[ad_1]
در این مطلب از صفحه اقتصاد به توضیحاتی درباره اینکه چگونه ایردراپ تقلبی را تشخیص دهیم، خواهیم پرداخت، با ما دنبال باشید.
ایردراپ ها، توکن ها یا ارزهای دیجیتالی رایگانی هستند که به شکل ناگهانی در کیف پولها ظاهر میشوند! دیده شدن این توکن های رایگان در کیف پولها قطعاً فراوان خوشی قسمت خواهد بود اما ایردراپ ها از کجا میآیند؟ برای چی رایگان هستند؟ آیا میتوان تعداد بیشتری از اونها به دست آورد؟
ایردراپ چیست؟
ایردراپ (Airdrop) فرایندی است که در طی اون مقدار زیادی توکن یا ارز دیجیتالی رایگان به آدرس کیف پولهای الکترونیکی واریز میشود. در واقع در طی فرآیند Airdrop شما مالک توکن و رمز ارز رایگان میشوید. این روش یک راه جدید تبلیغات در دنیای رمز ارزها محسوب میشود. چون با پخش کردن ارزهای دیجیتالی جدید و توکن ها به شکل رایگان میتوان آگاهی مردم را نسبت یک رمز ارز جدید افزایش داد. به این نظم Airdrop را به کمپینهای تبلیغاتی عظیم نیز تشبیه میکنند.
دلایل انجام ایردراپ (Airdrop) چیست؟
پروژهها و سازمانهای پشتیبانی از رمز ارزهای مختلف به دلایل عموماً تبلیغاتی از Airdrop استفاده میکنند:
- ساختن آگهی نسبت به یک ارز دیجیتالی: بیش از 1800 نوع ارز دیجیتالی مختلف در بازار وجود دارد و ایردراپ یک راه عالی برای بازاریابی و شناخته شدن در این بازار شلوغ است.
- سود دو طرفه: Airdrop دارای سود دو طرفهای برای دریافت کننده و شرکت پخش کننده است. دریافت کننده از این به سپس به این توکن یا ارز دیجیتالی رایگانی که دریافت کرده زیادتر توجه میکند و پخش کننده نیز از این توجه سود خواهد برد
- جایگزین مناسب برای ICO: از آنجایی که تبلیغ برای فروش اولیه ارزهای دیجیتالی جدید (ICO) در فراوان از کشورها ممنوع است، ایردراپینگ یک راه جایگزین مناسب برای معرفی این رمز ارزها محسوب میشود.
- تقدیر کردن از کاربران: پروژههای فراوان معروف cryptocurrency برای این که از جامعه هواداران و کاربران خود تقدیر کنند و اونها را به استفاده از ارزهای دیجیتالی زیر مجموعه خود نیز دعوت کنند، از ایردراپینگ استفاده میکنند.
- توزیع عادلانه توکن: یکی از ویژگیهای اصلی متن دوباره بودن این است که همه کاربران شبکه بتوانند به یک اندازه به منابع دسترسی داشته باشند. ایردراپ این امکان را آماده میکند تا همه رمز ارزها در ابتدا به شکل غیر متمرکز پخش شوند.
چطور باید یک ایردراپ تقلبی را تشخیص داد؟ آیا تا به حال اندوخته یا وقت خود را برای کلاهبرداری ایردراپ از دست دادهاید؟ افراد زیادی وابسته چنین مشکلاتی شدهاند. دنیای کریپتو پر از رویدادهای مختلف است و اگر نتوانیم پروژههای با اعتبار را تشخیص دهیم، ممکن است ما هم در دام کلاهبرداریها وابسته شویم. در این مقاله به بررسی راهکارهای تشخیص ایردراپ تقلبی خواهیم پرداخت تا زین پس وقت و ثروت خود را به آسانی از دست ندهیم.
چگونه ایردراپ تقلبی را بشناسیم؟
کریپتو صنعت جوانی است و ایردراپ (Airdrop) یکی از عناصر نوپای این صنعت محسوب میشود. این روزها شاهد مشکلات متعددی در رویدادهای ایردراپها هستیم. بنابراین شناخت چالشها و معضلات احتمالی این رویدادها به ما در تشخیص ایردراپ تقلبی کمک خواهد کرد. در ادامه لیستی از ۵ مشکل یا چالشی که زیادتر کاربران به آنها وابسته میشوند را بررسی خواهیم کرد.
خطای انسانی و بیدقتیها
احتمالاً برای شما هم نزد آمده که در یک حادثه ایردراپ شرکت کرده اما هنوز هیچ توکنی دریافت نکردهاید. نکته اینجا است که شما تنها فردی نیستید که چنین مشکلی دارد. دلایل مختلفی برای عدم دریافت توکنهای Airdrop وجود دارد که عبارتند از:
- اشتباه در درون کردن اطلاعات: دادهها و کدها را به درستی درون نکردهاید.
- پروژه نتوانسته اندوخته کافی جمع کند: پروژههای ICO که اندوخته کافی برای شروع به دست نمیآورند در همان ابتدا به آخر راه میرسند.
- تعویق در توزیع ایردراپ: توکنها ممکن است با تأخیر (گاهی طولانیوقت) واریز شوند.
- تکمیل نکردن فرآیند احراز هویت: در صورتی که فرآیند احراز هویت را تکمیل نکنید، توکن به کیف پول حساب کاربری در صرافی واریز نمیشود.
پروژههای نامعتبر و تأییدنشده
بسیاری از وبسایتهای مرجع در حوزه Airdrop از لیست کردن پروژههای تأییدنشده خودداری میکنند. به همین سبب خوب تر است قبل از شرکت در ایردراپ به وبسایتهایی همانند Airdrop Alert مراجعه کنید تا آگاهی کاملی از جزییات پروژه به دست آورید.
پروژههای نامعتبر مشکلات مختلفی دارند و به همین سبب احتمال واریز توکن فراوان کم است. وبسایت Airdrop Alert لیستی از پروژههای تأییدنشده دارد. با مشاهده این لیست و بررسی جزییات پروژههای تأییدنشده درک بهتری نسبت به حادثه Airdrop و فرآیندهای توزیع توکن به دست میآوریم. برای شناخت پروژههای ایردراپ تقلبی باید به نکات مختلفی همانند تیم توسعه، محتوای وایت پیپر، جامعه پروژه و بستر پیادهسازی طرح دقت کرد.
اطمینان به گروههای تلگرامی یعنی افتادن در دام ایردراپ تقلبی
آیا تا به حال به طور ناخواسته به عضویت گروههای تلگرامی درآمدهاید؟ بسیاری از این گروهها مشغول تبلیغ ایردراپها هستند. متأسفانه اکثر پروژههای تبلیغشده توسط این کانالها اعتباری ندارند و احتمالاً در حال تبلیغ برای کلاهبرداری ایردراپ هستند.
گروههای زیادی در تلگرام با چنین هدفی تشکیل شدهاند. ادمینهای چنین گروههایی از توسعهدهندگان پروژههای ایردراپ تقلبی پول میگیرند و با استفاده از رباتها و وعدههای دروغین، کاربران را به شرکت در رویدادهای مختلف دعوت میکنند. بسیاری از مشتریانی که در رویدادهای تلگرامی شرکت و گاهی هزینههایی نیز پرداخت کردهاند، در نهایت هیچ توکنی به دست نیاوردهاند. جذاب اینجا است که زمانی از ادمین چنین کانالهایی در مورد عدم ارسال توکن سؤالی پرسیده میشود داستان را به چالشها و شانسی بودن Airdrop نسبت میدهند.
شبکههای اجتماعی منبع معتبری نیستند!
بسیاری از شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از ایردراپها و رویدادهای نامعتبر پشتیبانی نمیکنند. برای مثال شرحهای زیادی وجود دارد که توییتر، فیسبوک، ردیت و بیت کوین انگور حساب کاربرانی را که به تبلیغ رویدادهای ایردراپ پرداختهاند، بسته کردهاند. این رسانهها هیچ گاه خودشان را درگیر چنین جنجالهایی نمیکنند و اجازه نمیدهند سودجویان از بسترهای اجتماعی برای تبلیغ پروژههای کلاهبرداری استفاده بگیرند. با این حال بسیاری از پروژهها در همان روزهای ابتدایی از حداکثر ظرفیت چنین بسترهایی برای تبلیغ و جاذبه اندوختهگذار استفاده میکنند.
اندوختهگذاری در ایردراپ یک ریسک است!
اگر تصور میکنید هر پروژه ایردراپ با استقبال طیف وسیعی از کاربران مواجه میشود، مقاوم در اشتباهید! بسیاری از ایردراپها به دلایل مختلفی، از جمله عدم استقبال کاربران، شکست میخورند. در موارد متعددی ایردراپها پس از چند روز به طور کامل منحل شدهاند. یکی از راههای تشخیص ایردراپ تقلبی وقت فعال بودن و تعداد شرکتکنندگان است.
از مهمترین دلایل شکست ایردراپها میتوان به موارد زیر نشانه کرد:
- پاداش تعیینشده کم و کمارزش است.
- مراحل و کارها زیادی برای شرکت در ایردراپ تعیین شده است.
- فرآیند توزیع توکنها به درستی اطلاعرسانی نشده است.
- هیچ تعهدی از سو تیم توسعه وجود ندارد.
کافی است قبل از شرکت در Airdrop، موارد ذکرشده را بررسی کنید. تشخیص ایردراپ تقلبی کار چندان سختی نیست و به کمی تاریخ و آگاهی نیاز دارد. خوب تر است از پلتفرمهای معتبری همانند Airdrop Alert هم برای بررسی اعتبار پروژهها کمک بگیرید.
ایردراپ تقلبی یکی از تلههای دنیای کریپتو است. گرچه بسیاری از این رویدادها به طور رایگان برگزار میشوند اما برای شرکت در برخی از Airdropها باید هزینه پرداخت کرد. با توجه به افزایش شدید محبوبیت ارزهای دیجیتال، طبیعی است که توسعهدهندگان زیادی به فکر طراحی پروژههای رمزارزی باشند. در این بازار شلوغ قطعاً سودجویان و کلاهبرداران نیز حضوری فعال خواهند داشت. پس بهترین راه برای محافظت از اندوخته و تشخیص ایردراپ تقلبی، بررسی جزییات پروژه، استفاده از منابع با اعتبار، عدم اطمینان به گروههای تلگرامی و سایر شبکههای اجتماعی و در نهایت دقت ورزیدن در درون کردن اطلاعات است.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[ad_2]