[ad_1]

مدیر آموزش، تحقیق و علمی ایمیدرو گفت: در سرزمین ما برای استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی معادن با کشورهای پیشرو دنیا فاصله دارد.
به شرح صفحه اقتصاد،«غلامرضا ملاطاهری» افزود: پروژههای هوشمندسازی معادن ایران (مطالعات موردی ایمیدرو) از سال قبل تعریف و پس از فراخوان اون، دانشگاه تهران به نام مجری پروژه انتخاب شد.
وی گفت: مقرر شده تا این دانشگاه به انجام مطالعات تطبیقی در کشورهایی که از نظر تیپ معادن مانند ایران هستند بپردازد و سپس مدلی برای هوشمند کردن معادن سرزمین ارائه کند.
ملاطاهری بیانداشت: این مهم با انجام طراحی هوشمند پنج معدن روباز و زیرزمینی و تامین زیرساختهای آرام افزاری و مقاومافزاری در دستور کار است که در نهایت پایلوتی برای توسعه به سایر معادن سرزمین خواهد بود.
وی از انعقاد تفاهمنامهای بین ایمیدرو، ستاد توسعه علمی های اقتصاد دیجیتال، معاونت علمی و نوآوری وزارت ارتباطات و علمی اطلاعات و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت خبر داد که برپایه استفاده از ظرفیتهای سرزمین در حوزه هوشمندسازی در زمینههای اکتشاف، استخراج، فرآوری و اچ. اس. ای ( HSE یا سلامت، ایمنی و مکان زیست) طراحی شده و کارگروهی ذیل آنها شکل گرفته است.
مدیر آموزش، تحقیق و علمی ایمیدرو اضافهکرد: در ادامه از هر یک از سرفصلهای یاد شده دو داستان به روش خبرگی انتخاب و هشت مگاپروژه در معادن، کارخانجات فرآوری و حوزه اچ. اس. ای در هشت محدوده معدنی اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: هدف اصلی این است که از ظرفیتهای شرکتهای علمبنیان استفاده شود و پس از اینکه چارچوب ها و اهداف مشخص شد با کمک وزارت علوم آنها را فراخوان کرده و عملیاتی کنیم.
ملاطاهری با بیان اینکه الآن بسیاری شرکتها در این حوزه درون شدهاند، یادآور شد: مباحث نسل چهارم انقلاب صنعتی و دیجیتال کردن در شرکتهایی نظیر فولاد مبارکه، چادرملو و گلگهر انجام شده است که از جمله میتوان به برنامه ریزی و کنترل تراک ها در چادرملو، استفاده از پهپادها برای نقشهبرداری و استفاده از ماهوارهها و اتوسمپلرها برای تحلیل های برخط دادهها نشانه کرد.
وی اظهار داشت: امروزه در استفاده از هوش مصنوعی در قسمت معدن و صنایع معدنی، فاصلهای را با کشورهای پیشرو دنیا شاهدیم که شرکتها و ایمیدرو در تلاشند این فاصله را به حداقل برسانند، این داستان نیز در مقوله معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز که از نظر مباحث زیستمحیطی و اچ. اس. ای مهم است مطرح بوده و ایمیدرو قدمهای اساسی در حوزه های مذکور برداشته شود.
به شرح ایرنا، ۲۴ مرداد ماه تفاهمنامه چهارجانبه توسعه علمیهای هوشمندسازی در قسمت معدن و صنایع معدنی به نام یکی از مهمترین برنامههای توسعه علم بنیان در این قسمت بین ایمیدرو، ستاد توسعه علمی های اقتصاد دیجیتال، معاونت علمی و نوآوری وزارت ارتباطات و علمی اطلاعات و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و معامله امضا شد.
داستان این تفاهمنامه، همکاری و تعامل مؤثر سوها با اولویت همه محورهای مورد تفاهم بهمخصوص تحقق شعار سال «تولید؛ علم بنیان، اشتغال آفرین»، تحقق سند تحول دولت مردمی، ارتقای صنایع معدنی سرزمین در حوزه علمیهای هوشمندسازی با رویکرد افزایش استفادهوری، رقابتپذیری و تابآوری اقتصاد سرزمین است.
بخشی از زمینههای همکاری و همافزایی شامل «تعریف و راهبری کنسرسیومهای مطالعه و توسعه عظیم مشترک بین بنگاه ها و صنایع عظیم معدنی دارای توانمندی مطالعه و توسعه و شرکت های علم بنیان»، «احصای نیازهای تجمیعی فناورانه بنگاه ها و صنایع معدنی برای ساختن بازار مقیاسعظیم برای شرکت های علم بنیان» و «ضمانت ریسک بنگاهها و صنایع عظیم معدنی در همکاری با شرکتهای علم بنیان» است.
همچنین، «ضمانت خرید علمیهای پرریسک در حال توسعه»، «تعریف بسته های تشویقی معنادار برای بنگاه ها و صنایع عظیم معدنی برای ترغیب آنها به پذیرش علمی های نوین» و «تاسیس مراکز علمی صنعتی در حوزه های لبه علمی با هدف اجرای مطالعه و توسعه مشترک بین واحدهای مطالعه و توسعه بنگاه ها و صنایع عظیم معدنی، شرکت های علم بنیان و دانشکده های قطب»، قسمت دیگری از این زمینه های همکاری است.
۳۱ مرداد ماه، تفاهمنامه معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز
مدیر آموزش، تحقیق و علمی ایمیدرو خاطرنشانکرد: در همین پیوند، ۳۱ مرداد ماه تفاهمنامه معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز بین ایمیدرو و شرکتهای عظیم معدنی سرزمین منعقد خواهد شد که در اون مسائلی همچون استفاده از باطلهها، توسعه علمی و توسعه پایدار مورد توجه مخصوص خواهد بود.
وی از تشکیل صندوقی در وزارت صمت برای تامین اعتبار پروژه های مبتنی بر علمی و هوشمندسازی خبر داد و گفت: مقرر شده معاونت علمی و علمی ریاستجمهوری و همچنین وزارت ارتباطات نیز کمکهایی به این صندوق در جهت افزایش اعتبارات داشته باشند.
منبع: ایرنا
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]