[ad_1]
کشف شبکه راه های قدیمی زیرزمینی در اروپا که با الگویی مشابه از اسکاتلند تا ترکیه امروزی پهناور شدهاند، تعجب باستانشناسان را در پی داشته است.
بعضا مورخان از درک شباهتها و یکسانیهای برخی تمدنهای قدیمی که کیلومترها از هم دور بودهاند وابسته تعجب میشوند و معمولا دلیل خاصی پیدا نمیکنند. اما حال به نظر میرسد که کشف مجموعه تونل های زیرزمینی در اروپا توانسته پاسخی برای این ابهام دست و پا کند.
چراکه حال دانایان تصور میکنند که مجموعه تونلهای زیرزمینی به هم پی در پیای که در سراسر اروپا پهناور شدهاند علاوه بر مواجهه با تهدیدها و حملات دشمنان، کاربردهای ارتباطی هم داشته است.
زیادتر بخوانید: کشف ویرانه های قلع هخامنشی در ترکیه ؛ میراث پادشاهی هخامنشی در کاپادوکیه!
کشف شبکه راه های قدیمی زیرزمینی در اروپا
برخی از محققان الآن اعتقاد دارند که این تونل های زیرزمینی عظیم و مرموز، کارکردی مانند به بزرگراههای امروزی هم داشتهاند و برای انتقال افراد و ارتباط جوامع انسانی در سراسر اروپای عظیم استفاده میشدهاند.
پزشک هاینریش کوش، باستانشناس آلمانی در کتاب رازها درب زیرزمینی دنیای باستان میگوید که شواهدی از مسیرهای زیرزمینی بزر در زیر دهها سکونتگاه نوسنگی در سراسر اروپا کشف شده است.
او از این تونلها معمولا با عنوان بزرگراههای قدیمی یاد میکند. به گفته کوش، اینکه بسیاری از این تونلها هنوز هم سپس از گذشت 12 هزار سال به قوت خود باقی هستند، حاکی از ساختار فراوان پیچیده و عظیم درون اونها است که از استحکام خاصی برخوردار است. کوش میافزاید:
در سراسر اروپا هزاران مورد از این تونلها وجود داشته است. در آلمان صدها متر تونل زیرزمینی کشف کردهایم و در اتریش نیز صدها نمونه دیگر یافت شده است. این تونل های بزر زیرزمینی را میتوان در سراسر اروپا پیدا کرد و هزاران مورد از آنها وجود دارند.
البته ابعاد و کیفیت تونلها همه جا یکسان نیست، برای مثال در مواردی این تونلها فراوان کوچک هستند، اما در مواردی هم تونلها مشابه یک شهر زیرزمینی با اتاقکهای متعدد و قسمتهایی ویژه برای انبار و ذخیرهسازی هستند.
این اکتشافات بسیاری از پیشفرضهای اولیه ما درباره ساده و ابتدایی بودن علم معماری تمدنهای قدیمی را به هم ریخته است چراکه به خوبی علامت میدهد که این تمدنهای ابتدایی، در حدود 10 هزار سال قبل از علم و ابزارهایی برای ساختن سازههایی فراوان پیچیده برخوردار بودهاند. دیگر نمونه مشابه و مرتبط با این مدعا، اهرام جذاب توجه بوسنی در اروپا است.
آثار دیگری همانند گوبکلی تپه هم شواهدی مهم از علم و معارت فوقالعاده انسانهای اولیه را دوباره میتابانند که بیش از 10 هزار سال نزد در زمین سکونت داشتهاند.
زیادتر بخوانید:
نظر شما درباره کشف شبکه راه های قدیمی زیرزمینی در اروپا چیست؟ نظرات خود را در قسمت کامنتها با جونی در بین بگذارید.
[ad_2]