نکات مهم برای پخت غذاهای نذری در ماه محرم و رمضان • جونی

[ad_1]

پخت غذاهای نذری در رمضان و ماه محرم سنتی است که در این ایام آمیخته به عبادت و عزاداری است. غذاهای معمول این نذری ها قیمه، قورمه سبزی، شلیل زرد، زرشک پلو، آش و عدس پلو است.

در ادامه نکاتی در مورد پخت غذاهای نذری را بخوانید.

پختن غذاهای نذری: قیمه

سرشناس ترین غذای ماه محرم قیمه است. غذای خوشمزه ای که کالری زیادی دارد. پس می تواند بهترین غذا برای عزاداران امام حسین (ع) باشد که سپس از چند ساعت عزاداری خسته و گرسنه می شوند. برای تهیه قیمه نذری قبل از هر اقدامی باید بفهمید چه و چه مقدار بخرید؟

پخت غذاهای نذری، قیمه

لپه، جزء اصلی خورش قیمه، به سبب محتوای فیبر، مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می گیرد. مقدار فراوان گوشت چرخ کرده این خورش را خوشمزه تر می کند. البته از آنجایی که گیلاس معمولاً چرب و پرچرب است، خوب تر است کسانی که چربی خون بالایی دارند کمتر بخورند.

چند سالی است که سیب زمینی قرمز شده جای خود را به چیپس روی پرس های روغنی داده است. صحیح است که انجام اون آسان است، اما چیپس و روغن باقی مانده اون را نباید با سیب زمینی تازه تهیه شده با روغن مخصوص قرمز کردنی اشتباه گرفت. این کجا و اون کجا؟

با تجربیات چه می گویند؟
مغزهای قیسی را قبل از قرار دادن در آب در یک تابه عظیم با ادویه و روغن کمی تفت دهید. در این شکل بوی شدید اون از بین می رود و لپه در وقت جوشیدن له نمی شود. مخصوصا زمانی که مقدار اون فراوان باشد.

قیمه از اون دسته خورش هایی است که برای طبخ خوب و مزه لذیذ اون نیاز به توانایی آشپزی دارد. پس حتما قبل از پخت نذری با آشپز استاد در پخت نذری مشاوره کنید.

غذاهای پخت و پز: گوشت گوساله کبابی

از آنجایی که چلوکباب معمولا مورد پسند اکثر مردم است، غذای مناسبی برای نذری است. اگر می خواهید چلوکباب نذری خودتان اون را در خانه تهیه کنید، حتما باید یک کباب پز شغل ای باشید وگرنه حتی نمی توانید سیخ صحیح کنید و منظور شما ناقص می شود. پس خوب تر است کار را به دست یک متخصص بسپارید.

نذورات آشپزی، چلو کباب

اگر خودتان مسئول تهیه گوشت کباب هستید، مواظب باشید که گوشت باقی مانده را نخرید زیرا غذای ارائه شده خوش مزه و مهمتر از همه خواصی که باید داشته باشد را نخواهد داشت. در انتخاب محل پخت کباب دقت کنید تا از نظر بهداشتی و از همه مهمتر مزه غذا راحت باشید.

با تجربیات چه می گویند؟
یاد بردن نکنید که پیاز رنده شده برای کباب نباید آبدار باشد.

عرضه غذای پخت: کورماه سبزی

قورمه سبزی زیادتر از همه نذری ها کار و تاریخ می گیرد، زیرا سبزی دارد و پاکیزه کردن، عقل کردن و قرمز کردن سبزی وقت و انرژی می گیرد. اما با این حال، بسیاری از عزاداران هر سال نذری به امام می‌دهند. برای چی که قورمه سبزی نسبت به سایر غذاهای محرم نذری طرفداران ویژه خود را دارد.

پخت غذاهای نذری قرمه سبزی
سبزیجات سبز شامل شنبلیله، تره فرنگی و جعفری است. این سبزی ها خورش را خوشمزه می کنند و خواص زیادی دارند.

تره قورمه سبزی برای رفع عفونت های بدن مخصوصا در ماه محرم که چند سالی است مترادف دوره زمستان است و بسیاری از مردم سرما خورده اند سودمند است.

وجود شنبلیله نیز این خورش را برای افراد دیابتی مناسب می کند. این سبزی در قبل داروی دیابت بوده است. حبوباتی که به خورش سبزی اضافه می شود پروتئین و فیبر دارد و این غذا را برای روزهای عزا که انرژی و قدرت زیادی می طلبد مناسب می کند.

با تجربیات چه می گویند؟
اگر از سبزیجات مهیا استفاده نمی کنید کافی است به چند نفر از همسایه ها بگویید که برای سبزی نذری سبزی خریده اید، ایمن باشید آنقدر انرژی به شما کمک خواهد کرد که روند طولانی تهیه سبزی برای خورش فراوان زود تموم میشه بودن

پختن غذاهای نذری: پوسته زرد و خاکستر

البته نذری های محرم فقط چلو و خورش نیست. بسیاری از مردم از خاکستر و صدف زرد نذر می کنند. مورد دیگر این است که خودتان اون را بپزید. کمتر آشپزخانه و رستورانی وجود دارد که صدف یا سوپ زرد می پزد. اما می توانید از افراد با تجربه کمک بگیرید.

پختن غذاهای نذری، صدف زرد
پوسته زرد به نام بین وعده فراوان مغذی و لبریز از خواص است. لعاب برنج پوسته زرد برای گلو سودمند است، مخصوصا اگر داغ باشد. زعفرون پوسته زرد را زیبا و خوشبو می کند و خاصیت شادمانی بخشی و راحتی قسمت دارد. اگر فراوان غذا بخورید همه چیز مضر است. پوسته زرد را هم فراوان نخورید، ممکن است برای شما خوب نباشد.

پخت غذاهای نذری، خورش

آش نشد و آش شله قلمکار در ماه محرم فراوان پخته می شود. خاکستر که مخلوطی از سبزیجات، حبوبات، غلات و گوشت است، مغذی و لبریز از خواص است و تمام نیازهای بدن از فیبر و نشاسته گرفته تا پروتئین و کلسیم را تامین می کند.

با تجربیات چه می گویند؟
نخود و لوبیا را از چند روز قبل خیس کنید تا تورم اون برطرف شود. اجازه ندهید سوپ زرد فراوان بجوشد تا سفت شود. زیرا هر دوی آنها سپس از کشش مقاوم تر می شوند.

پیشنهادات آشپزی: زرشک پلو با مرغ

چند سالی است که زرشک پلو و مرغ در غذاهای نذری درون شده و آمار پخت اون حتی از قیمه و قورمه سبزی هم پیشی گرفته است. پخت برشک پلو نسبت به سایر غذاها راحت تر است، بنابراین می توانید اون را به راحتی در منزل تهیه کنید. در ضمن زرشک پلو با مرغ غذای پرطرفداریه!

نذری آشپزی، زرشک و مرغ پلو

استفاده از زرشک در نذری محرم در دوره سرما خواص خود را به خوبی علامت می دهد. زیرا زرشک خاصیت ضدعفونی کنندگی و آنتی بیوتیکی دارد. علاوه بر این، مزه ترش زرشک هر غذایی را خوشمزه تر می کند. حتی برخی ها زرشک را در قیمه می ریزند. گوشت مرغ معدن پروتئین است و اگر خوب پخته شود مورد پسند همه قرار خواهد گرفت.

زرشکی که برای عرضه مهیا می کنید باید کیفیت بالایی داشته باشد. این را می توانید از رنگ و ظاهر زرشک تشخیص دهید. زرشک مرغوب قرمز است و به اون زرشک تالاری می گویند. زرشک مقام دو را زیرتالاری می گویند. البته اگه آشپز خوب باشه میتونه با زرشک زیر سالن غذای خوب صحیح کنه.

به جای مرغ کامل، می توانید گوشت ران و سینه مرغ را جداگانه بخرید. در این شکل واجب نیست دلواپس باشید که با مرغ مانده چه کنید.

با تجربیات چه می گویند؟
اگر مرغ را با چند دانه هل و دو سه هویج بپزید، بوی شدید مرغ از بین می رود و نذری شما خوشمزه تر می شود. چون زرشک ترش است باید کمی سپاس به اون اضافه کرد تا ترشی اون متعادل شود پس به مواد مورد نیاز سپاس اضافه کنید.

پختن غذاهای نذری: عدس پلو

عدس پلو نیز یکی از نذری های کهنه است. چون این غذا بدون خورش است فرو ریختگی زیادی ندارد. به همین سبب است که بسیاری از مردم برای امام حسین (ع) تبلیغ پلو صحیح می کنند.

پختن غذاهای نذری، عدس پلو
عدس پلو را با گوشت چرخ کرده یا کشمش، پیاز داغ و گاهی خرما تزیین می کنند. برخی ها همه این مواد را روی عدس برنج می ریزند تا خوشمزه تر شود.

عدس مواد مغذی زیادی دارد. آهن و فیبر موجود در اون به افزایش قدرت بدن کمک می کند. کشمشی که روی عدس پلو می پاشند نیز خواص زیادی دارد; پر کالری است و اعصاب را یواش می کند، به همین سبب یکی از بهترین غذاها برای ماه محرم که عزاداران امام حسین (ع) عزادار و ناراحت هستند، عدس پلو با کشمش است.

برای افرادی که فشار خون دارند و از خوردن غذاهای نذری در ماه محرم اجتناب می کنند، عدس پلو غذای مناسبی است. زیرا هم عدس و هم کشمش چربی و کلسترول کمی دارند. البته این افراد خوب تر است عدس نذری را بدون گوشت چرخ کرده مصرف کنند.

پختن غذاهای نذری: آبگوشت

تا چند سال نزد آبگوشت نذری محرم رواج داشت; همون غذای لذیذ کلاس اول دبستانمون که هر چی از خواص و طعمش بگیم کمه. اما مدتی است که آبگوشت در بین نذری های محرم کمتر شده و به ندرت برای عزاداران طبخ می شود. با این حال، هنوز کسانی هستند که نذر آبگوشت کرده اند و می خواهند بدانند برای پخت این غذا چه موادی واجب است.

پختن غذاهای نذری، آبگوشت
بسیاری از مردم می گویند که آبگوشت خوشمزه آب گوشتی با نخود و لوبیا است که خوب پخته شده باشد. یعنی سفت و نپخته نباشد تا سپس از خوردن اون وابسته نفخ معده شویم، برای این منظور باید نخود و لوبیا را دو تا سه روز در آب ناظری خیس کنید تا به اصطلاح نفخ شود. ناپدید می شود و خوب می پزد.

با تجربیات چه می گویند؟

یادتان باشد برای آب گوشت یک کیلو دنبه جداگانه تهیه کنید. زیرا کل مزه این غذا به چربی دم بستگی دارد. در این بین کم ضررترین چربی برای بدن همین چربی است. آب گوشت نکوبیده را نمی توان در ظرف یکبار مصرف توزیع کرد. پس به فکر ظرف یکبار مصرف برای آبگوشت نباشید. می توانید گوشت را بکوبید و گوشت کوبیده و آب را در ظرف های جداگانه تقسیم کنید. برخی از گوشت کوبیده شده لقمه ای می گیرند و به عزاداران می دهند.

ظروف مورد نیاز برای توزیع نذورات

برای تهیه برنامه نذری علاوه بر برنامه ریزی برای جمع آوری غذا و اطلاع رسانی به کسانی که قرار است با کمک در نذری خود به اشتراک بگذارند، باید به ظروف و ظروف نیز فکری اساسی کنید. چه نوع یکبار مصرف، چه دیگ یا گاز و غیره؛ ظروفی که ارزششان این بار غذایی است که در آنها ریخته می شود.

ظروف یکبار مصرف

همه می دانند که ریختن غذای داغ در ظروف یکبار مصرف مضر است و هر ظرفی برای هر غذایی مناسب نیست. اما با توجه به مزایای زیادی که این ظروف از نظر سهولت استفاده دارند، می توان گفت استفاده از آنها در زندگی امروزی اجتناب ناپذیر است. با این حال، نکاتی وجود دارد که قبل از خرید و وقت استفاده باید به آنها توجه کرد.

دو نوع ظروف وجود دارد که برای غذا استفاده می شود یکی ظروف یکبار مصرف Hempack (همان ظروف یکبار مصرف پلاستیکی) و دیگری ظروف فومی. استفاده از ظروف یکبار مصرف فومی مدتی است که مخصوصا برای غذاهای حاوی برنج رایج شده است.

اگر نذر شما خاکستر یا پوسته زرد است، قبل از تهیه مواد نذری باید اندازه ظرف نذری را بفهمید. زیرا لیوان های یکبار مصرف دارای 5 سایز مختلف بوده و ظرفیت آنها از 250 گرم تا 1 کیلو متغیر است.

شما باید تصمیم بگیرید که چقدر می خواهید بدهید. ظروف یکبار مصرف Heimpack دارای ضخامت های مختلفی هستند که با توجه به وزن آنها مشخص می شود.

(از 10 تا 18 گرم)؛ ظروف 10 گرمی نازک ترین ظروف یکبار مصرف هستند. هر چه غذا سنگین تر و داغ تر باشد، باید غلیظ تر باشد. به نام مثال ظروف 10 گرمی برای غذاهای خشک همانند برنج مناسب هستند اما قدرت محافظت خورش یا سوپ را ندارند.

ظروف یکبار مصرف

ظروف فوم یکبار مصرف نیز مقاومت های متفاوتی دارند. برخی از آنها با کمی فشار به راحتی می شکنند. ظروف پلاستیکی یکبار مصرف شفاف، شفاف و شیشه ای فقط برای غذاهای سرد توصیه می شود.

در استفاده از ظروف رنگی احتیاط بیشتری واجب است زیرا ظروف یکبار مصرف قابلیت محافظت رنگ را ندارند و در تماس با چای یا غذای داغ رنگ اون که قطعا غیرقابل خوردن و مضر است درون غذا یا چای می شود.

برخی از ظروف یکبار مصرف از مواد ناپخته بازیافتی تولید می شوند. در وقت خرید این ظروف باید به شفافیت آنها توجه کرد و در شکل وجود ذرات ریز در آنها که علامت دهنده بازیافت بودن آنهاست از خرید آنها خودداری کنید.

ظروف بازیافتی معمولا مات و تاریک رنگ هستند و بوی خوبی ندارند. اگر مواد تشکیل دهنده ظروف یکبار مصرف مواد غذایی مناسب نباشد، می تواند بر روی غذا دلیل‌ نامطلوب بگذارد. غذای موجود در این ظروف ممکن است ماده خود را از دست بدهد و مواد شیمیایی را جاذبه کند. یا ارزش غذایی خود را از دست داده و در درازمدت عوارض جانبی بر مصرف کنندگان داشته باشد.

اگر نذر کرده اید که به عزاداران امام حسین (ع) چای، شیر یا شیر کاکائو داغ بدهید، خوب تر است به جای لیوان های پلاستیکی یکبار مصرف از لیوان های کاغذی یا سلولزی استفاده کنید تا از جراحت احتمالی پیشگیری شود. شیشه های سلولزی مقاوم در برابر حرارت هستند و از مواد طبیعی ساخته شده اند.

لوازم مورد نیاز برای پخت و پز

اگر در خانه خود فضای کافی برای محافظت حجم زیادی از مواد غذایی دارید و می خواهید میز نذری در خانه خود بچینید، باید به فکر یک قابلمه، یک قابلمه عظیم و یک فر باشید. تهیه این وسایل ابدا مقاوم نیست.

[ad_2]