[ad_1]
اگر تصمیم پخت غذاهای نذری دارید، شما باید بفهمید برای بار گذاشتن قیمه یا عدس پلو برای مثلاً ۳۰۰ نفر چقدر مواد واجب دارید. سرآشپزهای ما، راز این معما را می دانند. البته مقدار مواد غذای نذری برای ۱۰۰ نفر در نظر گرفته شده تا خودتان به تناسب نفرات، کم و زیادش کنید.
راهنمای تهیه مواد اولیه برای طبخ غذاهای نذری
در این راهنما مواد واجب برای تهیه غذاهای نذری ۱۰۰ نفر ذکر شده ، شما بسته به نیازتان مقادیر را کم یا فراوان کنید. مثلا برای ۵۰ نفر مقادیر نصف و برای ۳۰۰ نفر سه برابر می شود.
میران مواد غذاهای نذری : خورش قیمه نذری (برای ۱۰۰ نفر)
لپه ۳ کیلوگرم
گوشت عقل شده ۱۰ کیلوگرم
سیب زمینی ۷ کیلوگرم
روغن ۴ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۲ و نیم کیلوگرم
پیاز ۵ کیلوگرم
آبلیمو به مقدار واجب
زعفرون ۱ مثقال
هل و گلاب به میزان واجب
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچبن به میزان واجب
میران مواد غذاهای نذری : عدس پلو نذری ( برای ۱۰۰ نفر)
برنج ۱۵ کیلوگرم
عدس ۴ تا ۴ و نیم کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۶ تا ۷ کیلوگرم
کشمش ۳ کیلوگرم
زعفرون ۱ مثقال
روغن ۴ کیلوگرم
هل و دارچین به میزان واجب
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان واجب
میران مواد غذاهای نذری : خورش قورمه سبزی (برای ۱۰۰ نفر)
گوشت گوسفندی ۸ کیلو گرم
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز ۲ تا ۲ و نیم کیلوگرم
پیاز ۱۰ کیلو گرم
لیمو عمانی ۱ کیلو گرم
سبزی قورمه ۱۰ کیلو گرم
(شامل تره ۳ کیلو، جعفری ۴ کیلو،گشنیز ۱ کیلو، اسفناج ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم، شنبلیله ۲۰۰گرم)
روغن ۴-۵ کیلو
نمک فلفل زردچوبه به مقدار واجب
برنج برای پخت پلو ۱۵ کیلو گرم
میران مواد غذاهای نذری : زرشک پلو نذری (برای ۱۰۰ نفر)
مرغ بدون پوست ۱۵۰ گرم برای هر نفر (۳۵ کیلو برای ۱۰۰نفر)
پیاز متوسط ۶ تا ۷ کیلو
رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ کیلو
زرشک حدودا ۲ کیلو
سپاس برای هر ۱۵۰ گرم زرشک ۱ قاشق سوپخوری
زعفرون ۱ مثقال
نمک و زردچوبه فلفل به میزان دلخواه
روغن مخصوص قرمز کردنی به مقدار واجب
برنج حدودا ۱۸ کیلو
روغن ۳ کیلو
میران مواد غذاهای نذری : خورش فسنجان نذری (برای ۱۰۰نفر)
گردو ۵ تا ۶ کیلو
مرغ ۲۰ کیلو
زعفرون نیم مثقال
پیاز رنده شده ۴ کیلو
برگ بو ۱۲ برگ
رب انار مرغوب ۲-۳ کیلو
سپاس به دلخواه ۱ کیلو
نمک، فلفل ، زردچوبه به مقدار واجب
میران مواد غذاهای نذری : آش رشته نذری (برای۱۰۰نفر)
لوبیا قرمز ۱ و نیم کیلو گرم
عدس ۲ و نیم کیلوگرم
نخود ۱ و نیم کیلو
لوبیا چیتی ۲۵۰ گرم
پیاز ۵ کیلو
سیر ۲ کیلو
سبزی آش ۱۵ تا۲۰کیلو
(تره ۴ کیلو. چغندر ۳ کیلو. شوید ۲ و نیم کیلو. گشنیز ۲ کیلو. شنبلیله نیم کیلو. جعفری ۵کیلو. اسفناج ۳ کیلو)
کشک ۲ کیلوگرم یا زیادتر
رشته مخصوص آش ۶ کیلو یا زیادتر (بستگی به نوع و انداره رشته داره)
نعنا داغ به میزان واجب
زردچوبه فلفل نمک کمی
روغن به میزان واجب
میران مواد غذاهای نذری : شله زرد (برای ۱۰۰نفر )
برنج نیم دانه ۳ کیلو
سپاس ۵ تا ۶ کیلو
زعفرون ۱ و نیم مثقال
گلاب ۴-۵ پ
دانه هل ۱/۴ پ
کره ۳۰۰ گرم
پودر دارچین برای تزئین دلخواه
مغز خلال بادام ۶۰۰-۷۰۰ گرم
میزان مواد حلوای مجلسی (برای ۱۰۰ نفر)
آرد گندم ۷۰۰ گرم
آرد برنج ۳۰۰ گرم
کره ۳۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم
هل ساییده شده ۱ قاشق چایخوری
مواد واجب برای شربت حلوا
سپاس ۸۰۰ گرم
آب ۲ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
زعفرون ساییده شده ۲ قاشق چایخوری
مواد واجب برای تهیه لوبیا پلو نذری برای (۱۰۰)نفر
برنج ۱۲ تا ۱۵ کیلو گرم
لوبیا سبز ۵ تا ۷ کیلو گرم
گوشت ۵ تا ۷ کیلو گرم
پیاز ۵ کیلو گرم
رب گوجه فرنگی ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم
زردچوبه ۱۰۰ گرم
زعفرون به میزان واجب
نمک و فلفل به میزان واجب
روغن به میزان واجب
طرز تهیه
ابتدا پیاز را درون تابه ریخته و کمی با روغن تفت می دهیم. زمانی کمی پیاز رنگش تغییر کرد گوشت را به شکل نگینی عقل کرده و به پیاز می افزاییم.
اگر چربی گوشت کم بود کمی روغن اضافه می کنیم. سپس از تفت خوردن کمی آب اضافه کرده تا بپزد.
حال لوبیای عقل شده را درون آب جوش می ریزیم و به محض اینکه آب جوش آمد چند دقیقه درون آب ریخته و سپس آبکش کرده و آب سرد روی اون می ریزیم.
سپس لوبیا را به گوشت اضافه و با بقیه مواد تفت می دهیم. رب را اضافه کرده و تفت می دهیم.
ادویه ها اضافه و سپس کمی آب ریخته تا مواد کامل بپزد و به روغن بنشیند.
حال ته دیگ را نان یا سیب زمینی گذاشته و یک پوسته برنج و یک پوسته مواد می ریزیم و یک ساعت و نیم تاریخ می دهیم تا دم بکشد.
نکات مهم در تهیه لوبیا پلو نذری
برنج را زنده بردارید تا لوبیا پلو شفته نشود.
یک دلیل دیگر که لوبیا پلو شفته می شود این است که آب مواد فراوان است، بنابراین آب کم بریزید یا اگر آب مواد فراوان است بگذارید بجوشد تا مواد سفت شود.
زعفرون را روی برنج سفید بریزید تا رنگ خودش را علامت دهد. اگر روی مواد بریزید رنگش مشخص نمی شود.
قبل از آنکه درب دیگ را بگذارید با دسته ملاقه یا دسته کفگیر چند سوراخ درون برنج ساختن کنید و سپس روی سوراخ را بپوشانید با این کار هم کمک می کنید تا بخار راحت تر به بالای دیگ برسد هم با پوشاندن سر سوراخ دلیل می شوید بخار از برنج خارج نشود و درون برنج آویزان بماند.
گوشت را می توانید چرخ یا عقل کنید. توصیه می کنم گوشت را عقل کنید، چون دلیل می شود مواد شما فراوان پر لعاب نشده و لوبیا پلو شفته نشود، همچنین گوشت در غذا ظاهرنمایی می کند.
برنج و مواد را در وقت دم کردن باهم قاطی نکنید این کار دلیل می شود برنجتان عقل و له شود.
ادویه ای که به لوبیا پلو بوی خوش و مزه فوقالعادهای میدهد، دارچین است. در شکل تمایل به مواد اضافه کنید.
طرز تهیه چلو گوشت نذری برای ۱۰۰ نفر
مواد واجب
گوشت گردن گوسفند برای هر نفر ۱۰۰ الی ۱۸۰ گرم
پیاز ۵۰ عدد
رب گوجهفرنگی ۵۰ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان واجب
زعفرون، دارچین و برگ بو به میزان واجب
آبلیمو جدید ۲۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا پیاز را در روغن کمی تفت داده، سپس گوشت ماهیچه را اضافه کرده و تفت دهید.
کمی زعفرون و دارچین روی گوشت و پیاز بپاشید.
کمی آب داغ بریزید و درب قابلمه را ببندید تا با حرارت کم، یواش یواش گوشت و پیاز آب بیندازند و پخته شوند.
پخت گوشت چلو گوشت نذری حدود ۲- ۳ ساعت طول میکشد.
اگر واجب بود کمکم آب جوش اضافه کنید.
در آخر کمی زعفرون و کمی آبلیمو (بسته به ذایقه) و کمی نمک به غذا اضافه کنید.
نکته : در شکل تمایل میتوانید برای زیادتر معطر شدن گوشت، چند حبه سیر، هویج، کرفس و یا فلفل دلمهای خوراک اضافه نمایید.
نمایید اما بدون این مواد نیز، چلو گوشت نذری شما فراوان خوشمزه و مطبوع خواهد بود.
چلو را به هر روشی که مایلید طبخ نمایید.
روش پخت ماهیچه بدون آب
ابتدا ماهیچهها را در کمی روغن و زردچوبه با حرارت بالا تفت دهید تا دور و بر آنها زرد شود
سپس یک ردیف ماهیچه و یک ردیف پیاز خلال شده بچینید.
کمی روغن زیتون، زعفرون دم کرده ، فلفل و زردچوبه روی ماهیچهها بریزید.
در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ماهیچه با آبی که از پیازها خارج می شود با حرارت کم بپزد.
دقت کنید نباید ماهیچهها را جابه جا کنید، چون اگر پیازها زیر ماهیچهها بروند، می سوزند و آب نمی اندازند.
زمانی ماهیچهها پختند، نمک اضافه کنید.
ماهیچهها را جابجا کرده و حرارت را فراوان کنید تا پیازها قرمز شوند.
پیازهای زرد شده را وقت سرو کنار ماهیچهها بگذارید.
[ad_2]