[ad_1]
در پی جنگ بین دو سرزمین روسیه و اوکراین، روابط پنهانی برخی از دولتها علنی شده که از جمله اونها میتوان به وابستگی آمریکا به روسیه نشانه کرد.
اگر به رویدادهای قبل که در پی شروع جنگ بین روسیه و اوکراین اتفاق افتاده توجه داشته باشیم، با اطمینان میتوانیم بگوییم که دولت آمریکا جهت تامین سوخت چرخه هستهای خود به روسیه وابسته است.
در ماه مارچ 2022 رئیس جمهور ایالات متحده علیه صادرات انرژی دولت روسیه تحریمهایی را اعمال کرد. باید گفت که نفت و گاز از جمله منابع با ارزشی بودند که در فهرست تحریمهای آمریکا ذکر شده بود اما در این فهرست، خبری از اورانیوم نبود.
زیادتر بخوانید: آتش سوزی در یکی از مراکز داده گوگل ؛ انتقاد کاربران جهانی همچنان ادامه دارد
وابستگی آمریکا به روسیه جهت تامین اورانیوم غنی شده
در سال 2021 آمریکا 14 درصد از اورانیوم غنی شده خود را برای سوخت هستهای از روسیه تامین میکرد. باید به این داستان نشانه داشته باشیم که دولت آمریکا توانایی تولید این 14 درصد اورانیوم غنی شده را ندارد؛ برای چی که فرآیند غنیسازی اورانیوم فراوان پیچیده است و این فرآیند تنها در کشورهای منحصر به فردی همچون روسیه امکان پذیر خواهد بود و دلیل وابستگی آمریکا به روسیه در واقع تامین اورانیوم غنی شده است.
فرآیند غنیسازی اورانیوم ابتدا با برداشت سنگهای معدن اورانیوم که یک ماده رادیواکتیو طبیعی است شروع میشود؛ البته مقدار فراوان کمی از سنگ معدن استخراج شده میتواند جهت غنیسازی اورانیوم استفاده شود.
پس از استخراج، سنگ معدن به کیک زرد تبدیل میشود که در واقع اورانیوم با غلظت بالا است. در ادامه کیک زرد به گاز تغییر حالت میدهد که با ایزوتوپ U235 غنیسازی شده است. این ایزوتوپ فراوان واکنش پذیر بوده و برای تامین سوخت هستهای فراوان کارآمد خواهد بود. در ادامه اورانیوم غنی شده به میلههای سوخت تبدیل میشود که این میلهها در راکتورهای هستهای مورد استفاده قرار میگیرند.
انجام این فرآیند نیازمند دقت و حساسیت فراوان زیادی است؛ برای چی که در شکل بروز حادثه میتواند صدمههای جانی و مالی بزرگی در پی داشته باشد. با توجه به چنین شرایطی وابستگی آمریکا به روسیه جهت تامین بخشی از اورانیوم غنی شده مورد نیاز خود، تعجبآور نیست. در روند تکمیل فرآیند هستهای، زبالههای هستهای فراوان خطرناکی ساختن میشوند که میتوانند صدمههای بزرگی به مکان زیست درون کنند. همچنین در شکل بیدقتی کارکنان نیروگاههای هستهای، حوادثی همانند نیروگاه چرنوبیل چهره میدهد که عواقب جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
خالی از مهربانی نیست به این داستان نشانه کنیم که یکی از اهداف دولت بایدن تامین 100درصد انرژی موردنیار ایالات متحده، بدون نیاز به سوخت فسیلی است. صبر میرود که ایالات متحده در سال 2035 برنده شود که این خواسته خود را برآورده کند. در این شکل میتوان گفت که استفاده از سوخت هستهای و وابستگی آمریکا به روسیه جهت تامین اورانیوم غنی شده همچنان ادامه خواهد داشت.
زیادتر بخوانید:
دیدگاه شما درباره وابستگی آمریکا به روسیه چیست؟ نظرات خود را در قسمت کامنتها با جونی در بین بگذارید.
منبع: theverge
[ad_2]