
  • سیروپ سپاس را به اندازه 2 تا 3 دقیقه داغ کرده و سپس گلاب جامون ها را درون سیروپ بیاندازید. توپک ها باید به اندازه 2 ساعت در سیروپ بمانند تا کاملا شهد و شیرینی اش را جاذبه کنند. زمانی که گلاب جامون ها عظیم شدند یعنی به اندازه کافی سیروپ جاذبه کرده اند. در این مرحله می توانید این شیرینی های خوشمزه را سرو کرده و خوشی ببرید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه دسر شریخند

نکات زرد در پخت گلاب جامون

  • برای اینکه در تاریخ صرفه جویی کنید بلافاصله پس از مهیا شدن خمیر و قبل از گرد کردن توپ ها روغن را روی حرارت داغ کنید. در این شکل کار گرد کردن توپ ها که تمام شد بلافاصله روغن داغ مهیا است.
  • اگر سیروپ سپاس را بیش از اندازه داغ کنید در تاریخ سرد شدن فراوان سفت می شود. در این شکل چند قطره آب اضافه کرده کمی جوش بزنید تا به غلظت واجب برسد.
  • خمیر را بیش از اندازه هم نزده و ورز هم ندهید. در این شکل توپ های شما سفت شده و سیروپ سپاس را به خوبی جاذبه نمی کنند.
  • بیش از اندازه جوش شیرین در ترکیب نریزید. جوش شیرین فراوان گلاب جامون را کشسان می کند.
  • دمای قرمز شدن گلاب جامون ها باید مناسب باشد تا درون این شیرینی های خوشمزه هم فراوان خوب بپزد.
  • حتما دمای روغن را چک کنید. نحوه تست کردن دمای روغن به شکل کامل در قسمت طرز تهیه توضیح داده شده است.
  • اگر می خواهید سیروپ سپاس شما کمی خوشمزه تر و خوش رنگ و لعاب دارتر شود چند رشته زعفرون به اون اضافه کنید.
  • گلاب جامون ها را می توان به شکل گرم با بستنی وانیلی سرو کرده و خوشی برد.

[ad_2]