چگونه از ارتودنسی خود محافظت کنیم؟

[ad_1]

زیادتر افراد برای این سؤال که چگونه از ارتودنسی خود محافظت کنیم پاسخ‌های مشخصی همانند دوری از خوردن غذا‌های سفت و چسبناک و رعایت بهداشت دهان و دندان دارند، اما در رعایت همین نکات به ظاهر ساده تعلل می‌کنند و اختلالات زیادی در روند طبیعی کار متخصص ارتودنسی و بهبود حالت کلی دندان‌ها ساختن می‌کنند. رعایت نکته‌های مراقبتی و نگه داری بهداشت کلی مکان دهان در طول معالجه ارتودنسی برجسته‌تر از حالت عادی است چون دهان و دندان‌های افراد طی این دوره زیادتر در معرض احتمال تجمع جرم‌ها و درنتیجه ساختن پوسیدگی دندان است. سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی گوشه و کناره‌های زیادی روی دندان‌ها ساختن می‌کند که برای تجمع مواد غذایی جویده شده بهترین مکان هستند. فرقی نمی‌کند که شما ارتودنسی دیمون انجام داده باشید یا ارتودنسی سنتی، نکته‌ای که برای محافظت از ارتودنسی در همه‌ی روش‌ها حتی ارتودنسی نامرئی مهم است، رعایت تمامی نکات نگهداری از بریس و کار‌هایی است که متخصص ارتودنسی روی دندان‌ها انجام داده است. منظور پزشک داودیان در شش نکته کوتاه می‌شود که محافظت از ارتودنسی را بهینه‌تر می‌کند.

برای چی باید از ارتودنسی خود محافظت کنیم؟

تاریخ و هزینه‌ای که برای کار گذاشتن براکت‌های ارتودنسی و مجموعه بریس صرف می‌شود هنگامی ارزش واقعی خودش را پیدا می‌کند که بیماران به‌طور مرتب در تمام طول دوره معالجه برای محافظت و نگهداری از بریس ارتودنسی تلاش کنند. درواقع تاریخ‌هایی را هم که در خانه صرف محافظت از ارتودنسی می‌شود، باید به‌حساب تاریخ معالجه ارتودنسی گذاشت. این توجه و رویکرد جدی‌تر، نتیجه کار و ظاهر نهایی دندان‌ها را در مورد بیشتر روش‌های ارتودنسی؛ حتی ارتودنسی متحرک رضایت‌قسمت می‌کند. رعایت بهداشت دندان‌ها و پیشگیری از شکل‌گیری پلاک در دور و بر براکت‌ها زمانی که بریس از روی دندان‌ها کنده می‌شود با ارزش و مهم بودن بیشتری پیدا می‌کند، چون افراد در این مرحله ممکن است برای ظاهر دو رنگ دندان‌هایشان غافل‌گیر شوند. در زیادتر موارد بریس باید زمان طولانی‌ای در دهان باقی بماند و اگر افراد در محافظت اون و پاکیزه کردن دندان‌ها توجه واجب را نداشته باشند، ممکن است رنگ دندان‌ها در دو قطعه آزاد و زیر براکت قرار گرفته تفاوت زیادی پیدا کند. البته این مشکل در طول تاریخ برطرف می‌شود و رنگ دندان‌ها سپس از مدتی یکدست می‌شود و یا افرادی پس از برداشتن براکت ها تصمیم به بلیچینگ دندان می گیرند تا در کنار مرتب شدن دندان های خود، سفیدی را نیز به آنها ببخشند؛ اما خوب تر اون است که با رعایت نکته‌های مهم در محافظت ارتودنسی، احتمال مواجهه با این مشکل یا حتی پوسیدگی و از دست دادن دندان‌ها بر دلیل‌ پلاک را کاهش دهیم.

نکته اول محافظت از ارتودنسی: از خوردن برخی از غذا‌ها دوری کنید

برای محافظت از بریس ارتودنسی، دوری از خوردن برخی غذا‌ها که ویژگی کلی چسبنده بودن، سفت بودن و یا ترد بودن دارند حیاتی است. این مورد شاید آسان به نظر برسد، اما در طولانی‌زمان حتماً شما را وابسته چالش می‌کند. شل شدن یا شکسته شدن براکت‌ها بدیهی‌ترین خطراتی هستند که خوردن غذا‌های نامطلوب در طول استفاده از بریس به دنبال دارد که هم در روند معالجه ساختن مشکل می‌کند و هم هزینه ارتودنسی را بالا می‌برد. پس اگر ارتودنسی کرده‌اید خوب تر است از خوردن برخی از غذا‌های چشم پوشی کنید. متخصص ارتودنسی حتماً فهرستی از غذا‌های نامناسب برای محافظت بریس را به شما ارائه می‌دهد، اما شما باید علاوه بر غذا‌های نامناسب و متداولی همانند آجیل و تنقلات، میوه‌های خشک، شکلات‌ها، مواد اسیدی و… نسبت به دایره پهناور‌ای از غذا‌ها حساس باشید. به‌طورکلی غذا‌های جویدنی را کم‌تر مصرف کنید و غذا‌ها و خصوصاً میوه‌هایی هم که نیاز به گاز زدن دارند، به روش پوره کردن بخورید.

نکته دوم محافظت از ارتودنسی: مسواک بزنید!

در طول معالجه ارتودنسی و استفاده از بریس روی دندان‌ها، افراد باید حداقل در طول روز دو بار مسواک بزنند. مناسب‌تر است که تاریخ مسواک زدن حداقل سه دقیقه طول بکشد و در اون اصول اولیه مسواک زدن که شامل رعایت زاویه ۴۵ مقام برس با دندان‌ها و براکت‌ها، تکنیک رول کردن و توجه به پاک‌سازی خط لثه است، رعایت شود. اگر می‌خواهید نتیجه بهتری از تأثیرات مسواک زدن بگیرید خوب تر است در طول روز هر بار سپس از غذا خوردن (حداقل سپس از خوردن وعده‌های اصلی یا خوردن غذا‌های سفت) مسواک بزنید تا قبل از سفت شدن و چسبنده شدن مقدار غذای باقی مانده روی دندان‌ها، آثار اون را پاک کنید. توجه به فضا‌های زیر سیم‌ها و کناره‌ها و زیر براکت‌های ارتودنسی حائز با ارزش و مهم بودن است و برای خوب تر نتیجه گرفتن در این کار از انواع مسواک مخصوص ارتودنسی که معمولاً لطیف‌تر هستند و سطح برس کوچک‌تری دارند، استفاده کنید. برای خوب تر مسواک زدن در طول استفاده از بریس، شاید واجب باشد از چند مدل مسواک استفاده کنید تا سطح بهداشتی مطلوب را خوب تر روی دندانهایتان برقرار کنید.

نکته سوم محافظت از ارتودنسی: استفاده از نخ دندان

مسواک زدن هر چقدر هم که طبق اصول انجام بگیرد، دوباره برخی از نقاط و خصوصاً فواصل بین دندان‌ها را پاکیزه نمی‌کند. پاکیزه نشدن این نواحی به مطالعه دلیل صدمه رساندن به ریشه دندان می شود که در نتیجه اون، انجام جراحی ریشه و یا عصب کشی را به دنبال دارد. کشیدن نخ دندان دلیل خروج آثار به‌جامانده از بین دندان‌ها می‌شود و هرچند استفاده از اون هم‌تاریخ با بریس ارتودنسی مقاوم است، اما در طول روز یک بار با صرف صبر، ضروری است. فراوان ساده برای پاک‌سازی بین دندان‌ها از نخ دندان برای قطعه بالای سیم‌های ارتودنسی استفاده کنید و برای قطعه زیر سیم‌ها تا لثه، از مسواک‌های مخروطی شکل مخصوص لای دندان استفاده کنید.

نکته چهارم محافظت از ارتودنسی: استفاده از دهان‌شویه

سپس از مسواک زدن و استفاده از نخ دندان خوب تر است از محلول‌های خانگی یا تجاری دهان‌شویه برای ضدعفونی کردن مکان دهان استفاده کنید. یک محلول ساده دهان‌شویه در حد آب و نمک هم می‌توان نشان خوبی بر روی بهداشت کلی دهان و دندان در طول دوره معالجه ارتودنسی داشته باشد.

نکته پنجم محافظت از ارتودنسی: وضعیت را به‌طور مرتب بررسی کنید

در زیادتر موارد متخصص ارتودنسی نکات واجب و ضروری را در مورد شرایط مناسب بریس به ناخوش انتقال می‌دهد تا خود افراد هم وضعیت سیم‌ها، براکت‌ها و سایر اجزای بریس را در خانه بررسی کنند. مثلاً نکات در مورد وضعیت براکت‌های ارتودنسی دیمون با مثلاً روش ارتودنسی متحرک متفاوت است و ناخوش باید در جریان تفاوت‌ها قرار بگیرد. با توجه به اطلاعات کسب شده از سوی دندان‌پزشک، بررسی روزانه بریس در آینه به‌طور روزانه دلیل می‌شود که افراد زودتر از تغییر وضعیت یا ساختن مشکل‌های اساسی‌تر در ارتودنسی باخبر شوند و با مراجعه به دندان‌پزشک مشکل را برطرف کنند.

نکته ششم محافظت از ارتودنسی: استفاده صحیح و مرتب از نگهدارنده‌های ارتودنسی

سپس از مرحله کندن بریس، تا مدتی استفاده از نگهدارنده‌های ارتودنسی برای نگه داری حالت نهایی دندان‌ها توصیه می‌شود و در استفاده از اون‌ها نباید آسان‌انگاری شود. افراد باید این را بدانند که جدا کردن براکت‌ها به معنای آخر دوره معالجه ارتودنسی نیست و استفاده از نگهدارنده‌ها را برای نگه داری فرم نهایی دندان‌ها جدی بگیرند.

[ad_2]