کاهش ریسک طلاق قبل از ازدواج با دانستن این نکات • جونی

[ad_1]

به عقیده بسیاری از روانشناسان و مشاوران ازدواج، حداقل نیمی از خوشبختی افراد به انتخاب همسر بستگی دارد. اگر فرد انتخاب درستی داشته باشد ثانیه‌به‌ثانیه زندگی‌اش خوشحال خواهد بود و اگر انتخاب اشتباهی داشته باشد آینده، سلامت جاری خود و خانواده‌اش را به خطر می‌اندازد و زندگی برایش جهنم خواهد شد، اما انتخاب صحیح تا حدی زیادی به شناخت صحیح قبل از ازدواج بستگی دارد؛ بنابراین، اینکه بفهمید شناخت در چه مرحله‌ای، چطور و در چه زمینه‌هایی باید نتیجه شود، از موارد فراوان مهمی است که پزشک سجاد کریمان‌مجد روانشناس و مشاور تخصصی خانواده و ازدواج درباره اون‌ها توضیح می‌دهد.

کاهش ریسک طلاق قبل از ازدواج

Ways to Reduce Your Risk for Divorce Before Marriage

شناخت قبل از ازدواج را جدی بگیرید

پزشک کریمان‌مجد می‌گوید: «هر تصمیم مهمی که انسان در زندگی خود می‌گیرد حتماً نیاز به آگاهی و شناخت درباره اون داستان دارد. اگر قرار باشد فردی چند میلیارد تومان پول را با کسی شریک شود، حتماً برای آنکه بتواند اون فرد را بشناسد پیگیری کرده و شکل‌حساب شریک مالی‌اش را بررسی می‌کند، زیرا قرار است مبلغ قابل‌توجهی را با اون فرد شریک شود؛ ازدواج به‌مراتب مسئله مهم‌تر و سرنوشت‌سازتری خواهد بود. برای آنکه ما زندگی، روح و جاری، آینده و حتی خانواده خودمان را با یک فردی شریک شویم، یقیناً به شناخت نیاز داریم.»

شناخت‌های واجب برای تشکیل زندگی مشترک

زمانی دو نفر می‌خواهند با یکدیگر زندگی کنند و زیر یک سقف بروند باید از همدیگر شناخت پیدا کنند، اما شناخت تنها به شناخت علایق و سلیقه‌های یکدیگر محدود نمی‌شود بلکه منظور از شناخت به گفته کریمان مجد، شناخت از سلامت جاری، تناسب شخصیت و تناسب و ارزیابی جنسی سو مقابل است. ما باید بتوانیم کفویت، پختگی و بلوغ‌های واجب برای ازدواج را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین توجه به اهداف، نگرش‌ها و اعتقاد‌های عمومی سو مقابل از مسائل مهمی دیگری است که باید به اون‌ها توجه کرد.

مهم‌ترین موردی که در شناخت قبل از ازدواج نباید از اون غافل شد، مسئله سلامت جاری و تناسب شخصیت است: «ما معتقدیم اگر دو فرد باهم تناسب شخصیت داشته باشند و جاری هر دو فرد به لحاظ سلامت نرمال باشد، احتمال موفقیت در زندگی بالا است البته به‌ شرط آنکه توانایی‌های زندگی را هم آموزش ببینند و چارچوب اولیه یک توانایی واجب برای زندگی را داشته باشند.»

روش‌های شناخت سو مقابل قبل از ازدواج

کریمان مجد چهار روش برای مسئله شناخت در ازدواج را مطرح می‌کند: «گفتگو، جست‌وجو و بررسی و مطالعه، رفت‌وآمد و معاشرت و درنهایت مشاوره نزد از ازدواج.»

او می‌گوید: «روش‌های اول، دوم و سوم می‌توانند به‌طور هم‌تاریخ باهم انجام شوند و خوب تر این است که روش چهارم (مشاوره نزد از ازدواج) سپس از اتمام روش‌های اول تا سوم اتفاق بیفتد.»

در ازدواج هیچ‌گاه شناخت کامل نتیجه نمی‌شود

مجد معتقد است: «شناخت از افراد کار آسانی نیست که در وقت‌ تاریخ کوتاه پژوهشگر شود؛ مرحله شناخت به‌ مطالعه تاریخ اتفاق می‌افتد. اگر چهار روش شناخت قبل از ازدواج با رعایت تمام جوانب به‌ درستی انجام شود؛ به‌ عبارتی‌ دیگر اگر جلسات گفت‌وگوی کارآمد و کاربردی داشته باشید، به‌ درستی مطالعه کنید، روش‌های صحیح رفت‌وآمد و معاشرت را به‌ درستی انجام دهید و قبل از ازدواج به بهترین مشاوره ازدواج مراجعه کنید نهایتاً ۵۰ الی ۶۰ درصد شناخت نتیجه می‌شود لذا تا زمانی که با فردی زیر یک سقف زندگی نکنید، نمی‌توانید شناخت کامل پیدا کنید.»

این مشاوره خانواده ادامه می‌دهد: «افرادی که بدون طی کردن این مراحل اقدام به ازدواج می‌کنند، با این کار سلامت جاری خود و خانواده‌شان را با یک ریسک بالا و بدون بررسی‌های چهارگانه به خطر می‌اندازند.»

مجد می‌گوید مرحله شناخت تنها به دوران خواستگاری محدود نمی‌شود: «ادامه شناخت زوجین، سپس از محرمیت و عقد اتفاق می‌افتد. برای شناخت زیادتر در دوران عقد نیز به تاریخ نیاز است که به‌تناسب وضعیت فرهنگی افراد، وقت عقد می‌تواند متغیر باشد.»

به گفته کریمان مجد، ۲۰-۳۰ درصد دیگر شناخت در دوران عقد اتفاق می‌افتد و بازهم تا زمانی که دو نفر زیر یک سقف زندگی نکنند، ما نمی‌توانیم به شناخت جامع و مورد اطمینانی دست پیدا کنیم.

وقت‌ تاریخ واجب برای شناخت طرفین مقابل برای ازدواج چقدر است؟

این مشاور ازدواج معتقد است که حداقل دو تا سه ماه تاریخ برای شناخت قبل از ازدواج واجب است؛ البته این وقت‌ تاریخ می‌تواند طولانی‌تر هم باشد، اما ۹- ۱۰ ماه تاریخ زیادی برای شناخت است که ممکن است به دلیل ساختن وابستگی عاطفی صدمه‌زا باشد.

علامت‌های پرخطر در دوران نامزدی

گاهی برخی افراد در دوران خواستگاری با تمرکز بر روی مسائل مهم به‌ منظور شناخت دقیق و صحیح، از برخی مسائل جزئی غافل می‌شوند. این در حالی است که برخی علامت‌ها در این دوران پرخطر بوده و در شکل مشاهده اون‌ها باید به خواستگاری آخر داد. کریمان مجد درباره این علامت‌های پرخطر توضیح می‌دهد: «در دوران خواستگاری برخورد کردن با مواردی همانند تقاضای رابطه جنسی یا رابطه عاطفی زیادتر، دلواپس‌کننده است، زیرا امکان دارد که فرایند واجب برای شکل‌گیری پختگی قبل از ازدواج رقم نخورده باشد و نیتی که پشت خواستگاری پنهان‌شده، نیت صحیحی نبوده باشد.»

کریمان مجد یکی دیگر از علامت‌های پرخطر را دعوا‌های فراوان و عصبانیت سو مقابل می‌داند و می‌گوید: «اگر ما در فرایند خواستگاری و آشنایی متوجه دعوا‌های زیادی شدیم، به‌گونه‌ای که سر مسائلی که با گفتگو قابل‌حل است، فرد مقابل عصبی می‌شود و به خودش اجازه توهین می‌دهد و بلافاصله عذرخواهی و مهربانی می‌کند، این مورد یکی دیگر از موارد دلواپس‌کننده‌ای است که در شکل مشاهده چنین مسئله‌ای خواستگاری را باید متوقف کرد.»

این مشاور ازدواج ادامه می‌دهد: «پرسیدن و استفاده مکرر سو مقابل از جملاتی همانند‌اینکه “منو دوست داری؟! “، “من برات مهم هستم؟! ” و… می‌تواند علامت‌دهنده وجود صدمه‌های عاطفی در فرد باشد که در اینجا هم باید خواستگاری را متوقف کنیم.»

او می‌گوید باید بررسی کنید که فرد چقدر از ویژگی‌های منفی پدر و مادرتان را دارد: «ببینید در چه مواردی با پدر و مادرتان مشکل داشتید؛ مثلاً اگر پدرتان همیشه دیر به خانه می‌آمده و شما را تنها می‌گذاشته یا ناظر خوبی برایتان نبوده، باید بررسی کنید که سو مقابلتان رفتار‌های این‌ چنینی در تقسیم‌بندی تاریخ‌های زندگی نداشته باشد. این خصیصه، یک ویژگی مشترک منفی است و اگر چنین ویژگی‌های مشترکی را در دوران خواستگاری و آشنایی پیدا کردید، باید فضای خواستگاری را به اتمام برسانید.»

کریمان مجد می‌گوید در طول فرایند خواستگاری قلب‌نشینی سو مقابل باید اتفاق بیفتد: «قلب‌نشینی با زیبا بودن چهره فرد متفاوت است؛ یک نفر ممکن است چهره زیبایی نداشته باشد، اما قلب‌نشین باشد که این قلب‌نشین بودن باید رقم بخورد. در جلسات اول یا دوم کمی زیاده‌خواهی است که ما اطمینان از قلب‌نشین بودن یک فرد داشته باشیم؛ باید جلسات بیشتری بگذرد تا قلب‌نشینی زمان ساختن پیدا کند. چنانچه از جلسات سوم به سپس حس کردید قلب‌نشینی اتفاق نیفتاده، خوب تر است فکر ازدواج با این فرد را از ذهنتان دور کنید.»

این روانشناس با نشانه به یکی دیگر از علامت‌های پرخطر خواستگاری افزود: «اگر سو مقابل خط قرمز‌های ما را رد کرده و به اون‌ها پایبندی ندارد یا متوجه هرگونه اعتیادی در فرد شدیم، این‌ها هم مسائلی خطرناکی است که در آینده می‌تواند به جریان زندگی صدمه بزند لذا در شکل مشاهده این موارد هم باید ادامه روند خواستگاری را متوقف کرد.»

با ارزش و مهم بودن مشاوره قبل از ازدواج

به گفته کریمان مجد، زمانی که ما سه مرحله ابتدایی شناخت (گفتگو، بررسی و مطالعه و رفت‌وآمد) را انجام می‌دهیم، به اطلاعاتی دسترسی پیدا می‌کنیم که اون اطلاعات می‌تواند صلاحیت فرد را به‌ طور نسبی برای ما روشن سازد. اینکه می‌گویم به‌شکل نسبی به این دلیل است که اطلاعاتی که از سو ذهن ما موردبررسی قرار می‌گیرد، می‌تواند جامعیت کامل برای تصمیم‌گیری را نداشته باشد، زیرا ازیک‌سو، ذهن ما به لحاظ عاطفی درگیر شده و از سو دیگر، ما توانمند در متوجه شدن تمام اون موارد مهم بررسی برای ازدواج نیستم؛ مثلاً سلامت جاری، تناسب شخصیت، تناسب جنسی فرد مواردی هستند که خود فرد قادر به تشخیص اون‌ها نیست بلکه تشخیص این موارد به‌طور تخصصی نیاز به مشاوره نزد از ازدواج دارد.

این روانشناس در آخر تأکید می‌کند: «انتخاب همسر از روی ظاهر می‌تواند زندگی شما را به خطر بیندازد. اگر شما با مشاهده ویژگی‌های اخلاقی مثبت همانند خوشحال و پرانرژی بودن، دست‌ودل بازی، احساساتی بودن و… پروسه انتخاب را جلو ببرید، این به جراحت شما تمام خواهد شد، زیرا احتمال اختلالاتی همانند اختلال شخصیت روانی یا اختلال دوقطبی وجود دارد. شما از کجا می‌دانید شاید فرد در طول دوران خواستگاری در فاز مانیک اختلال دوقطبی قرار داشته باشد و به همین دلیل هم رفتار‌هایی از خود علامت داده که توجه شما را جلب کرده است. چنین فردی دو- سه ماه سپس ممکن است در فاز افسردگی قرار بگیرد و شما حس درویی و دروغ کنید درحالی‌که فاز فرد به دلیل اختلال دوقطبی تغییر کرده است؛ بنابراین، فراوان مهم است که ما در مشاوره نزد از ازدواج اولاً از زاویه یک فرد آگاه مسائلی که خودمان دریافت کردیم را با مشاور به مشاوره بگذاریم ثانیاً مسائلی همانند تناسب شخصیت، سلامت جاری و تناسب جنسی را بررسی کنیم و ببینیم آیا مسائل و مشکلات صدمه‌زایی وجود دارد یا خیر.»

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *