قصـه شیر تعزیه چیست آیا در عاشورا وجود داشته؟ +فیلم

[ad_1]

قصـه شیر تعزیه چیست آیا در عاشورا وجود داشته؟ دنبال با فیلم های تعزیه با وجود شیر سلطان جنگل را در این صفحه ببینید.

داستان شیر تعزیه چیست آیا در عاشورا حضور داشته؟ +فیلم

بدون شک شما هم با تعزیه ها و روضه هایی روبرو شده اید که در اون از شیر سلطان جنگل و کمک اون به امام حسین در عاشورا صحبت می‌شود بسیاری از مردم می خواهند بدانند که آیا واقعاً شیری که در روضه ها و تعزیه ها از اون صحبت می‌شود واقعیت داشته یا خیر .

قصـه شیر تعزیه چیست

متاسفانه بسیاری از روضه خوان ها بدون منبع موثق اقدام به قصـه سرایی درباره صحرای کربلا می کنند و صرفاً هدفشان گریه انداختن مردم و ناراحت کردن فضای روضه است.

درباره شیر تعزیه روایات متعددی وجود دارد برخی از محدثین معتقد هستند که سپس از به شهادت رساندن امام حسین دشمنان می خواستند که با اسب جسم مبارک ایشان را لگدمال کنند شیر سپس از اینکه متوجه میشود در ظهر عاشورا چه اتفاقاتی چهره داده خود را بر جسم امام حسین رساند و بر روی جسم ایشان خیمه میزند عمر بن سعد با دیدن این شیر به سپاه خود فرمان می دهد که این یک هقه جدید از سپاه بنی عباس است.

آیا در عاشورا وجود داشته؟

روایات دیگری درباره شیر تعزیه به قصـه سلطان قیس برمیگردد جریان سلطان قیس هندی که مربوط به ۲۰۰ سال نزد میباشد که البته سند معتبری هم ندارد اینگونه روایت شده که سلطان قیس در هندوستان حکومت می کرد روز عاشورا که صبر اش سر رفته بود برای زمان‌ فراغت به شکار می رود آهویی را مشاهده میکند و به دنبال این حیوان می رود اما یکباره آهو غیب میشود و سپس از بررسی پیشتر شیری به او حمله می کند سلطان قیس به امام حسین متوسل می شود امام حسین با حال تشنه و زخم های روی بدنش به کمک سلطان قیس می آید و شیر هنگامی که امام حسین را دید قدم بر حضرت گذاشت و گریه کرد و از آنجا رفت.

با توجه به اسناد با اعتبار شیعی قصـه سلطان قیس و قصـه شیر و فضله هیچ کدام اعتبار و سند کافی ندارند.

داستان شیر تعزیه چیست آیا در عاشورا حضور داشته؟ +فیلم

چگونه شیر درون تعزیه شد؟

اما برای چی و چگونه شیر درون عزاداری حسینی شد؟ آنچه مشخص است این است که ورود برخی سنت های غیراسلامی به قلب حماسه کربلا و عزاداری عاشور و تاسوعا از تاریخ صفویه شروع می شود. صفویه فراوان زیاد دنبال این بود که آیین سازی کند و از این راه حکومت شیعی خود را پایدار نگه دارند. برخی معتقدند ورود شیر به سنت عزاداری از تاریخ سلطنت صفویه شروع شده است. این امر زمانی تایید می شود که بدانیم، «شیر» در سنت پهلوانی و روحیه ایرانی با ارزش و مهم بودن فراوان زیادی دارد و صفویه نیز از راه تلفیق مذهب شیعه با این نمادها و سنن ایرانی کوشش در تثبیت باورهای شیعی و تثبیت حکومت خود داشت.

[ad_2]