وضعیت بورس در هفته دوم مهر ماه ۱۴۰۱ چگونه گذشت؟

[ad_1]

آسیه کرمی – صفحه اقتصاد بورس هفته دوم معاملات بازار مهر ماه 1401 را با قرمز پوشی به آخر رساند. آیا بورس در هفته سوم می تواند سبز پوش شود؟
در این شرح به توضیحاتی در بررسی اینکه وضعیت بورس در هفته دوم مهر ماه ۱۴۰۱ چگونه گذشت؟ پرداخته ایم.

در اولین روز از هفته دوم مهرماه 1401، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه 9 مهرماه ۱۴۰۱، با افت ١۵ هزار و ۶۸۴ واحدی در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۳۰ هزار واحدی متوقف شد.

روز اول بورسی هفته دوم مهر ۱۴۰۱: روز شنبه شاخص هم‌وزن با کاهش ۶ هزار و ۳۶۰ واحدی به ٣۸۶ هزار و ۱۳۷ واحد و شاخص قیمت با افت 3 هزار و ۸۰۳ واحدی به ٢٣۰ هزار و ۹۲۶ واحد رسید.

همچنین روز 9 مهر ماه، شاخص بازار اول، ١۷ ‌هزار و ۲۶ واحد و شاخص بازار دوم، ١۴ ‌هزار و ۹۲۱ واحد افت را به ثبت رسانید.

در معاملات روز شنبه بورس تهران، بیش از 5 میلیارد و ۴۲۱ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش سی و سه هزار و ۱۷ میلیارد ریال خرید و فروش شد.

در این روز صنایع پتروشیمی دریا فارس با 1 هزار و ۱۷۱ واحد، بیمه عالم با ۴۸ واحد، انتقال داده های آسیاتک (آسیتک) با ۳۱ واحد، شسپا با ۲۵ واحد و سیمان اصفهان با ۲۴ واحد بر شاخص بورس اثرات مثبتی گذاشتند.

همچنین فولاد مبارکه اصفهان با یک هزار و ۵۵۰ واحد، شبندر با یک هزار و ۷۱ واحد، فملی با یک هزار و ۶۳ واحد، شپنا با ۸۵۸ واحد، شرکت اندوخته گذاری تامین اجتماعی با ۸۲۶ واحد و ایران ماشین با ۷۳۷ واحد بر شاخص بورس اثرات منفی داشتند.

روز شنبه نماد سایپا (خساپا)، ایران ماشین (ماشین)، شستا، خگستر، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، شپنا و بورس کالای ایران (کالا) جز نمادهای پُرتراکنش این روز بورسی بودند.

گروه ماشین همانند هفته اول مهر ماه در معاملات این روز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت بود و در این گروه یک میلیارد و ۳۲۱ میلیون برگه سهم معامله شد.

شاخص فرابورس نیز در این روز بیش از ۲۰۱ واحد افت پیدا کرد و به ۱۸ هزار و ۱۶۰ واحد رسید.
در بازار روز شنبه بیش از 3 میلیارد و ۲۶۶ میلیون برگه سهم و اوراق مالی معامله شد و تعداد دفعات معاملات فرابورس در این روز بیش از ١۴۷ هزار و ۱۲۸ نوبت بود.

تولید نیروی برق دماوند، خدیزل، صنعتی مینو (غصینو) و گدنا بر شاخص فرابورس دلیل‌ مثبتی گذاشتند. و همچنین پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت شیراز، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، فرابورس ایران (فرابورس) و سنگ آهن گهرزمین (کگهر) تاثیر بر شاخص این روز دلیل‌ منفی داشتند.

Polish ۲۰۲۲۱۰۰۶ ۱۰۲۳۳۳۵۴۶

روز دوم بورسی هفته دوم مهر ۱۴۰۱: روز یکشنبه 10 مهر ماه، شاخص کل بورس تهران با 8 هزار و ۸۵۵ واحد افت، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۲۲ هزار واحدی پابرجا شد.

در این روز شاخص هم‌وزن با 4 هزار و ۲۳ واحد افت به ٣۸۲ هزار و ۱۱۴ واحد و همچنین شاخص قیمت با ۲ هزار و ۴۰۶ واحد کاهش به ٢۲۸ هزار و ۵۲۰ واحد رسید.

روز یکشنبه شاخص بازار اول، ۶ ‌هزار و ۶۱۷ واحد و شاخص بازار دوم، ١۷ ‌هزار و ۴۲۲ واحد افت کردند.

در معاملات روز 10 مهرماه، بورس تهران، بیش از 4 میلیارد و ۷۹۹ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۲ هزار و ۴۰۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.

در این روز بورس کالای ایران با ۱۰۱ واحد، بورس اوراق بهادار تهران با ۸۲ واحد، بیمه عالم با ۵۰ واحد، پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۴۲ واحد و ایران ماشین با ۴۰ واحد بر شاخص بورس دلیل‌ مثبت داشتند.

بانک پاسارگاد (وپاسار) با 1 هزار و ۵۳۱ واحد، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با ۷۰۶ واحد، صنایع پتروشیمی دریا فارس با ۵۱۹ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۴۷۴ واحد، شپنا با ۳۵۳ واحد و فجر انرژی دریا فارس (بفجر) با ۳۰۵ واحد بر شاخص بورس دلیل‌ منفی داشتند.

روز یکشنبه نماد خگستر، سایپا (خساپا)، شرکت اندوخته گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ایران ماشین، بیمه عالم (عالم)، بورس کالای ایران (کالا) و شپنا جز نمادهای پُرتراکنش بودند.

همچنان گروه ماشین در معاملات این روز نیز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت بود و در این گروه ۸۹۷ میلیون و ۶۱۷ هزار برگه سهم به ارزش ۲ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال معامله شد.

روز یکشنبه شاخص فرابورس بیش از ۳۷ واحد افت داشت و به هجده هزار و ۱۲۳ واحد رسید.

در بازار روز 10 مهر ماه، بیش از 1 میلیارد و ۹۵۴ میلیون برگه سهم و اوراق مالی معامله شد و تعداد دفعات معاملات فرابورس در این روز بیش از ۱۲۱ هزار و ۹۹۶ نوبت بود.

روز یکشنبه پتروشیمی مارون، فرابورس ایران (فرابورس)، تولید نیروی برق دماوند، صنعتی بهپاک (بهپاک) و زغال سنگ پرورده طبس (کزغال) بر شاخص فرابورس تاثیرگذار بودند.

پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، شرکت اندوخته گذاری صبا تامین، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و صنایع مادیران بر شاخص فرابورس دلیل‌ متفی گذاشتند.

روز سوم بورسی هفته دوم مهر ۱۴۰۱: در معاملات روز دوشنبه 11 مهر ماه، شاخص کل بورس تهران با 3 هزار و ۳۱۱ واحد افت در ارتفاع 1 ‌میلیون و ۳۱۸ هزار واحدی متوقف شد.

همچنین در معاملات این روز شاخص هم‌وزن با ۹۹۸ واحد افت به ٣۸۱ هزار و ۱۱۳ واحد و شاخص قیمت با ۵۹۶ واحد کاهش به ٢۲۷ هزار و ۷۵۴ واحد رسید.

روز دوشنبه شاخص بازار اول، ۲۵۱ واحد رشد و شاخص بازار دوم، ۱۴ ‌هزار و ۷۲۷ واحد افت را ثبت کرد.

در معاملات روز 11 مهر ماه، بورس تهران بیش از 3 میلیارد و ۵۱۳ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۹ هزار و ۵۰۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.

در این روز وغدیر با ۴۹۶ واحد، پالایش نفت اصفهان با ۱۵۱ واحد، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) با ۱۴۳ واحد، شرکت اندوخته گذاری صندوق بازنشستگی (وصندوق) با ۱۲۹ واحد، بورس کالای ایران با ۹۰ واحد و زامیاد (خزامیا) با ۶۸ واحد بر شاخص بورس اثرات متبتی داشتند.

توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با ۲ هزار و ۳۷۷ واحد، فجر انرژی دریا فارس (بفجر) با ۳۴۱ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو با ۱۲۶ واحد، شستا با ۸۶ واحد و بانک صادرات ایران با ۸۳ واحد بر شاخص بورس دلیل‌ منفی داشتند.

در معاملات روز دوشنبه نماد بیمه عالم (عالم)، شستا، گسترش اندوخته گذاری ایران ماشین (خگستر)، ایران ماشین، سایپا (خساپا)، گروه دارویی برکت و بورس کالای ایران جز نمادهای پُرتراکنش این روز قرار گرفتند.

در معاملات 11 مهر ماه گروه ماشین  همچنان صدرنشین برترین گروه‌های صنعت بود و در این گروه ۶۰۵ میلیون و ۱۷۹ هزار برگه سهم به ارزش 1 هزار و ۷۷۴ میلیارد ریال معامله شد.

در معاملات روز دوشنبه شاخص فرابورس با بیش از ۵۴ واحد افت به ۱۸ هزار و ۶۶ واحد رسید.

همچنین در بازار این روز بیش از 3 میلیارد و ۳۶۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی معامله شد و تعداد دفعات معاملات فرابورس روز دوشنبه به بیش از صد و یازده هزار و ۳۰۹ نوبت بود.

روز دوشنبه فرابورس ایران، پالایش نفت شیراز (شراز)، صنعتی بهپاک، سیان لار سبزوار (سبزوا)، پویا زرکان آق دره (فزر)، بیمه سامان (بساما) بر شاخص فرابورس تاثیرات مثبتی داشتند.

بیمه پاسارگاد (بپاس)، پلیمر آریا ساسول، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، سنگ آهن گهرزمین، تولید و برق عسلویه مپنا (بمپنا)، صنعتی مینو، صنایع مادیران (مادیرا) بر این شاخص دلیل‌ منفی گذاشتند.

Polish ۲۰۲۲۱۰۰۶ ۱۰۲۳۵۵۷۲۵

روز چهارم بورسی هفته دوم مهر ۱۴۰۱: روز سه شنبه 12 مهر ماه، شاخص کل بورس تهران با افت 4 هزار و ۸۷۵ واحدی در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۱۳ هزار واحد متوقف شد.

در این روز، شاخص هم‌وزن با افت ۷۶۵ واحدی به ٣۸۰ هزار و ۳۴۸ واحد رسید و شاخص قیمت با ۴۵۷ واحد کاهش به ٢۲۷ هزار و ۲۹۷ واحد رسید.

روز 12 مهر ماه، شاخص بازار اول، ۸۰۱ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۸ ‌هزار و ۱۵۴ واحد کاهش را تجربه کرد.

در معاملات بورس روز سه شنبه تهران، بیش از ۶ میلیارد و ۲۹۹ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۹ هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

روز سه شنبه پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۱۵۱ واحد، بورس کالای ایران با ۸۶ واحد، توسعه صنعتی و معدنی صبانور (کنور) با ۸۱ واحد، ایران ماشین با ۶۴ واحد، خگستر با ۵۵ واحد و بورس اوراق بهادار تهران (بورس) با ۵۳ واحد بر شاخص بورس دلیل‌ مثبت گذاشتند.

توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با ۲هزار و ۶۸۲ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ۵۳۹ واحد، بفجر با ۴۰۴ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۲۳۵ واحد، شستا با ۱۷۴ واحد و شرکت اندوخته گذاری غدیر (وغدیر) با ۱۵۳ واحد بر شاخص بورس دلیل‌ منفی گذاشتند.

در روز 12 مهر ماه، شستا، گسترش اندوخته گذاری ایران ماشین (خگستر)، پالایش نفت تهران (شتران)، بورس کالای ایران، انتقال داده های آسیاتک (آسیاتک)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و گروه دارویی برکت (برکت) جز نمادهای پُرتراکنش این روز بودند.

گروه ماشین در معاملات روز سه شنبه هم نیز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۵۴۱ میلیون و ۹۱۰ هزار برگه سهم به ارزش یک هزار و ۵۶۳ میلیارد ریال معامله شد.

شاخص فرابورس روز سه شنبه با بیش از ۱۳۸ واحد کاهش به ۱۷ هزار و ۹۱۹ واحد رسید.

در بازار روز 12 مهر ماه، بیش از یک میلیارد و ۷۵۲ میلیون برگه سهم و اوراق مالی معامله شد و تعداد دفعات معاملات در این روز فرابورس بیش از ۱۱۲ هزار و ۲ نوبت بود.

فرابورس ایران (فرابورس)، فرآورده های غذایی و صند چهارمحال (قچار)، سیمان لار سبزوار، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) و گروه کارخانجات صنعتی تبرک بر شاخص فرابورس دلیل‌ مثبتی داشتند. و بیمه پاسارگاد (بپاس)، فغدیر، اعتباری ملل (وملل)، کلر پارس (کلر)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، صنعتی مینو (غصینو) و تولید و برق عسلویه مپنا (بمپنا) بر این شاخص اثرات منفی گذاشتند.

بورس در هفته سوم مهر ۱۴۰۱ صعود می کند یا سقوط؟

شاخص کل بورس روز شنبه 9 مهر ماه در معاملات بورسی هفته دوم مهر نسبت به روز چهارشنبه 6 مهر ماه با ١۵ هزار و ۶۸۴ واحد افت به کار خود آخر داد. روز یکشنبه نیز شاخص کل 8 هزار و ۸۵۵ واحد افت کرد و این روند کاهش روز دوشنبه نیز با 3 هزار و ۳۱۱ واحد ادامه یافت و بورس در روز چهارم خود در هفته دوم مهرماه قرمز پوش با افت 4 هزار و ۸۷۵ واحدی به کار خود آخر داد.

بر پایه بررسی های خبرنگار پایگاه خبری صفحه اقتصاد، شاخص بازار اول و دوم در روز اول معاملات بورسی این هفته کاهش یافت و روز دوم و سوم نیز این روند کاهشی ادامه داشت و روز سه شنبه نیز با کاهش به کار خود آخر داد.

روز اول معاملات این هفته سهامداران بیش از 5 میلیارد و ۴۲۱ میلیون سهم و اوراق بهادار را معامله کردند. و در روز یکشنبه و دوشنبه تعداد سهام معامله شده نسبت به روز های قبل خود کاهش یافت اما در روز سه شنبه 12 مهر ماه تعداد سهام افزایش یافت که در این روز بیش از ۶ میلیارد و ۲۹۹ میلیون سهم معامله شد.

نماد سایپا (خساپا)، ایران ماشین (ماشین)، گسترش اندوخته گذاری ایران ماشین (خگستر)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، شستا، انتقال داده های آسیاتک (آسیاتک)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، و بورس کالای ایران (کالا) بیمه عالم (عالم)، پالایش نفت تهران (شتران) گروه دارویی برکت جز نمادهای پُرتراکنش هفته دوم معاملات بورسی مهر ماه ۱۴۰۱ بودند.

ماشین همچنان پیشتاز گروه صنت است

در معاملات هفته دوم مهر ماه نیز ماشین در گروه صنعت، همانند هفته اول مهر ماه صدر نشین بود.

بورس در هفته دوم پاییز همانند روز آغازین بورسی هفته اول روند نزولی را در نزد گرفت و در دوم و سوم نیز این کاهش ادامه پیدا کرد و در روز سه شنبه شاخص کل بورس تهران با افت 4 هزار و ۸۷۵ واحدی در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۱۳ هزار واحد متوقف شد.

قرمز پوشی بورس در هفته سوم مهر ماه

بورس هفته دوم معاملات بازار مهر ماه را با قرمز پوشی به آخر رساند. آیا بورس در هفته سوم می تواند افت هفته دوم را جبران کند؟ حال باید دید با ریزشی که بورس در هفته دوم مهر ماه داشت آیا هفته سوم مهر ماه 1401 بورس سبز پوش می شود یا همچنان قرمز باقی می ماند؟ بورس سبزپوش می شود؟

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *