[ad_1]
یک مطالعه علمی علامت میدهد، مصرف برخی مواد خوراکی از نابودی شناختی مرتبط با افزایش سن و همچنین ساختن صدمه شناسیهای عصبی پیشگیری میکند.
به شرح وقت سحر به تعریف از عصرایران: نگه داری و محافظت از حافظه یک کار همیشگی و روزانه است. مطالعه، انجام بازیهای فکری، اندیشیدن و البته انجام تمرینات ورزشی، سنگ بناهای اصلی برای نگه داری بنای حافظه ما هستند. اما یکی دیگر از عوامل فراوان مهم در نگه داری حافظه، رعایت نکات تغذیهای و با ارزش و مهم بودن به خورد و خوراک است.
واژههای علمی در این زمینه، دقیق و طبقهبندی شده هستند. بنابر شرحهای علمی، یک تغذیه نامتعادل، لبریز از سپاس و چربیهای مضر، دلیل از بین رفتن حافظه میشود. در عوض، تغذیهای تندرست و متنوع، از حافظه نگهداری میکند. در همین راستا، برخی از غذاها و خوراکی، متحدانی توانا و قابل اتکا بهشمار میآیند.
ماهی چرب حافظه را نیرومند میکند
امگا ۳ در خط مقدم نگه داری حافظه قرار دارد. این اسیدهای چرب غیراشباع در ماهیهای چرب (ساردین، سالمون، بدن، ماهی خالخالی، شاه ماهی و غیره) و همچنین در روغن های گیاهی (کلزا، گردو، کتان و غیره) یافت میشوند. پس از مصرف این خوراکیها، آنها DHA (دوکوساهگزائنوئیک اسید) و EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) را در اختیار مغز قرار میدهند؛ همان مولکولهای ضروری که برای تولید نورونها و رشد مناسب مغز در دوران کودکی موثر و مهم هستند.
به این نظم که آنها نقش محافظتی ایفا و عملکرد مغز را نگه داری میکنند. سوفی لای، مدیر آزمایشگاه NutriNeurO (اینرا، دانشگاه بوردو) در این رابطه میگوید: «چندین مطالعه اپیدمیولوژیک پابرجا کردهاند که مصرف هفتگی ماهیهای چرب با کاهش نابودی شناختی مرتبط است و افراد را از ابتلا به صدمههای نابودی عقل همانند بیماری آلزایمر محافظت میکند.»
علاوه بر این، پابرجا شده است که افرادی که تغذیهای فاقد امگا ۳ دارند، میزان DHA در مغزشان کمتر است مخصوصا در سطح هیپوکامپ که مقر اصلی حافظه در مغز است. در نتیجه، ارتباط بین نورونها مختل شده و منجر به نقص حافظه خواهد شد.
این متخصص فرانسوی افزود : همچنین مشخص شده است که این اسیدهای چرب چیز تازههای التهابی مضر برای مغز را نیز کاهش میدهند».
همچنین برای نگهداری از مغز، مصرف حدود ۲۵۰ میلی گرم DHA و ۲۵۰ میلی گرم EPA در روز توصیه میشود. این نیاز با خوردن کمی از انواع ماهیهای چرب، حداقل دو بار در هفته تامین میشود. البته مصرف سالادهایی که با کمی روغن گیاهی تکمیل شده و همچنین خوردن انواع آجیل، در تامین روزانه این مواد سهیم خواهد بود.
کاکائو حافظه فعال را تحریک میکند
برای نیرومند زیادتر حافظه خود، بدون حس گناه و عذاب وجدان، یک قطعه شکلات را دنبال با دسر یا قهوهتان نوش جان کنید. نتایج نتیجه از چندین مطالعه علامت میدهد که در واقع، کاکائو حافظه فعال را تحریک میکند، حافظهای که به ما امکان میدهد محاسبه ذهنی انجام دهیم یا شماره تلفن را برای بسپاریم. شکلات حتی میتواند با بهبود عملکرد نواحی خاصی از مغز، کاهش طبیعی حافظه را در افراد ۵۰ تا ۷۰ ساله معکوس کند.
همه این فواید به پلی فنولهایی به نام فلاونوئیدها در دانه کاکائو مربوط میشوند. موادی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که از مغز و به مخصوص رگهای خونی که از اون عبور میکنند، محافظت میکند.
بسیاری از مطالعات علامت میدهد: مصرف یک قطعه کوچک شکلات تلخ، یا حدود ۶ گرم از اون در روز، بین ۲۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، همانند سکته مغزی و همچنین صدمههای مرتبط با تسریع نابودی شناختی را کاهش میدهد. و شمایی که شکلات را فراوان دوست ندارید، دلواپس نباشید! میوهها و سبزیجات نیز از نظر پلی فنول فراوان غنی هستند.
در همین راستا، مطالعه مفصلی روی تعدادی داوطلب انجام شد. در این مطالعه ۳۷ داوطلب ۵۰ تا ۶۹ ساله در دو گروه تقسیم شدند. ۱۹ نفر از آنها، روزانه یک نوشیدنی کاکائویی حاوی ۹۰۰ میلیگرم فلاونول مصرف میکردند، گروه دیگر نیز تغذیه مشابهی داشتند با این تفاوت که نوشیدنی آنها، حاوی مقدار فراوان کمتری فلاونول (۱۰ میلیگرم) بوده است. آزمایش حدودا ۳ ماه طول کشید.
در آخر مطالعه، داوطلبان تحت آزمایشهای حافظه قرار گرفتند که شامل شناسایی اشکال انتزاعی بود که چند ثانیه قبل به آنها ارائه شده بود. گروهی که بیشترین کاکائو را مصرف کرده بودند به طور متوسط ۰.۶ ثانیه سریعتر از گروه دیگر واکنش علامت دادند.
اگر شرکتکنندهای در شروع مطالعه حدودا ۶۰ سال سن داشت، پس از سه ماه، حافظهای معادل یک فرد سی یا چهل ساله پیدا میکرد. و محققان این نیرومند حافظه را به افزایش جریان خون در بخشی از مغز نسبت میدهند که کاهش حافظه در آنجا اتفاق میافتد به نام «شکنج دندانهدار».
با این حال، طبیعی است که نباید تمام بار نیرومند حافظه خود را بر دوش مصرف شکلات بگذارید، حتی اگر عاشق اون هستید. زیرا مصرف فراوان شکلات افزایش قند و چربی خون را در پی دارد. بنابراین کوشش کنید در تغذیه متعادل خود، مقادیر کمی شکلات اون هم از نوع تلخش بگنجانید.
[ad_2]