کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر که تنها 37 سال نوری با ما فاصله دارد [+عکس]

[ad_1]

دانایان برنده به کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر به‌ وسیله‌یِ تلسکوپ سوبارو شده‌اند که حوالی ستاره‌ٔ کوتوله‌یِ قرمز قرار داشته و فقط 37 سال نوری با زمین فاصله دارد.

آبان تتر

این نخستین کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر است که با به کارگیری ابزار جدیدی‌ در تلسکوپ سوبارو به دست آمده و  به شانس یافتنِ سیارات زیست‌پذیر حوالی ستارگان کمک کرده است. با این نتیجه‌ی برنده، می‌توانیم صبر داشته باشیم که تلسکوپ سوبارو کشفیات زیادتر و بهتری نیز برای سیارات زیست‌پذیر دور و بر کوتولهٔ قرمز به هدیه بیاورد.

کوتوله‌هایِ قرمز کوچک‌تر از خورشید ما هستند، و سه چهارم ستارگان کهکشان راه‌ شیری را در برگرفته و فراوانی زیادی نیز در همسایگی منظومه‌ی ما دارند. تا حدّی که به مهم‌ترین اهداف ما برای جست و جوی عمر فرازمینی و فراخورشیدی مبدل شده‌اند. امّا به هر روی، ستارگان کوتوله‌یِ قرمز نسبت به دیگر ستارگان سردترند و در نتیجه، روشنایی چندان زیادی از خود بازتاب نمی‌دهند که همین امر یافتن اون‌ها را مقاوم‌تر می‌سازد.

زیادتر بخوانید:‌ مهندسی مواد و دی‌ان‌ای؛ انقلابی در صنعت الکترونیک در راه است؟

یافتن آب مایع با کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر

کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر که تنها 37 سال نوری با ما فاصله دارد

کوتوله‌های قرمز در طول موج فروسرخ روشن‌ترند. بنابراین، مرکز اختر زیست‌شناسی ژاپن، ابزار فروسرخی را برای قرار گیری بر تلسکوپ سوبارو توسعه داده تا دانایان بتوانند رد علامت‌های دور و بر ستارگان کوتوله‌ی قرمز را خوب تر دنبال کنند. این ابزار که با تلخیص ای‌اردی معادل «فروسرخ داپلر» نامیده می‌شود یک روش رصدی در این جست و جو بوده است.

نخستین ثمره‌یِ این کنکاش، یافتن علامت‌هایی از اَبَر زمین چرخانی به بزرگی چهار برابر جرم زمین است که در ستاره‌ی راس – 508  (Ross 508) در فاصله‌ی 37 سال نوری از منظومه‌ی ما واقع در شکل‌فلکی مار قرار دارد. یک سال در سیاره‌ی راس 508 ب تنها 11 روز زمینی‌ است و به دلیل جای‌گیری‌ در درون لبه‌ای از دور و بر ستاره‌اش در منطقه‌ا‌ی زیست‌پذیر قرار می‌‌گیرد.

حیرت انگیزی اون، وجود مدار بیضوی‌ است که شرایط خوبی را برای وجود عمر و آب مایع آماده می‌کند اگر چه که هنوز نمی‌دانیم به واقع عمر و یا آبی در اون سیاره وجود دارد یا خیر. به این سوال‌ها باید در تحقیق‌های نزد‌روی پاسخ داد.

کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر که تنها 37 سال نوری با ما فاصله دارد

به‌طور شور‌انگیزی، نخستین سیاره‌ای که به این روش جدید کشف شده، با شانس فراوان خوبی می‌تواند منطقه‌ای زیست پذیر باشد که در شکل واقعیت، راه‌گشای کشفیات آینده خواهد بود. بون‌‌اِی ساتو استاد دانشگاه صنعتی توکیو و پژوهشگر اصلی در این جست وجو خاطر علامت ساخت:

14 ‌سالی از تاریخ توسعه‌یِ فروسرخ داپلر می‌گذرد، و ما هم‌چنان به امید یافتن سیاره‌ای نظیر راس 508 -ب مشغول مطالعه و توسعه هستیم.

زیادتر بخوانید: 

شما درباره‌یِ کشف یک اَبَر زمین زیست‌پذیر چه فکر می‌کنید؟ دیدگاه خود را در قسمت کامنت‌ها با جونی به اشتراک بگذارید و  اخبار علمی را با ما دنبال کنید.

منبع: sciencedaily

[ad_2]